(Imagine: Cel mai bun cooler laptop Deepcool n2)
Comentarii (0)
Vizualizari (8.310)
(2 evaluare, 2 voturi)
14 martie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun cooler laptop: top 5 standuri racire laptop

Utilizarea intensa a laptopului (aplicatii, gaming, prelucrare video etc.) poate duce la incalzirea excesiva a acestuia. Incalzirea la randul ei poate provoca reducerea performantelor sau chiar defectiuni la unele componente ale laptop-ului. Pentru a evita aceste probleme, este mai mult decat recomandabila achizitia unui stand racire/cooler. Prin urmare, in materialul ce urmeaza incercam sa aflam care este cel mai bun cooler laptop dupa raportul calitate pret. Inainte de toate insa, venim cu cateva explicatii ce tin de criteriile de alegere ale unui astfel de produs.

Cel mai bun cooler laptop: cum il aleg?

La alegerea unui stand racire, este necesar sa atrageti atentia la trei aspecte: capacitatea de racire/fluxul de aer (CFM), zgomotul produs la functionare si compatibilitatea dimensionala cu laptop-ul dvs.. Cu alte cuvinte, sarcina dvs. este sa chizitionati un cooler suficient de perfomant pentru a raci in orice conditii, silentios si pe care sa incapa laptopul din dotare.

Fluxul de aer: cel mai important indicator de performanta al unui laptop este fluxul de aer pe care acesta este capabil sa-l genereze. Fluxul de aer de cele mai multe ori este indicat in CFM (Cubic feet per minute), iar cele mai simple coolere sunt capabile produca un flux de aproximativ 20 CFM, iar cele mai performante, pot depasi pragul de 120 CFM. In top-ul nostru, ne vom orienta spre unitatile cu un flux minim de 50 CFM.

Zgomotul produs la functionare este si el destul de important. Indiferent de locul unde utilizati laptopul, un nivel al zgomotului sporit ar putea sa va distraga de la ocupatia dvs.. Din fericire, standurile prezente astazi pe piata, rareori produc peste 24 dB de zgomot. In termeni mai simpli, 24 dB ar fi echivalentul unei soapte. Ar fi de recomandat totusi un cooler ce produce sub 20 dB.

Compatibilitatea dimensionala – aici e simplu. Daca detineti un laptop de 17 inch, nu cumparati un cooler cu compatibilitatea maxima de 15,6 inch. La fel nu este de recomandat sa cumparati un stand mai mare decat laptopul, mai ales daca intentionati sa le purtati cu dvs. in calatorii sau la serviciu.

Cel mai bun cooler laptop: top 5

1. A+ CIC2B – verifica pretul aici – dupa parerea noastra cel mai bun cooler laptop dupa raportul calitate pret. A+ CIC2B are doua ventilatoare de 125 mm, ce se rotesc cu o viteza maxima de 1000 rpm (viteza reglabila), iar zgomotul la functionare nu depaseste 20 dB. Coolerul are o compatibilitate maxima de 15,6 inch si o greutate de doar 640 grame. Pe langa toate, pretul aparatului nu depaseste 60 de lei, deci micile sale neajunsuri (cablul USB destul de fragil) sunt pe deplin compensate.

2. Rivacase 5557 – verifica pretul aici – este produs foarte bun care totusi nu a primit titlul de cel mai bun cooler. Acesta este compatibil cu laptop-uri de pana la 17,3 inch si are 2 ventilatoare ce se rotesc cu o viteza maxima de 1100 rpm. In plus, materialele de la exterior sunt de calitate, iar masa aparatului nu depaseste 750 grame. Coolerul a fost lipsit de prima pozitie din cauza pretului, care nu e tare mare, dar trece de media pietii. Daca insa aveti un laptop de 15,6 sau 17 inch pe care il utilizati foarte intens, Rivacase 5557 este probabil cel mai bun cooler pentru dvs..

Cel mai bun cooler - Rivacase 5557

3. Deepcool Multi Core X8 – verifica pretul aici – ocupantul locului 3 in top-ul ce anunta cel mai bun cooler laptop are 4 ventilatoare, o viteza de rotatie maxima de 1300 rpm si poate atinge un flux de 53,4 m3/min. Masa coolerului este de 1,3 kg, iar pentru mai multa flexibilitate, producatorul a prevazut 4 moduri de functionare, care permit oprirea oricarui din cele doua randuri de ventilatoare.

Cel mai bun cooler - Deepcool Multi Core X8

4. DeepCool Multi Core X6 – este un cooler cu compatibilitatea maxima de 15,6 inch si 4 ventilatoare ce se rotesc cu viteza maxima de 1300 rpm. Zgomotul din timpul funtionarii masoara 20 dB, iar fluxul de aer maxim creat atinge 121 m3/min. Dupa cum se vede avem reteta unui cooler foarte bun, care pe langa toate mai este fabricat si din materiale destul de calitative, iar schema de functionare a ventilatoarelor poate fi ajustata. Am considerat insa ca limitarea la 15,6 si nivelul sonor ce se apropie de 24 dB, sunt aspecte mai importante decat functionarea ajustabila, motiv pentru care DeepCool Multi Core X6 s-a si clasat doar pe locul 4. Pretul lui DeepCool Multi Core X61 poate fi consultat aici.

Cel mai bun cooler - DeepCool Multi Core X6

5. Tellur Basic – are cele mai multe ventilatoare printre produsele din top-ul ce anunta cel mai bun cooler laptop. In acelasi timp, calitatea materialelor nu este tocmai impresionanta. Si totusi, compatibilitatea sa cu laptopuri de pana in 17 inch, pretul bun, masa mica (sub 900 grame) si nivelul de zgomot redus, au propulsat acest cooler in clasamentul final, fie si pe ultima pozitie. Pretul lui Tellur Basic poate fi aflat aici.

Cel mai bun cooler - Tellur Basic

Cel mai bun cooler laptop: concluzie

Necesitatea unui cooler este practic imposibil sa o pui la indoiala. Mai ales daca vorbim despre un laptop cu procesor puternic si mult RAM ce funtioneaza ore in sir. Care cooler sa alegeti? Pana la urma fiecare va lua decizia in dependenta de propriile nevoi, va asiguram insa ca toate aparatele din top isi vor face treaba foarte bine.

Cel mai bun cooler laptop

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 8.310)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne