Cel mai bun Smart TV: top 3 smart TV-uri bune, forum, pareri
(Imagine: Cel mai bun Smart TV - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (35.441)
(21 evaluare, 21 voturi)
1 aprilie 2021
de CelMaiBun

Cel mai bun Smart TV: top 3 televizoare Smart

Astazi incercam sa aflam care este cel mai bun Smart TV. Nu e o sarcina tocmai simpla si asta pentru ca o buna parte din televizoarele existente pe piata sunt Smart, respectiv este nevoie de mult timp pentru o analiza completa a ofertei. Unele aparat sunt mai avansate, altele insa, sunt ceva mai simple, in schimb au preturi mai accesibile. Prin urmare, sarcina noastra este sa gasim compromisul intre numarul de aplicatii/functii si pretul produsului. Cu alte cuvinte, cel mai bun Smart TV, este televizorul ce detine cel mai bun raport calitate/pret.

Samsung 50TU8072 – cel mai bun Smart TV dupa raportul calitate/pret

Samsung 50TU8072 Smart TV

verifica pretul aici

Dupa parerea noastra, Samsung 50TU8072 este cel mai bun Smart TV daca punem cap la cap pretul si calitatea. Cand vine vorba despre calitate, Samsung are o reputatie aproape imaculata. La preturi insa, situatia e un pic diferita. Coreeni ofera in continuare si produse low-cost, dar preturile cresc de la un an la altul si o fac intr-un ritm destul de accelerat. Dar cu seria TU80 se pare ca Samsung a dat lovitura, iar modelul 50TU8072 e probabil cel mai bun Smart TV dupa raportul calitate/pret. In primul rand, televizorul se poate lauda cu imagini de o calitate aproape perfecta. Obiectele afisate pe ecran sunt foarte clare/detaliate, contrastul e bun, luminozitatea sporita si culorile foarte bogate. In plus, TV-ul este compatibil cu tipurile de continut HDR10+ si HLG, lipsind doar Dolby Vision.
Seria TU8072 e formata din paneluri 4K si poate fi atribuita la gama medie de televizoare. Acest lucru implica doua vesti bune pentru cumparatori. Prima, televizoarele au preturi relativ accesibile si doi, pentru cat plateste, cumparatorul primeste un dispozitiv cu performante (imaginea, sunetul si materialele) bune spre foarte bune. Acesta si este motivul pentru care credem ca Samsung TU8072 e lider dupa raportul calitate/pret, iar versiunea recomandata e cea de 50 inch si eventual cea de 55 inch.

Cel mai bun Smart TV - Samsung 55TU8072 pareri

Pretul lui Samsung 50TU8072 poate fi verificat AICI.

LG 49UN71003LB  – cel mai bun Smart TV: varianta ieftina

Diagonala 49 inch, rezolutie 3840 x 2160, sistem audio 20W, pret – sub 2000 de lei

LG 49UN71003LB este varianta noastra pentru cel mai bun smart TV printre unitatile ieftine si unul dintre cele ma bune Smart TV-uri din gama LG dupa raportul calitate/pret. Ca si in cazul rivalilor sai, LG 49UN71003LB este capabil sa ofere imagini de o calitate aproape ireprosabila (mai ales pentru un TV accesibil) si sunet foarte clar. Toate se datoreaza tehnologiilor panelului reusit, dar si tehnologiilor din dotare: Advanced Color Enhancer, 4K Active HDR etc.. Chiar daca tehnologiile pentru imagini si sunet au denumiri distincte pentru fiecare marca, in esenta, toate fac aceleasi lucruri. Au grija sa sporeasca profunzimea si uniformiteatea negrului, respectiv sa imbunatateasca redarea culorilor. Ei bine, la LG 49UN71003LB, redarea culorilor este mai mult decat decenta, iar bleeding-ul se vede doar daca esti extrem de atent si stii unde trebuie sa privesti. 

LG seria UN71 propune o gama buna de aplicatii in meniul Smart. Acestea sunt bine amplasate si ofera posibilitati aproape nelimitate. Navigarea prin meniuri este simpla si rapida, iar meritele ar apartine procesorului cu 4 nuclee. dar si sistemului de operare webOS.

LG UN71 este prezent acum pe piata in versiuni de: 43, 49, 55, 65, 70 si 75 de inch. Recomandarea noastra este sa optati pentru cea de 49 inch.

Pretul lui LG 49UN71003LB poate fi consultat aici.

Cel mai bun Smart TV - LG 49UN71003LB

LG OLED55C12LA – cel mai bun Smart TV OLED

diagonala 55 inch, panel OLED, sistem audio 2.2 de 40W, 2021

Verifica pretul aici

LG OLED55C12LA e cel mai bun Smart TV daca ar fi sa punem in fata calitatea, iar pretul ar ramane pe planul doi. Gama OLED C1 a fost lansata in 2021 si a strans pana acum o multime de laude. Adevarul e ca laudele sunt cat se poate de meritate. Si asta pentru ca LG OLED55C12LA este un Smart TV excelent.

Calitatea imaginilor este exceptionala. Performanta se datoreaza in primul rand panoului OLED, dar si procesorului α9 gen 4, considerat drept una dintre cele mai bune unitati de procesare de pe piata. Mai mult decat atat, televizorul are si un numar impunator de tehnologii menite sa imbunatateasca experienta de utilizare. Una dintre aceste tehnologii este OLED Motion Pro. Ea a fost dezvoltata pentru obtinerea unor imagini cat mai clare in timpul scenelor cu actiune.

Una din cele mai mari probleme ale televizoarelor 4K este sursa de continut, sau mai bine spus lipsa unei surse de calitate. Programele TV de la noi din tara sunt transmise in cel mai bun caz in format HD si chiar SD. Vestea buna e ca LG OLED55C12LA se descurca bine cu afisarea continutului SD si foarte bine cu formatul HD. Acest televizor aproape ca nu are rivali, mai ales daca este bine calibrat.

Sunetul este si el la nivel. Pentru a nu dezamagi, inginerii au dotat Smart TV-ul LG OLED55C12LA cu un sistem audio de 40W, plus tehnologii pentru rafinarea sunetului.

Soft-ul Smart este unul din cele mai bune intalnite pana acum. Acesta, pe langa faptul ca face televizorul mai usor de utilizat, deschide utilizatorului posibilitati aproape nelimitate. In meniul Smart puteti face practic orice.

Producatorul a prevazut pentru aceasta serie trei diagonale: 55, 65 si 77 inch.

Cel mai bun Smart TV OLED 2021

Mentiune

Sony 55A8

Sony 55A8 este al doilea OLED din clasament. Acesta are o diagonala de 55 inch, sistem audio de 30W, procesor cu 4 nuclee si ecran cu rata de refresh de 100 Hz. Sony 55A8 este cel mai bun smart TV OLED dupa raportul calitate/pret, printre aparatele lansare in 2020. Modelul are suport pentru HDR 10, HLG si Dolby Vision, in plus fiind unul din putinele televizoare cu suport pentru codecul audio DTS. Toate bune si frumoase, calitatea imaginii e de nota zece, design-ul spectaculos, sunetul e clar si puternic, dar pretul mare nu a permis plasarea televizorului in clasamentul de baza. Verifica pretul lui Sony 55A8 aici. 

Cel mai bun Smart TV - Sony 55A8

Citeste si:

Cel mai bun monitor PC: top 5

Cel mai bun Smart TV: Samsung, Sony, LG, Philips.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 35.441)
(21 evaluare, 21 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne