Cel mai bun cooler laptop 2020: top 5 standuri racire laptop
Utilizarea intensa a laptopului (aplicatii, gaming, prelucrare video etc.) poate duce la incalzirea excesiva a acestuia. Incalzirea la randul ei poate provoca reducerea performantelor sau chiar defectiuni la unele componente ale laptop-ului. Pentru a evita aceste probleme, este mai mult decat recomandabila achizitia unui stand racire/cooler. Prin urmare, in materialul ce urmeaza incercam sa aflam care este cel mai bun cooler laptop dupa raportul calitate pret. Inainte de toate insa, venim cu cateva explicatii ce tin de criteriile de alegere ale unui astfel de produs.
Cel mai bun cooler laptop: cum il aleg?
La alegerea unui stand racire, este necesar sa atrageti atentia la trei aspecte: capacitatea de racire/fluxul de aer (CFM), zgomotul produs la functionare si compatibilitatea dimensionala cu laptop-ul dvs.. Cu alte cuvinte, sarcina dvs. este sa chizitionati un cooler suficient de perfomant pentru a raci in orice conditii, silentios si pe care sa incapa laptopul din dotare.
Fluxul de aer: cel mai important indicator de performanta al unui laptop este fluxul de aer pe care acesta este capabil sa-l genereze. Fluxul de aer de cele mai multe ori este indicat in CFM (Cubic feet per minute), iar cele mai simple coolere sunt capabile produca un flux de aproximativ 20 CFM, iar cele mai performante, pot depasi pragul de 120 CFM. In top-ul nostru, ne vom orienta spre unitatile cu un flux minim de 50 CFM.
Zgomotul produs la functionare este si el destul de important. Indiferent de locul unde utilizati laptopul, un nivel al zgomotului sporit ar putea sa va distraga de la ocupatia dvs.. Din fericire, standurile prezente astazi pe piata, rareori produc peste 24 dB de zgomot. In termeni mai simpli, 24 dB ar fi echivalentul unei soapte. Ar fi de recomandat totusi un cooler ce produce sub 20 dB.
Compatibilitatea dimensionala – aici e simplu. Daca detineti un laptop de 17 inch, nu cumparati un cooler cu compatibilitatea maxima de 15,6 inch. La fel nu este de recomandat sa cumparati un stand mai mare decat laptopul, mai ales daca intentionati sa le purtati cu dvs. in calatorii sau la serviciu.
Cel mai bun cooler laptop: top 5
1. A+ CIC2B – verifica pretul aici – dupa parerea noastra cel mai bun cooler laptop dupa raportul calitate pret. A+ CIC2B are doua ventilatoare de 125 mm, ce se rotesc cu o viteza maxima de 1000 rpm (viteza reglabila), iar zgomotul la functionare nu depaseste 20 dB. Coolerul are o compatibilitate maxima de 15,6 inch si o greutate de doar 640 grame. Pe langa toate, pretul aparatului nu depaseste 60 de lei, deci micile sale neajunsuri (cablul USB destul de fragil) sunt pe deplin compensate.
2. Hama uRage Freez3r – verifica pretul aici – este produs foarte bun care totusi nu a primit titlul de cel mai bun cooler. Acesta este compatibil cu laptop-uri de pana la 17,3 inch si are 4 ventilatoare ce pot genera un flux de aer de peste 120 m3/min. In plus, materialele de la exterior sunt de calitate, iar masa aparatului nu depaseste 800 grame. Coolerul a fost lipsit de prima pozitie din cauza preturlui, dar si pentru nivelul zgomotului produs la functionare – aprox. 25 dB. Daca insa aveti un laptop de 15,6 sau 17 inch pe care il utilizati foarte intens, Hama uRage Freez3r este probabil cel mai bun cooler pentru dvs..
3. Hama 53065 – verifica pretul aici – ocupantul locului 3 in top-ul ce anunta cel mai bun cooler laptop are o compatibilate cuprinsa intre 13 si 15,6 inch. Masa coolerului este de 800 grame, iar pentru o pozitionare cat mai flexibila a laptopului sunt prevazute patru unghiuri de inclinare si o placa de aluminiu, care pe langa toate permite si o racire mai buna.
4. DeepCool N1 – este un cooler cu compatibilitatea maxima de 15,6 inch si un ventilator de 180 mm ce se roteste cu viteza maxima de 1000 rpm. Zgomotul din timpul funtionarii masoara 20 dB, iar fluxul de aer maxim creat atinge 81,5 CFM. Dupa cum se vede avem reteta unui cooler foarte bun, care pe langa toate mai este fabricat si din materiale destul de calitative, iar viteza ventilatorului poate fi ajustata. Am considerat insa ca limitarea dupa dimensiuni la 15,6 si pretul ce se apropie de 100 lei, sunt aspecte mai importante decat viteza ajustabila, motiv pentru care DeepCool N1 s-a si clasat doar pe locul 4. Pretul lui DeepCool N1 poate fi consultat aici.
5. CoolerMaster NotePal A200 – este cel mai scump produs din top-ul pentru cel mai bun cooler laptop. In acelasi timp, fluxul de aer este destul de modest – 92 CFM. Si totusi, compatibilitatea sa cu laptopuri de pana in 15,6 inch, materialele de calitate, masa mica (690 grame) si nivelul de zgomot redus, au propulsat acest cooler in clasamentul final, fie si pe ultima pozitie. Pretul lui CoolerMaster NotePal A200 poate fi aflat aici.
Cel mai bun cooler laptop: concluzie
Necesitatea unui cooler este practic imposibil sa o pui la indoiala. Mai ales daca vorbim despre un laptop cu procesor puternic si mult RAM ce funtioneaza ore in sir. Care cooler sa alegeti? Pana la urma fiecare va lua decizia in dependenta de propriile nevoi, va asiguram insa ca toate aparatele din top isi vor face treaba foarte bine.
Cel mai bun cooler laptop
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns