Cel mai bun Smart TV: top 3 televizoare Smart TV, forum CelMaiBuntop
(Imagine: Cel mai bun Smart TV - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (34.498)
(20 evaluare, 20 voturi)
1 iulie 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun Smart TV: top 3 televizoare Smart

Astazi incercam sa aflam care este cel mai bun Smart TV. Nu e o sarcina tocmai simpla si asta pentru ca o buna parte din televizoarele existente pe piata sunt Smart, respectiv este nevoie de mult timp pentru o analiza completa a ofertei. Unele aparat sunt mai avansate, altele insa, sunt ceva mai simple, in schimb au preturi mai accesibile. Prin urmare, sarcina noastra este sa gasim compromisul intre numarul de aplicatii/functii si pretul produsului. Cu alte cuvinte, cel mai bun Smart TV, este televizorul ce detine cel mai bun raport calitate/pret.

Cel mai bun Smart TV: varianta ieftina

LG 43UM7600PLB Smart TV

Diagonala 43 inch, rezolutie 3840 x 2160, sistem audio 20W, pret – sub 2000 de lei

LG 43UM7600PLB este varianta noastra pentru cel mai bun smart TV printre unitatile ieftine si unul dintre cele ma bune Smart TV-uri din gama LG dupa raportul calitate/pret. Ca si in cazul rivalilor sai, LG 43UM7600PLB este capabil sa ofere imagini de o calitate aproape ireprosabila (mai ales pentru un TV accesibil) si sunet foarte clar. Toate se datoreaza tehnologiilor panelului reusit, dar si tehnologiilor din dotare: Advanced Color Enhancer, True Color Accuracy, etc.. Chiar daca tehnologiile pentru imagini si sunet au denumiri distincte pentru fiecare marca, in esenta, toate fac aceleasi lucruri. Au grija sa sporeasca profunzimea si uniformiteatea negrului, respectiv sa imbunatateasca redarea culorilor. Ei bine, la LG 43UM7600PLB, redarea culorilor este mai mult decat decenta, iar bleeding-ul se vede doar daca esti extrem de atent si stii unde trebuie sa privesti. 

LG seria UM76 propune o gama larga de aplicatii in meniul Smart. Acestea sunt bine amplasate si ofera posibilitati aproape nelimitate. Navigarea prin meniuri este simpla si rapida, iar meritele ar apartine procesorului cu 4 nuclee, dar mai ales telecomenzii Magic Motion, probabil cea mai buna telecomanda TV de pe piata.

LG UM76 este prezent acum pe piata in versiuni de: 43, 75 si 86 de inch. Recomandarea noastra este sa optati pentru cea de 43 inch.

Pretul lui LG 43UM7600PLB poate fi consultat aici.

Cel mai bun Smart TV LG 43UM7600PLB

Cel mai bun Smart TV dupa raportul calitate/pret

Sony seria XG8096 Smart TV

Dupa parerea noastra, seria XG8096 este cel mai bun Smart TV daca punem cap la cap pretul si calitatea.

Cand vine vorba despre calitate, Sony are o reputatie aproape imaculata. La preturi insa, situatia e alta. Niponii nu ofera produse low-cost si de cele mai multe ori, televizoarele lor sunt ceva mai scumpe decat cele ale rivalilor, chiar daca discutam despre doua dispozitive cu specificatii identice. Dar cu aceasta serie, se pare ca Sony a dat lovitura, iar modelul 43XG8096 e probabil cel mai bun Smart TV dupa raportul calitate/pret. In primul rand, televizorul se poate lauda cu imaginie de o calitate aproape perfecta. Obiectele afisate pe ecran sunt foarte clare, contrastul e bun, luminozitatea sporita si culori foarte bogate. In plus, televizorul este compatibil cu formatul audio DTS, prin urmare si calitatea sunetului produs de cele 2 difuzoare de 10W fiecare este la inaltime.
Seria XG8096 e formata din paneluri 4K si poate fi atribuita la gama medie de televizoare. Acest lucru implica doua vesti bune pentru cumparatori. Prima, televizoarele au preturi relativ accesibile si doi, calitatea televizorului (imaginea, sunetul si materialele) depaseste un pic pretul. Acesta si este motivul pentru care credem ca Sony XG8096 e lider dupa raportul calitate/pret, iar versiunea recomandata e cea de 49 inch si eventual cea de 55 inch.

Cel mai bun Smart TV - Sony 55XG8096

Pretul lui Sony 49XG8096 poate fi verificat AICI.

Cel mai bun Smart TV: cea mai buna imagine

Samsung 55Q80TA – un smart TV de exceptie

diagonala 55 inch, panel QLED, sistem audio 2.2 de 60W

Verifica pretul aici

E cel mai bun Smart TV daca ar fi sa punem in fata calitatea, iar pretul ar ramane pe planul doi. Gama Q80 a fost lansata in 2020 si a strans pana acum o multime de laude. Adevarul e ca laudele sunt cat se poate de meritate. Si asta pentru ca Samsung 55Q80TA este un Smart TV excelent.

Calitatea imaginilor este exceptionala. Performanta se datoreaza in primul rand panoului QLED, dar si procesorului Quantum Processor 4K, considerat drept una dintre cele mai bune unitati de procesare de pe piata. Mai mult decat atat, televizorul are si un numar impunator de tehnologii menite sa imbunatateasca experienta de utilizare. Una dintre aceste tehnologii este Direct Full Array 8X. Ea a fost dezvoltata pentru obtinerea unui negru cat mai bun prin controlul precis al luminelor de fundal.

Una din cele mai mari probleme ale televizoarelor 4K este sursa de continut, sau mai bine spus lipsa unei surse de calitate. Programele TV de la noi din tara sunt transmise in cel mai bun caz in format HD si chiar SD. Vestea buna e ca 55Q80TA se descurca bine cu afisarea continutului SD si foarte bine cu formatul HD. Acest televizor aproape ca nu are rivali, mai ales daca este bine calibrat.

Sunetul este si el la nivel. Pentru a nu dezamagi, inginerii au dotat Smart TV-ul Samsung 55Q80TA cu un sistem audio de 60W (2 difuzoare + subwoofer), plus tehnologii pentru rafinarea sunetului.

Soft-ul Smart este unul din cele mai bune intalnite pana acum. Acesta, pe langa faptul ca face televizorul mai usor de utilizat, deschide utilizatorului posibilitati aproape nelimitate. In meniul Smart puteti face practic orice.

Producatorul a prevazut pentru aceasta serie cinci diagonale: 49, 55, 65, 75 si 85 inch.

Cel mai bun Smart TV 2020 - Samsung 55Q80TA, pareri

Citeste si:

Cel mai bun monitor PC: top 5

Cel mai bun Smart TV: Samsung, Sony, LG.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 34.498)
(20 evaluare, 20 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne