(Imagine: Cel mai bun scaun auto pentru copii - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (34.220)
(15 evaluare, 15 voturi)
8 iunie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari si sfaturi

Incercam astazi sa raspundem la intrebare: Care este cel mai bun scaun auto pentru copii? Pe langa asta, vom propune si cateva sfaturi practice pentru o alegere corecta. 

De multe ori, in trafic, putem vedea cum un copil se plimba liber prin habitaclul masinii ori sta lipit de unul din geamuri. Prin urmare e usor de inteles ca orice franare brusca, nemaivorbind de un accident poate avea urmari fatale pentru micut. Astazi, transportarea copiilor in brate nu este in niciun caz  acceptabila. Asta din cauza traficului mai incarcat, dar mai ales din cauza vitezelor crescute. In plus, statistica le bate pe toate – peste 40% din pasagerii mici primesc traume in timpul accidentelor rutiere. Anume din acest motiv este absolut necesara achizitia unui scaun auto. Iar pentru a alege produsul cel mai bun, cititi materialul ce urmeaza.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: top 5 scaune auto

Asa arata clasamentul celor mai bune scaune auto aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret

1. Scaun auto Tweety Plus DELUXE BUF BOOF – cel mai bun scaun auto

Tweety Plus DELUXE BUF BOOF verifica pretul aici – probabil cel mai bun scaun auto pentru copii universal. Tweety Plus DELUXE BUF BOOF este un scaun auto destinat copiilor din grupele 0-1-2-3, 0-36 kilograme. Produsul se instaleaza in masina cu ajutorul sistemului Isofix, are 4 pozitii de inclinare, centura de siguranta in 5 puncte si materiale de o calitate cat se paote de decenta. Pe langa toate, Tweety Plus DELUXE BUF BOOF are sistem pivotant ce permite rotirea scaunului la 360 grade, facilitand astfel accesul copilului in scaun.

Cel mai bun scaun auto pentru copii Tweety Plus DELUXE BUF BOOF

2. Graco SlimFit

Graco SlimFit verifica pretul aici – locul 2 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Produsul este destinat categoriei de greutate 0-36 kg, se monteaza cu centura autovehiculului, are o greutate proprie de aproximativ 9 kg, spatarul scaunului se ajusteaza in 4 pozitii, iar tetiera are 10 pozitii de ajustare. Scaunul auto Graco SlimFit are cel putin 3 puncte forte. Primul – pozitia de somn foarte confortabila . Al doilea – tapiteria de calitate. Aceasta e placuta la atingere, se detaseaza si se curata usor. Al treilea – numarul mare de reglaje si simplitatea instalarii.

3. U-Grow – 0-36 kg

U-Grow verifica pretul aici – Scaunul e fabricat din materiale de inalta calitate, are un design placut, se monteaza atat in sensul directiei de mers cat si invers, dar mai important, asigura confortul si siguranta la un nivel similar cu scaunele mult mai scumpe. Scaunul U-Grow este destinat copiilor cu greutatea maxima de 36 kilograme, detine sistem de prindere ISOFIX, are multe optiuni de reglare si un pret foarte bun. Husa scaunului este usor detasabila si poate fi curatata manuala la 30 de grade celsius. Recomandam scaunul cu incredere.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - U-Grow

4. Lorelli Harmony – cel mai bun scaun auto 9-36 kg

Lorelli Harmonyverifica pretul aici – este probabil cel mai bun scaun auto pentru copii din grupa 9-36 kilograme sau varsta de 6 luni – 12 ani. Produsul are o ergonomie foarte bine gandita, respectiv un nivel al confortului inalt. Partea si mai buna e ca pretul de achizitie e sub media pietii pentru un scaun aproape premium. Lorelli Harmony se instaleaza simplu (sistem Isofix), lucru valabil si pentru scoaterea scaunului din automobil. Captuseala scaunului s-a dovedit a fi de calitate – gratie husei antiperspiratie patandu-se de greu si curatandu-se foarte usor. Recomandam cu toata increderea.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Lorelli Harmony

5. Scaun Auto Coccolle Vigo

Scaun Auto Coccolle Vigo – verifica pretul aici – locul 4 in top-ul pentru cel mai bun scaun auto pentru copii, produsul de marca Coccolle fiind destinat copiilor din grupa 0-36 kg. Unitatea se monteaza in masina cu sistemul isofix, iar confortul este asigurat de cele 5 pozitii de inclinare ale scaunului, precum si de materialele utilizate la fabricarea captuselii. Husa scaunului se indeparteaza si curata simplu, iar daca petele nu sunt foarte mari, puteti curata scaunul si fara sa detasati husa. Scaunul este extrem de stabil si bine gandit. Unicul minus al scaunului ramane pretul destul de mare.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Coccolle Vigo

Cel mai bun scaun auto pentru copii: varste si greutate

Grupa 0: e destinata copiilor cu greutatea pana in 10 kg si cu varsta maxima de 6 luni. Modalitatea montarii: cu fata in directia miscarii. Urmatoarea este grupa 0+. Ea e destinata copiilor cu masa de pana in 13 kg, respectiv si varsta admisibila a crescut pana la 12 luni. Modalitatea montarii: impotriva directiei de miscare.

Grupa 1. Ea e destinata pasagerilor cu greutatea intre 9 si 18 kg si varste intre 9 luni si 4 ani. Acest tip de scaune auto se monteaza atat cu fata in directia miscarii cat si impotriva ei.

Grupa 2. Este adresata copiilor cu varste prescolare – 3-7 ani si greutatea intre 15 si 25 kg. Modalitatea de montare – doar in sensul miscarii.

Grupa 3. Aceasta e destinata copiilor cu varste intre 6 si 12 ani si greutatea intre 22 si 36 kg. Montarea se face doar cu fata in directia miscarii.

Sfat: dupa parerea noastra cel mai bun scaun auto recomandat de achizitie ar trebui sa fie unul universal, respectiv corespunde ar corespunde mai multor categorii de greutate si varsta.

Ce este si cum functioneaza ISOFIX?

ISOFIX este un standard international ce permite fixarea unui scaun auto in masina fara utilizarea centurilor de siguranta. ISOFIX a fost dezvoltat in anii ’90 cu scopul sporirii gradului de siguranta a copiilor in timpul transportarii, dar si pentru simplificarea procesului de montare a scaunului auto. Sistemul ISOFIX practic „ancoreaza” scaunul auto de sasiul automobilului. Pentru aceasta, automobilele mai noi sunt prevazute cu carlige metalice ascunse sub bancheta din spate de care se fixeaza conectoarele speciale ale scaunului.

Sistemul ISOFIX are urmatoarele avantaje:

1. Face transportarea copiilor mai sigura.

2. Montarea unui scaun auto ISOFIX este mai rapida.

3. E aproape imposibil sa montezi gresit un scaun auto cu sistem ISOFIX.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari pentru o alegere reusita

De cele mai multe ori, parintii aleg scaunul auto in functie de pret. Insa, deseori aceasta strategie este gresita. Astfel, decat sa achizitionati un scaun ieftin provenit de la un producator necunoscut, mai bine optati pentru un brand cu renume pe piata. Puteti alege un model de scaun mai vechi, dar sa stiti sigur ca produsul e de calitate si corespunde standartului ECE R 44/01.

Atentia la centurile cu care este fixat copilul pe scaun. Acestea trebuie sa fie cat mai late, pentru a nu lasa vanatai pe corpul copilului. Este recomandabil ca carcasa scaunului sa fie fabricata din plastic, peretii laterali sa fie cat mai inalti, iar speteaza cat mai rigida.

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Coccolle Vela-Fix

Citeste si:

Top 5 camere auto DVR dupa raportul calitate/pret

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 34.220)
(15 evaluare, 15 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne