Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari si sfaturi
(Imagine: Cel mai bun scaun auto pentru copii - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (21.843)
(2 evaluare, 2 voturi)
8 aprilie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari si sfaturi

Incercam astazi sa raspundem la intrebare: Care este cel mai bun scaun auto pentru copii? Pe langa asta, vom propune si cateva sfaturi practice pentru o alegere corecta. 

De multe ori, in trafic, putem vedea cum un copil se plimba liber prin habitaclul masinii ori sta lipit de unul din geamuri. Prin urmare e usor de inteles ca orice franare brusca, nemaivorbind de un accident poate avea urmari fatale pentru micut. Astazi, transportarea copiilor in brate nu este in niciun caz  acceptabila. Asta din cauza traficului mai incarcat, dar mai ales din cauza vitezelor crescute. In plus, statistica le bate pe toate – peste 40% din pasagerii mici primesc traume in timpul accidentelor rutiere. Anume din acest motiv este absolut necesara achizitia unui scaun auto. Iar pentru a alege produsul cel mai bun, cititi materialul ce urmeaza.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: top 5 scaune auto

1. Wunderkid SAW30 – verifica pretul aici – probabil cel mai bun scaun auto pentru copii universal. Scaunul e fabricat din materiale de inalta calitate, are un design placut, dar mai important, asigura confort si siguranta. Wunderkid SAW30 este destinat copiilor cu greutatea maxima de 36 kilograme si detine un sistem de prindere in 5 puncte cu centurile masinii si foarte multe optiuni de reglare. Husa scaunului este usor detasabila si poate fi curatata manuala la 30 de grade celsius. Recomandam cu incredere

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Wunderkid SAW30

2. Riola Crocodile – verifica pretul aici – locul 2 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Produsul este destinat categoriei de greutate 0-36 kg, se monteaza cu ajutorul sistemului Isofix, are o greutate bruta de 8,0 kg, iar centurile scaunului au 4 pozitii de reglare. Riola Crocodile are cel putin 3 puncte forte. Primul – pretul ce depaseste doar putin nivelul de 400 lei. Al doilea – tapiteria este suprinzator de calitativa. Aceasta e placuta la atingere, se detaseaza si se curata usor. Al treilea – scaunul are patru pozitii de inclinare, dintre care una pentru somn – foarte utila la drumuri lungi. Punand deci cap la cap plusurile si minusurile, am decis ca Riola Crocodile merita titlul de cel mai bun scaun auto pentru copii dupa raportul calitate/pret.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Riola Crocodile

3. Coccolle Cressida – un scaun auto destinat copiilor din grupele 0-1-2-3, 0-36 kilograme. Produsul se instaleaza in masina cu sistemul Isofix, iar pentru pozitionare dupa inaltime a scunului sunt accesibile 5 pozitii. Coccolle Cressida detine un sistem de protectie in cazul unui impact lateral – un impact ce poate fi in unele cazuri mai periculos decat cel frontal. Coccolle Cressida nu a primit titlul de cel mai bun scaun auto pentru copii din cauza pretului ce poate depasi 1000 de lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici. 

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Coccolle Cressida

4. GB Elina Dragonfire  – verifica pretul aici – locul 4 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Produsul are o ergonomie foarte bine gandita, respectiv un nivel al confortului foarte inalt. Instalarea scaunului in masina a fost foarte simpla (are sistem Isofix), lucru valabil scoaterea scaunului din automobil. Captuseala scaunului s-a dovedit a fi de calitate, patandu-se destul de greu si curanandu-se foarte usor. Unitatea este destinata copiilor cu greutatea cuprinsa intre 9 si 36 kilograme.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - GB Elina Dragonfire

5. Scaun Auto Vella Fix  – locul 5 in top-ul pentru cel mai bun scaun auto pentru copii, produsul de marca Coccolle fiind destinat copiilor din grupa 9-36 kg. Unitatea este montata pe bancheta masinii in 3 puncte cu ajutorul centurii de siguranta sau cu sistemul Isofix, iar confortul este asigurat de cele 4 pozitii in care poate fi reglat scaunul, precum si de materialele utilizate la fabricarea captuselii. Husa scaunului se indeparteaza si curata simplu, iar daca petele nu sunt foarte mari, puteti curata scaunul si fara sa detasati husa. Unicul minus al scaunului ramane a fi pretul de achizitie. Verifica pretul AICI.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: impartirea pe grupe

Grupa 0: e destinata copiilor cu greutatea pana in 10 kg si cu varsta maxima de 6 luni. Modalitatea montarii: cu fata in directia miscarii. Urmatoarea este grupa 0+. Ea e destinata copiilor cu masa de pana in 13 kg, respectiv si varsta admisibila a crescut pana la 12 luni. Modalitatea montarii: impotriva directiei de miscare.

Grupa 1. Ea e destinata pasagerilor cu greutatea intre 9 si 18 kg si varste intre 9 luni si 4 ani. Acest tip de scaune auto se monteaza atat cu fata in directia miscarii cat si impotriva ei.

Grupa 2. Este adresata copiilor cu varste prescolare – 3-7 ani si greutatea intre 15 si 25 kg. Modalitatea de montare – doar in sensul miscarii.

Grupa 3. Aceasta e destinata copiilor cu varste intre 6 si 12 ani si greutatea intre 22 si 36 kg. Montarea se face doar cu fata in directia miscarii.

Sfat: dupa parerea noastra cel mai bun scaun auto recomandat de achizitie ar trebui sa fie unul universal, respectiv corespunde ar corespunde mai multor categorii de greutate si varsta.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari pentru o alegere reusita

De cele mai multe ori, parintii aleg scaunul auto in functie de pret. Insa, deseori aceasta strategie este gresita. Astfel, decat sa achizitionati un scaun ieftin provenit de la un producator necunoscut, mai bine optati pentru un brand cu renume pe piata. Puteti alege un model de scaun mai vechi, dar sa stiti sigur ca produsul e de calitate si corespunde standartului ECE R 44/01.

Atentia la centurile cu care este fixat copilul pe scaun. Acestea trebuie sa fie cat mai late, pentru a nu lasa vanatai pe corpul copilului. Este recomandabil ca carcasa scaunului sa fie fabricata din plastic, peretii laterali sa fie cat mai inalti, iar speteaza cat mai rigida.

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Coccolle Vela-Fix

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 21.843)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne