(Imagine: Cel mai bun Smart TV - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (42.113)
(23 evaluare, 23 voturi)
1 aprilie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun Smart TV: top 3 televizoare Smart

In cele ce urmeaza, incercam sa aflam care este cel mai bun Smart TV. Nu e o sarcina tocmai simpla si asta pentru ca o buna parte din televizoarele existente pe piata sunt Smart, respectiv este nevoie de mult timp pentru o analiza completa a ofertei. Unele aparat sunt mai avansate, altele insa, sunt ceva mai simple, in schimb au preturi mai accesibile. Prin urmare, sarcina noastra este sa gasim compromisul intre numarul de aplicatii/functii si pretul produsului. Cu alte cuvinte, cel mai bun Smart TV, este televizorul ce detine cel mai bun raport calitate/pret.

LG 55QNED863QA – cel mai bun Smart TV dupa raportul calitate/pret

verifica pretul aici

Dupa parerea noastra, LG 55QNED863QA este cel mai bun Smart TV daca punem cap la cap pretul si calitatea. Dispozitivul are panou MiniLED, care prind definitie e mult superior panourilor conventionale. Miile de LED-uri din spatele sticlei asigura imagini de o calitate imaculata, cu contrast profund, respectiv culori redate cat se poate de precis. La preturi insa, situatia e mai sumbra. Televizorele MiniLED, indiferent de producatoi, au fost tot timpul scumpe. Dar cu seria QNED86, se pare ca LG a dat lovitura, iar modelul 55QNED863QA e probabil cel mai bun Smart TV dupa raportul calitate/pret.

In primul rand, televizorul se poate lauda cu imagini de o calitate perfecta. Obiectele afisate pe ecran sunt foarte clare/detaliate, contrastul e bun, luminozitatea sporita si culorile foarte bogate. TV-ul este compatibil cu continutul HDR 10 si HLG, are ALLM si VRR pana la 100 Hz. In plus, LG 55QNED863QA vine cu un sistem audio 2.2 de 40W, cu compatibilitate Dolby Atmos si ajustare acustica AI.
Seria LG QNED86 e formata din paneluri 4K si poate fi atribuita la gama aproape premium de televizoare. Acest „aproape” implica doua vesti bune pentru cumparatori. Prima, televizoarele au preturi relativ accesibile si doi, pentru cat plateste, cumparatorul primeste un dispozitiv cu performante (imaginea, sunetul si materialele) excelente. Iata de ce credem ca LG 55QNED863QA e lider dupa raportul calitate/pret, iar versiunea recomandata e cea de 55 inch, cea de 65 inch e prea scumpa.

Cel mai bun Smart TV - LG 55QNED863QA

Pretul lui Sony 55QNED863QA poate fi verificat AICI.

TCL QLED 43C645  – cel mai bun Smart TV: varianta ieftina

Diagonala 43 inch, rezolutie 3840 x 2160, sistem audio 20W, pret – sub 2000 de lei

TCL 43C645 este varianta noastra pentru cel mai bun smart TV printre unitatile ieftine si unul dintre cele mai bune Smart TV-uri din gama economy dupa raportul calitate/pret. Ca si in cazul rivalilor, TCL 43C645 este capabil sa ofere imagini de o calitate aproape ireprosabila (mai ales pentru un TV accesibil) si sunet foarte clar. Toate se datoreaza panelului QLED, procesorului de imagine cu 4 nuclee, dar si tehnologiilor din dotare. Chiar daca tehnologiile pentru imagini si sunet au denumiri distincte pentru fiecare marca, in esenta, toate fac aceleasi lucruri. Au grija sa sporeasca profunzimea si uniformiteatea negrului, respectiv sa imbunatateasca redarea culorilor. Ei bine, la TCL 43C645, redarea culorilor este mai mult decat decenta, iar bleeding-ul se vede doar daca stii unde trebuie sa privesti. 

TCL 43C645 propune o gama bogata de aplicatii in meniul Smart. Acestea sunt bine amplasate si ofera posibilitati aproape nelimitate. Navigarea prin meniuri este simpla si fara lag.

TCL C645 este prezent acum pe piata in versiuni de: 43, 50, 55, 65, 75 si 85 inch. Va asiguram ca nu gresiti daca mergeti pe varianta de 43 inch.

Pretul lui TCL QLED 43C645 poate fi consultat aici.

Cel mai bun Smart TV - TCL 43C645

LG OLED 48C31LA – cel mai bun Smart TV OLED

diagonala 48 inch, panou OLED, sistem audio 2.2 de 40W, 100 Hz VRR

Verifica pretul aici

LG OLED 48C31LA e cel mai bun Smart TV daca ar fi sa punem in fata calitatea, iar pretul ar ramane pe planul doi. Gama OLED C31 a fost lansata in 2023 si a strans pana acum o multe laude. Adevarul e ca laudele sunt cat se poate de meritate. Si asta pentru ca LG OLED 48C31LA e la multe aspecte un Smart TV perfect.

Calitatea imaginilor este exceptionala. Performanta se datoreaza in primul rand panoului OLED, dar si procesorului α9 AI Processor 4K Gen6, care in functie de continut, intervine unde trebuie si ajusteaza detaliile intr-un mod impresionant. Mai mult decat atat, televizorul are  si un numar impunator de tehnologii menite sa imbunatateasca experienta de utilizare. Una din ele este Dynamic Tone Mapping Pro, gandita sa proceseze imaginile in timp real, pentru eliminarea zgomotului.

Una din cele mai mari probleme ale televizoarelor 4K este sursa de continut, sau mai bine spus lipsa unei surse de calitate. Programele TV de la noi din tara sunt transmise in cel mai bun caz in format HD si chiar SD. Vestea buna e ca LG OLED 48C31LA se descurca bine cu afisarea continutului SD si foarte bine cu formatul HD. Acest televizor aproape ca nu are rivali, mai ales daca este bine calibrat.

Sunetul este si el pe masura asteptarilor. Pentru a nu dezamagi, inginerii au dotat Smart TV-ul LG OLED 48C31LA cu un sistem audio 2.2 de 40W si functie Sound Pro, care modifica sunetul pentru crearea efectului surround.

Producatorul a prevazut pentru aceasta serie 6diagonale: 42, 48, 55, 65, 77 si 88 inch.

Cel mai bun Smart TV - LG 48C31LA

Mentiune

Samsung 50CU8072

Samsung 50CU8072 este al doilea dispozitiv Samsung din clasament. Acesta are o diagonala de 50 inch, sistem audio de 20W, procesor cu 4 nuclee si compatibilitate cu continutul HDR10+.

Samsung 50CU8072 este cel mai bun smart TV dupa raportul calitate/pret, printre aparatele cu panouri conventionale, lansate de Samsung in 2023. Modelul arata bine, are suport pentru continutul HDR 10+, proceseaza imaginile fara sa fie prea invaziv, iar sistemul audio stie sa urmareasca obiectele de pe ecran si sa ajusteze sunetul in timp real. Toate bune si frumoase, pretul corect, calitatea imaginii mai mult decat decenta, design-ul elegant, sunetul clar, functii gaming, dar rata de refresh limitata la 50Hz nu a permis plasarea televizorului in clasamentul de baza.

Verifica pretul lui Samsung 50CU8072 aici.

Cel mai bun Smart TV - Samsung 50CU8072

Citeste si:

Cel mai bun monitor PC: top 5

Cel mai bun Smart TV: top 3

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 42.113)
(23 evaluare, 23 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne