Cel mai bun subwoofer auto: top 5 subwoofere active si pasive
Pentru un sunet puternic este necesar un subwoofer, dar pentru un sunet de calitate, este necesar cel mai bun subwoofer. Indiferent de genul de muzica preferat, subwoofer-ul este capabil sa duca puterea si claritatea sunetului la niveluri de neatins pentru sistemul audio standard al masinii. Pentru a fi de ajutor la alegerea unui subwoofer, am analizat si testat vreo 13 dispozitive diferite ca preturi, putere si producatori.
Cel mai bun subwoofer: activ sau pasiv?
Cand o sa analizati oferta de subwoofere, veti observa ca acestea sunt impartite in doua categorii: subwoofere active si pasive. Veti mai vedea probabil ca subwoofer-ele active sunt mai scumpe. Daca sunteti novice in sistemele audio, o sa va intrebati probabil – De ce? Care diferenta intre un subwoofer pasiv si unul activ? Eu pe care il aleg?
Subwoofer-ul pasiv este un dispozitiv care pentru a deveni functional necesita un amplificator sau reciever. Aceste subwoofere par mai complicate, montarea lor implicand ceva cunostinte si un necesar de timp mai mare. In plus, trebuie sa stiti de cata putere aveti nevoie, respectiv ce fel de amplificator sa alegeti. Sfatul nostru este sa mergeti pe varianta unui set subwoofer+amplificator+cabluri, facut de vanzator. Astfel de pachete va scapa de grija alegerii celorlalte componente care sa faca subwoofer-ul functional.
Subwoofer-ul activ insa, are propria sursa de putere, adica un amplificator incorporat. Acest lucru inseamna instalare mai simpla, dar si un pret mai mare.
Cel mai bun subwoofer auto: top 5
Iata cum arata clasamentul cu cele mai bune subwoofere dupa raportul calitate/pret.
1. Hertz DST 30.3B – cel mai bun subwoofer
RMS – 250W, impedanta iesire – 4 ohmi, sensibilitate – 91 db, subwoofer pasiv
Hertz DST 30.3B este probabil cel mai bun subwoofer auto dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are un difuzor cu diametrul de 300 mm, este acoperit cu mocheta neagra si poate fi gasit impreuna cu amplificatorul Hertz HCP 2 si un kit complet de cabluri pentru o instalare mai simpla. In plus, in cutia subwoofer-ului o sa gasiti si doua curele de fixare. Hertz DST 30.3B nu lasa loc pentru nemultumiri cand vine vorba despre calitatea sunetului. Claritatea este de nota 10, bass-ul puternic si profund, nici vorba de zgomote straine, vibratii sau alte chestii neplacute. Recomandam produsul cu incredere.
2. JBL CSX-1400BP – cel mai puternic subwoofer din top
RMS – 350W, impedanta iesire – 4 ohmi, sensibilitate – 93 db, subwoofer pasiv
JBL CSX-1400BP este un subwoofer mai special, cu geam acrilin in forma de con, ce asigura un bass neasteptat de puternic. JBL CSX-1400BP este cel mai puternic subwoofer din clasament. Dispozitivul putea fara probleme sa ajunga liderul clasamentului. Are puterea necesara si sunetul de o calitate impresionanta, insa i-au taiat din sanse pretul si necesitatea cumpararii separata a amplificatorului. Cele mai bune amplificatoare pentru JBL CSX-1400BP ar fi probabil JBL GTR-601 si HERTZ COMPACT POWER HCP 4. Primul are un RMS de 400W la 4 ohmi, iar de de-al doilea, 760W la 4 ohmi.
3. Alpine SWT-12S4 – cel mai ieftin subwoofer din clasament
RMS – 300W, impedanta iesire – 4 ohmi, sensibilitate – 92 db, subwoofer pasiv
Alpine SWT-12S4 are cel mai mic pret printre dispozitivele prezente in clasament. Subwoofer-ul are un RMS de 300W, impedanta 4 ohmi si difuzor de 300 mm. SWT-12S4 este un subwoofer pasiv, adica are nevoie de un amplificator extern. Problema nu este foarte mare, pentru ca chiar producatorul vine cu doua amplificatoare numai bune pentru acest subwoofer. Este vorba despre Alpine BBX-F1200 (4 canale) si Alpine BBX-T600 (2 canale). Mai mult decat atat, puteti gasi chiar pachete care pe langa subwoofer si amplificator sa includa si cablul necesar.
Alpine SWT-12S4 este un subwoofer foarte puternic, care s-a ales cu multe cuvinte de lauda din partea cumparatorilor. Se mentioneaza sunetul curat, dar mai ales bass-ul foarte tare si clar.
4. Alpine SBG-1244BP
RMS – 250W, impedanta iesire – 4 ohmi, sensibilitate – 89,8 db, subwoofer pasiv
Al doilea aparat Alpine din clasament este un subwoofer pasiv, dar poate fi gasit fara probleme la pachet cu amplificatorul Alpine MRV-M250 si kit-ul complet de cabluri pentru instalare. Subwoofer-ul are difuzor de 300 mm si un RMS de 250W. Calitatea sunetului este asa cum te astepti de la un sistem audio marca Alpine. Sunetul este foarte curat, iar bass-ul foarte puternic, chiar cu player-ul auto setat la minim. Alpine SBG-1244BP a pierdut 3 pozitii din cauza pretului destul de mare, dar si din cauza dimensiunilor. Pentru un break, lungimea de 47 cm si adancimea de 41 cm nu prezinta probleme prea mari, insa pentru un hatchback, subwoofer-ul s-ar putea dovedi prea voluminos.
5. HERTZ DIECI DBA 200.3 – cel mai bun subwoofer activ
RMS – 140W, difuzor de 200 mm, sensibilitate – 92 db, subwoofer activ
HERTZ DIECI DBA 200.3 est probabil cel mai bun subwoofer auto activ dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul este destul de compact si a fost dotat cu un difuzor de 200 mm capabil sa produca sunet cu RMS de 140W. Acest subwoofer este ideal pentru un hatchback compact, gen VW Golf, Opel Astra, Renault Megane sau chiar un model break. Nu am recomanda aparatul pentru un sedan, din cauza ca portbagajul la acest segment de automobile are antifonare mai buna, respectiv RMS-ul de 140W s-ar putea dovedi insuficient pentru o experienta deplina.
Cel mai bun subwoofer: concluzie
Alegerea unui subwoofer nu este un proces extrem de complicat, dar trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte. Primul aspect este puterea sau RMS-ul. Aici, de cele mai multe ori 200 -250W, sunt suficienti chiar si pentru un automobil mare sau cu portbagajul antifonat bine. Al doilea aspect tine de tipul subwoofer-ului. Va recomandam sa optati pentru un subwoofer pasiv. Chiar daca are nevoie de un amplificator, instalarea nu e foarte complicata si pentru 800-850 lei puteti obtine un sistem integru de 300W sau chiar mai mare, care sa va ofere cea mai placuta experienta de la melodiile preferate. Al treilea aspect ce trebuie avut in vedere este tipul masinii. Pentru un hatchback, cel mai bun subwoofer ar putea fi unul activ de 150W. Pentru un sedan, am recomanda ceva mai puternic.
Ce este RMS?
Atunci cand veti alege cel mai bun subwoofer sau difuzor auto, o sa remarcati faptul ca toate produsele au doua valori pentru putere, una RMS si una maxima. RMS-ul (root mean square) arata cantitatea de putere pe care un difuzor o poate tolera in mod continuu. Puterea maxima, reprezinta valoarea maxima a puterii pe care un difuzor o poate tolera in „explozii” de scurta durata. Unii numesc chiar RMS-ul puterea reala, iar cealalta valoare e numita puterea teoretica.
Citeste si:
Cel mai bun subwoofer auto
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns