(Imagine: Cel mai bun scaun auto pentru copii - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (34.658)
(15 evaluare, 15 voturi)
8 mai 2024
de CelMaiBun

Cel mai bun scaun auto pentru copii: top 5 scaune auto, sfaturi

Cel mai bun scaun auto reprezinta garantia ca bebele are parte de cel mai inalt nivel de siguranta pe care il poate oferi atat masina, cat si scaunul in sine. Un scaun auto pentru copii este considerat de calitate daca pe langa securitate, asigura si confortul necesar pentru calatoriile mai lungi. In plus, un scaun auto bun se monteaza usor in masina si se curata fara mari eforturi. 

Prin urmare, ne-am propus sa aflam astazi sa realizam o sinteza a ofertei de actuale, in care sa punem cap la cap caracteristicile, dar si review-urile aferente fiecarui produs, ca la final sa desemnam cel mai bun scaun auto pentru copii.

Astazi, transportarea copiilor in brate nu este in niciun caz  acceptabila. Si nu vorbim doar de latura legala a problemei, ci si de aspectul moral. Traficul e foarte incarcat, iar unii soferi respecta viteza regulamentara de circulatie doar in fata radarului. In plus, statistica le bate pe toate – peste 40% din pasagerii mici primesc traume in timpul accidentelor rutiere. Anume din acest motiv este absolut necesara achizitia unui scaun auto. Iar pentru a alege produsul cel mai bun, cititi materialul ce urmeaza.

Cel mai bun scaun auto: top 5 scaune auto

Asa arata clasamentul celor mai bune scaune auto, in care produsele sunt aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret

1. Mavio G406

Mavio G406 verifica pretul aici – probabil cel mai bun scaun auto pentru copii universal. Mavio G406 este un scaun auto destinat copiilor din grupele 0-1-2-3, 0-36 kilograme. Produsul se instaleaza in masina cu ajutorul sistemului Isofix sau a centurilor masinii, are 4 pozitii de inclinare, centura de siguranta in 5 puncte si materiale de o calitate cat se paote de decenta. Pe langa toate, Mavio G406 are sistem pivotant ce permite rotirea scaunului la 360 grade, facilitand astfel accesul copilului in scaun.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Mavio G406

2. U-Grow UGHCS-06

U-Grow UGHCS-06 verifica pretul aici – locul 2 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Produsul este destinat categoriei de greutate 0-36 kg, se monteaza cu sistemul Isofix si cu centurile automobilului (pentru grupa 0+), sezutul scaunului se ajusteaza in 4 pozitii, iar centura de siguranta are 5 puncte de prindere. Pe langa toate, U-Grow UGHCS-06 e un scaun auto destul de ieftin, iar recenziile ce fac referire la el sunt bune spre foarte bune.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - U-Grow UGHCS-06

3. Juju Gladiator – cel mai bun scaun auto ieftin

Juju Gladiator verifica pretul aici – cu siguranta unul dintre cele mai bune scaune auto pentru copii printre dispozitivele economy, adica considerate ieftine. Juju Gladiator este un scaun auto destinat copiilor cu greutatea cuprinsa intre 0 si 36 kg. Instalarea in automobil se face cu centurile masinii, spatarul are 4 pozitii de reglare, iar husa e detasabila si poate fi curatata in masina de spalat rufe.

Pentru un scaun auto ieftin, Juju Gladiator e suprinzator de confortabil si bine construit.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Juju Gladiator

4. U-Grow Goldfix Plus – cel mai bun scaun auto 9-36 kg

U-Grow Goldfix Plusverifica pretul aici – este probabil cel mai bun scaun auto pentru copii din grupa 9-36 kilograme sau varsta de 15 luni – 12 ani. U-Grow Goldfix Plus este un scaun auto premium, care pe langa materiale de calitate si ergonomie perfecta, mai este inzestrat si cu un mic sistem audio, ce poate reda melodii din smartphone pentru linistirea bebelui.

Dar sa revenim la siguranta si confort. U-Grow Goldfix Plus, are multiple optiuni de reglare, dar mai important, producatorul a prevazut protectie suplimentara pentru toate tipurile de impact, inclusiv cel lateral. In plus, U-Grow Goldfix Plus are certificare i-Size, adica e bun chiar daca cel mic se apropie deja de inaltimea de 150 cm. Recomandam cu toata incredere.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - U-Grow Goldfix Plus

5. Scaun Auto Britax Romer

Britax Romer – verifica pretul aici – locul 5 in top-ul pentru cel mai bun scaun auto pentru copii, produsul de marca Britax fiind destinat copiilor din grupa 0-20 kg. Unitatea are sistem de montare dublu (Isofix sau centuri), multiple pozitii de inclinare, precum si materialele de top utilizate la fabricarea captuselii. Husa scaunului se indeparteaza si curata simplu, iar daca petele nu sunt foarte mari, puteti curata scaunul si fara sa detasati husa. Scaunul este extrem de stabil si bine gandit. Unicul minus al scaunului ramane pretul destul de mare.

Inca ceva, Britax Romer este singrul scaun auto din top cu certificare ADAC.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Britax Romer

Cel mai bun scaun auto pentru copii: varste si greutate

Grupa 0: e destinata copiilor cu greutatea pana in 10 kg si cu varsta maxima de 6 luni. Modalitatea montarii: cu fata in directia miscarii. Urmatoarea este grupa 0+. Ea e destinata copiilor cu masa de pana in 13 kg, respectiv si varsta admisibila a crescut pana la 12 luni. Modalitatea montarii: impotriva directiei de miscare.

Grupa 1. Ea e destinata pasagerilor cu greutatea intre 9 si 18 kg si varste intre 9 luni si 4 ani. Acest tip de scaune auto pentru copii se monteaza atat cu fata in directia miscarii cat si impotriva ei.

Grupa 2. Este adresata copiilor cu varste prescolare – 3-7 ani si greutatea intre 15 si 25 kg. Modalitatea de montare – doar in sensul miscarii.

Grupa 3. Aceasta e destinata copiilor cu varste intre 6 si 12 ani si greutatea intre 22 si 36 kg. Montarea se face doar cu fata in directia miscarii.

Sfat: dupa parerea noastra cel mai bun scaun auto recomandat de achizitie ar trebui sa fie unul universal, respectiv corespunde ar corespunde mai multor categorii de greutate si varsta.

Ce este ISOFIX?

ISOFIX este un standard international ce permite fixarea unui scaun auto in masina fara utilizarea centurilor de siguranta. ISOFIX a fost dezvoltat in anii ’90 cu scopul sporirii gradului de siguranta a copiilor in timpul transportarii, dar si pentru simplificarea procesului de montare a scaunului auto. Sistemul ISOFIX practic „ancoreaza” scaunul auto de sasiul automobilului. Pentru aceasta, automobilele mai noi sunt prevazute cu carlige metalice ascunse sub bancheta din spate de care se fixeaza conectoarele speciale ale scaunului.

Sistemul ISOFIX are urmatoarele avantaje:

1. Face transportarea copiilor mai sigura.

2. Montarea unui scaun auto ISOFIX este mai rapida.

3. E aproape imposibil sa montezi gresit un scaun auto cu sistem ISOFIX.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari

De cele mai multe ori, parintii aleg scaunul auto in functie de pret. Insa, deseori aceasta strategie este gresita. Astfel, decat sa achizitionati un scaun ieftin provenit de la un producator necunoscut, mai bine optati pentru un brand cu renume pe piata. Puteti alege un model de scaun mai vechi, dar sa stiti sigur ca produsul e de calitate si corespunde standartului ECE R 44/01.

Atentia la centurile cu care este fixat copilul pe scaun. Acestea trebuie sa fie cat mai late, pentru a nu lasa vanatai pe corpul copilului. Este recomandabil ca carcasa scaunului sa fie fabricata din plastic, peretii laterali sa fie cat mai inalti, iar speteaza cat mai rigida.

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Coccolle Vela-Fix

Citeste si:

Top 5 camere auto DVR dupa raportul calitate/pret

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 34.658)
(15 evaluare, 15 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne