(Imagine: Cel mai bun NVR - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.853)
(1 evaluare, 1 voturi)
8 mai 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun NVR: top sisteme de securitate, notiuni de baza si sfaturi

NVR-ul (Network video recorder) este un dispozitiv ce stocheaza filmarile realizate de camerele de securitate. Spre deosebire de alte modalitati de stocare (ex. cloud), NVR-ul nu presupune alte costuri lunare decat curentul electric, iar posibilitatile de configurare sunt mai vaste. In acest material incercam sa aflam care este cel mai bun NVR, dar si sa prezentam cele mai importante aspecte ce trebuie analizate la alegerea unui NVR.

Am gasit 5 factori ce trebuie urmariti la alegerea NVR-ului si conforma acestora, cea mai buna alegere ar fi unitatea Hikvision DS-7616NI-K2/16P. Pe langa ea, am mai ales alte doua dispozitive. Unul mai accesibil, iar pentru cel de-al doilea pretul nu a contat, in schimb specificatiile tehnice sunt de exceptie.
Sa le luam totusi pe rand.

Cel mai bun NVR: definitii

Ce este un NVR? – Cumparand doar camerele de supraveghere puteti urmari in timp real ce se intmpla in zona acoperita ori sa primiti notificari pe telefon in caz ca au fost depistate miscari. Dar daca doriti mai mult decat atat, e clar nevoie de un NVR. Acesta are mai mult beneficii, printre acestea capacitatea de a pastra  inregistrarile pentru o oarecare perioada, posibilitatea de a conecta camerele intr-un sistem de securitate unic, dar si abilitati mai avansate de detectie a miscarilor.

NVR-ul este de cele mai multe ori de culoare neagra, fara prea mult butoane in fata, dar cu o groaza de port-uri in spate. Astfel, in dotarile de baza ale unui NVR veti gasi: port-uri Audio in si Audio out, USB-uri pentru mouse si HDD (pentru backup), intrari pentru camere, HDMI si VGA pentru conectarea la un monitor, un port LAN pentru conectarea la un router, iar la interior se gasesc sloturile pentru dispozitivele HDD (2, 4 sau chiar 8).

NVR sau Cloud

Cloud-ul este o alegere mai buna in doua cazuri. Atunci cand camerele video au functionalitati dedicate acestui tip de stocare ori atunci cand zona supravegheata este mica. Daca intentionati sa montati un sistem video pe o suprafata vasta, adica veti folosi 3 sau mai multe camere, NVR-ul este probabil singura solutie.

Cel mai bun NVR: 5 lucruri de tinut minte

1. Numarul de canale. Aici e simplu. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Numarul de canale indica cate camere pot fi conectate la NVR. E clar ca un dispozitiv cu 16 canale e mai scump decat unul cu 8, dar e mult mai ieftin decat sa renuntati mai tarziu la NVR-ul cu 8 canale si sa cumparati altul cu 16.

2. PoE sau nu. PoE (Power over Ethernet) permite folosirea unui singur cablu pentru alimentarea cu curent electric, dar si pentru conexiunea la retea. Port-urile PoE sunt intalnite tot mai frecvent pe NVR-uri, dar acestea vin cu un oarecare odaos de pret. Daca va descurcati fara ele puteti salva cateva sute de lei.

3. Stocarea. Aici e exact ca la numarul de canale – cu cat mai mult cu atat mai bine. Nu are rost sa faceti economie pe capacitatea de stocare. Rezerva mai mare de memorie permite conectarea mai multor camere de supraveghere, stocarea filmarilor in rezolutie mai mare si pastrarea lor e o perioada mai lunga. Spre exemplu, un sistem format din 4 camere FullHD, ce functioneaza 24/24, iar clipurile sunt codate cu H.264, are nevoie de aproximativ 40 GB de stocare pentru o zi de inregistrari.

4. Detectarea miscarii. Aproape toate sistemele de inregistrare moderne pot detecta miscarea, insa unitatile ce functioneaza pe algoritmi simpli deseori declanseaza alarme false. Un sistem de detectie mai avansat permite configurarea unor zone de securitate si setarea unor linii rosii virtuale, trecerea carora va declansa alarma. Mai multe decat atat, in unele cazuri e posibila setarea unui interval, in care „intrusul” sa se poate afla in zona de securitate fara ca alarma sa fie declansata.

5. Wi-Fi integrat. Unii sunt de parere ca NVR-ul trebui sa fie cu Wi-Fi. Nu e asa, un dispozitiv ce functioneaza conectat la un router este cel putin la fel de bun. Router-ul are de cele mai multe ori semnal mai puternic si este mai fiabil – asta cu conditia ca router-u\\\\\\\\\\\\\l ales este de calitate.

Cel mai bun NVR: 3 variante

Cel mai bun dupa raportul – calitate/pret

Hikvision DS-7616NI-K2-16P

Verifica pretul aici

Hikvision DS-7616NI-K2-16P este probabil cel mai bun NVR dupa raportul calitate/pret. Unitatea are 16 canale, respectiv 16 port-uri PoE. NVR-ul ofera suport pentru materiale 4K si compresie H.265, viteza de inregistrare este de 160 Mb/s, iar pentru stocare sunt prevazute doua slot-uri la care pot fi conectate doua HDD-uri de maxim 6 TB fiecare.

Hikvision DS-7616NI-K2-16P este un aparat care contine aproape toate beneficiile produselor high-end, dar al carui pret este mediu. Unitatea are un sistem de detectare a miscarii avansat, fiind chiar capabila sa recunoasca placutele de inmatriculare de pe automobile.

Pentru conectarea la monitor, sunt prevazute interfetele HDMI si VGA, iar pentru scoaterea imaginilor pe ecranul dispozitivelor mobile (smartphone si tableta – iOS si Android) se folosesc aplicatiile HIK-Connect si iVMS4500.

Conectarea si configurarea sistemului este simpla, mai ales ca produsul vine insotit de un manual ce descrie bine procesul.

Cel mai bun NVR - Hikvision DS-7616NI-K2

Varianta ieftina

Dahua NVR2108HS-8P-4KS2

Verifica pretul aici

Dahua NVR2108HS-8P-4KS2 este probabil cel mai bun NVR printre unitatile accesibile. Acesta ofera 8 canale, respectiv 8 port-uri PoE, un slot pentru HDD cu capacitatea maxima de 6 TB si compresie H.265 / H.264.

Recorderul ofera suport pentru toate functiile IVS ales camerelor IP, este compatibil cu dispozitivele iOS si Andoid (maxim 128 de utilizatori) si are o viteza maxima de inregistrare de 80 Mb/s.

Cel mai bun NVR - Dahua NVR2108HS-8P-4KS2

Cand pretul conteaza mai putin

Hikvision DS-7732NXI-I4/16P/S(C)

verifica pretul aici

Hikvision DS-7732NXI-I4/16P/S(C) e cel mai scump dar si cel mai performant NVR din clasament. Recorderul dispune de 32 canale, 16 port-uri PoE, 4 intrari SATA pentru stocare cu un maxim de 10 TB fiecare, viteza de inregistrare – 256 Mb/s, viteza redare – 256 Mb/s, inregistrare rezolutie maxima 12 MP pe camera si compresie H.265+.

Hikvision DS-7732NXI-I4/16P/S(C) are suport multe functii inteligente: detectie intrusi, bariera virtuala, detectie faciala, contor persoane, detectie obiect lipsa, urmarire obiect si altele. Produsul este o adevarata bestie, este compatibil cu camere provenite de la alti producatori si in configuratie maxima poate asigura supravegherea unui teritoriu foarte mare.

Atentie, pentru toate cele 3 dispozitive de mai sus, discurile pentru stocare trebuie cumparate separat.

Cel mai bun NVR - Hikvision DS-7732NXI-I4/16P/S(C)

Citeste si:

Cea mai buna camera IP: top 5 camere de supraveghere

Cel mai bun NVR

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.853)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne