(Imagine: Cel mai bun sistem de alarma wireless)
Comentarii (0)
Vizualizari (840)
(Nu există încă evaluări)
14 martie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun sistem de alarma wireless: top 5 kit-uri sisteme alarma

Cauti cel mai bun sistem de alarma wireless? Am pus cap la cap mai multe kit-uri de alarma, ca intr-un final sa raman 5 sisteme, care dupa parerea noastra ofera cele mai bune raporturi calitate/pret. Spunem din start ca ne-am concentrat exclusiv pe sisteme wireless. Acestea se instaleaza si configureaza mai usor, iar pe viitor, nu e mare problema sa adaugi componente sau functionalitati noi.

Oferta actuala permite oricui sa aleaga cel mai bun sistem de alarma wireless in functie de suprafata ce trebuie acoperita, numarul cailor de acces in incapere, tipul de comunicare dorit si alte nevoie sau dorinte personale. Mai mult, in unele cazuri, sistemul de alarma poate fi folisit impreuna cu alte device-uri de securitate deja instalate, precum camere de supraveghere, sonerii inteligente, ori interfoane video.

Cel mai bun sistem de alarma wireless: top 5

1. Hikvision DS-PWA96-KIT-WE – cel mai bun sistem de alarma wireless

Verifica pretul aici

Dupa mai multe dezbateri, am ajuns la concluzia ca Hikvision DS-PWA96-KIT-WE e probabil cel mai bun sistem de alarma wireless dupa raportul calitate/pret. Kit-ul are la baza centrala de alarma Hikvision DS-PWA96-M-WE, care ofera suport pentru maxim 96 unitati de echipament si poate trimite notificari de urgenta (inclusiv SMS-uri). Pentru asta, kit-ul a fost prevazut cu conexiuni GPRS si WiFi 4G, iar controlul de la distanta se face prin aplicatia HIK-CONNECT. Printre altele, aplicatia e stabila si bine gandita. Atentie insa la faptul ca pentru functionarea wireless, kit-ul trebuie configurat prin cablu.

In kit mai intra un senzor de miscare, care detecteaza persoanele dintr-o anumita zona si anunta proprietarul locuintei despre prezenta intrusilor. In plus, a fost prevazut si un contact magnetic, ce poate fi atasat la usa principala sau la un geam si care la randul sau trimite alerte de fiecare data cand contactul e desfacut.

Pentru control mai facil la fata locului, in kit a fost inclusa si o telecomanda.

Insa partea cu adevarata buna la Hikvision DS-PWA96-KIT-WE e faptul ca poti extinde si configura sistemul asa cum iti doresti. Poti adauga senzori, contacte, tag-uri, camere de supraveghere exterior/interior sau sirene (interior/exterior). Cu alte cuvinte, poti crea un ecosistem de siguranta in jurul locuintei tale, care se controleaza de pe smartphone.

Cel mai bun sistem de alarma wireless - Hikvision DS-PWA96-KIT-WE

2. Dahua ART-ARC3000H-03-FW2(868)

Verifica pretul aici

Dahua ART-ARC3000H-03-FW2(868) este un sistem de alarma wireless excelent. Kit-ul incepe cu hub-ul central, care se poate conecta cu pana la 150 de accesorii periferice si comunica cu ele la distante de pana la 2000 de metri. In plus, Dahua ART-ARC3000H-03-FW2(868) este prevazut cu conexiune la reteua WiFi, respectiv poate sa trimita notificari pe telefon in timp real. Pentru asta, a mai fost prevazuta aplicatia DMSS, care e probabil cea mai buna aplicatie de acest del de pe piata. Functioneaza ireprosabil, e actualizata regulat si permite monitorizarea unei game foarte largi de gadget-uri, de la sonerii wireless, pana la sisteme de alarma si camere de supraveghere.

Pe langa hub-ul central, in kit mai intra un contact pentru geamuri sau usi, un senzor de miscare si o telecomanda, toate alimentate de la baterii, cu autonomii intre 4 si 5 ani.

Daca doriti ceva mai ieftin, dar fara conexiune 4G, puteti opta pentru varianta Dahua ART-ARC3000H-03-GW2(868)

Cel mai bun sistem de alarma wireless - Dahua ART-ARC3000H-03-FW2(868)

3. Ajax KIT-AJAX-4Z-S-F

Verifica pretul aici

Ajax KIT-AJAX-4Z-S-F, cel mai scump kit din clasament, se poate conecta cu pana la 100 de dispozitive periferice si permite integrarea a maxim 10 utilizatori. Kit-ul are la baza centrala de alarba Ajax HUB cu raza de actiune de 2000 metri, autonomie de pana la 10 ore in cazul unei pene de curent si conexiune la smarpthone via GSM (pentru sms-uri de alerta ) sau aplicatia Ajax Security System, pentru un control mai complet. In kit mai intra un senzor de miscare, un contact, o sirena de exterior si un detector de incendiu, toate wireless. Din pacate, telecomanda nu se gaseste in cutie, deci daca aveti nevoie de ea, trebuie achizitionata separat. Modelul pe care il cautati se numeste Ajax SPACECONTROL si costa intre 190 si 200 lei.

Una peste alta, Ajax KIT-AJAX-4Z-S-F este un kit cat se poate de reusit, usor de setat si cu capacitati de upgrade extinse. Puteti integra dispozitive provenite chiar de la alti producatori, iar daca era ceva mai ieftin sau avea conexiune 4G, Ajax KIT-AJAX-4Z-S-F avea sanse sa lupte pentru pozitia de varf in top-ul ce anutna cel mai bun sistem de alarma wireless.

Cel mai bun sistem de alarma wireless - Ajax KIT-AJAX-4Z-S-F

4. DSC Alexor

Verifica pretul aici

DSC Alexor este primul sistem de alarma din top fara conexiune la telefon, respectiv setarile si controlul se fac de la panoul wireless sau de pe telecomanda. Kit-ul functioneaza excelent, da alarme numai cand trebuie sa o faca si nu e foarte greu de instalat si configurat. Cu alte cuvinte, DSC Alexor e o alarma simpla si de asta cat se poate de eficienta si fiabila.  In plus, puteti adauga pana ala 32 de senzori de prezenta si 4 sirene de interior/exterior.

Sa aveti insa in vedere ca comunicarea hub-ului principal cu dispozitivele periferice se face prin frecventa 433.92MHZ, deci raza de actiune e limitata la undeva 300, in functie de tipul terenenului, constructii si alti factori.

Cel mai bun sistem de alarma wireless - DSC Alexor

5. Chuango CG-105S – cel mai ieftin sistem de alarma

Verifica pretul aici

Chuango CG-105S e cel mai ieftin produs din top si probabil cel mai bun sistem de alarma wireless daca vreti sa securizati un spatiu mic si nu doriti sa cheltuiti mai mult de 300 de lei pentru asta. Setul contine unitatea centrala Chuango WS-105, care functioneazaasi pe post de sirena, doua telecomenzi, un contact magnetic si un detector de miscare. Producatorul insa a prevazut posibilitatea integrarii a unui maxim de 40 de dispozitive periferice, cu conditia ca acestea sa fie tot Chuango. Dupa cum era de asteptat, sistemul functioneaza pe unda radio si nu se conecteaza la smartphone. Raza de actiune recomandata nu depaseste 80 de metri.

Cel mai bun sistem de alarma wireless - Chuango CG-105S

Cel mai bun sistem de alarma wireless

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 840)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne