Cel mai bun termostat pentru centrala termica: top 5 termostate cu fir si wireless
Astazi cautam cel mai bun termostat cu fir sau wireless, pentru cei ce abia si-au montat centrala termica sau doresc sa schimbe vechiul termostat cu unul mai avansat. Pentru asta, am cercetat oferta actuala (unele termostate am reusit sa le si testam), am pus rezultatele cap la cap, iar la final am realizat un top al termostatelor dupa raportul calitate/pret.
Centrala termica functioneaza si fara termostat, insa reglarea temperaturii este mai complicata, interfata centralei permitand setarea temperaturii apei din calorifere si nu a temperaturii ambientale. Astfel, vor fi necesare ajustari la fiecare schimbare a temperaturii de afara. Cu termostatul insa, se seteaza temperatura dorita in camera, iar centrala termica isi va adapta parametrii in la semnalele transmise de termostat. In functie de modelul ales, semnalele pot fi transmise prin cablu sau wireless (prin radiofrecventa). Termostatele wireless sunt ceva mai scumpe, insa ofera mai multa flexibilitate la alegerea camerei ce va fi folosita ca punct de reper la setarea temperaturii.
Cu alte cuvinte, cel mai bun termostat face mai facila utilizarea centralei termice, iar daca setarile la centrala si termostat sunt facute cum trebuie, veti observa si o reducere a facturii la gaze naturale.
Cel mai bun termostat pentru centrala termica: top 5
Pe scurt, clasamentul termostatelor arata in felul urmator:
1. Logictherm C3RF
2. Honeywell T4R
3. Logictherm C7
4. Techone WT-20
5. BeOk BOT306RF-WIFI
1. Logictherm C3RF fara fir – cel mai bun termostat
Logictherm C3RF e varianta noastra pentru cel mai bun termostat de ambient, dupa raportul calitate/pret. Logictherm C3RF e si printre cele mai populare dispozitive de acest fel de pe piata. Sistemul este format din termostatul in sine si receptorul ce se conecteaza la centrala, iar comunicarea intre cele doua module facandu-se prin radiofrecventa, adica wireless. Logictherm C3RF are doar doua butoane, unul pentru reducerea temperaturii dorite, iar al doilea pentru ridicarea ei. Pe display se afiseaza temperatura actuala din incapere si valoarea setata (dorita). Un pic mai complicata e instalarea receptorului, de aceea ar fi bine sa lasati procesul pe seama unei persoane autorizate.
Pe langa toate, Logictherm C3RF e printre cele mai ieftine termostate fara fir de pe piata.
2. Honeywell T4R
Al doilea termostat fara fir din clasament, Honeywell T4R foloseste pentru comunicare protocolul OpenTherm, iar lista cu functii e mult mai impunatoare fata de modelul de pe prima pozitie. Astfel, Honeywell T4R va permite sa setati programe de functionare pentru fiecare zi din saptamana, iar daca plecati pentru mai multe zile de acasa, puteti activa Away Mode, termostatul va avea grija sa porneasca sistemul de incalzire din cand in cand, astfel incat acesta sa nu aiba de suferit daca intre timp temeperatura de afara a scazut foarte mult. In plus, Honeywell T4R are functionalitati smart, adica e capabil sa invete obiceiurile si orarul utilizatorului si sa-si adapteze functionarea in concordanta.
Honeywell T4R are toate calitatile necesare pentru a fi numit cel mai bun termostat, insa pretul mai mare i-a oprit avantul .
3. Logictherm C7 – cel mai bun termostat cu fir
Logictherm C7 e cel mai ieftin dispozitiv din clasament si probabil cel mai bun termostat cu fir dupa raportul calitate/pret. Spre deosebire de celalalt reprezentant Logictherm din top, modelul C7 ofera posibilitati extinse de personalizare a functionarii. Astfel, puteti programa termostatul pentru fiecare zi a saptamanii separat. In plus, pentru a evita blocarea pompei din lipsa de activitate, termostatul are grija sa porneasca centrala timp de un minut, o data la 24 ore.
Interfata nu e foarte moderna, insa utilizarea e intuitiva, nu a fost semnalate probleme legate de fiabilitatea termostatului, iar precizia functionarii este si ea ireprosabila. Recomandam cu incredere.
4. Techone WT-20 fara fir
Techone WT-20 e probabil cea mai buna optiune daca va doriti un termostat elegant, care in plus sa fie compatibil cat cu centrala termica, atat si cu sistemul de incalzire electrice sau combustibili solizi. Techone WT-20 arata bine, functioneaza impecabil si are o lista lunga cu tehnologii. Astfel, termostatul poate fi programat pentru 7 zile si fiecarei zile i se pot seta pana la 4 intervale de timp. Mai mult, termostatul poate fi controlat de pe smartphone si chiar prin comenzi vocale (compatibil cu Google Home si Amazon Alexa). In plus, accesul la parametrii termostatului poate fi deschis pentru mai multi membri din familiei, prin functia Share Control sau poate fi limitat, daca se doreste spre exemplu restrictionarea accesului celor mici.
5. BeOk BOT306RF-WIFI fara fir
BeOk BOT306RF-WIFI este inca un termostat potrivit pentru cei ce urmaresc transformarea locuintei intr-o casa inteligenta. Nu avem nicio nemultumire legata de look-ul dispozitivului. BeOk BOT306RF-WIFI arata chiar bine si e realizat din materiale de calitate. De asemenea, nu avem nemultumiri legate de performante. Termostatul functioneaza cu mare precizie, are conexiune WiFi pentru telefon si este compatibil cu Google Home si Amazon Alexa, deci accepta comenzi vocale. Mai mult, display-ul e mare, luminos si afiseaza toate informatiile de care ai nevoie.
Ar fi insa si doua minusuri. Pretul – BeOk BOT306RF-WIFI fiind cel mai scump produs din top. Alimentarea – termostatul nu se alimenteaza de la baterii, ci de printr-o baza conectata cu un cablu USB.
Cel mai bun termostat
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns