Cele mai bune aspiratoare pentru casa 2019: top 3 nou
(Imagine: Cele mai bune aspiratoare - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (20.725)
(12 evaluare, 12 voturi)
16 august 2019
de CelMaiBun

Cele mai bune aspiratoare pentru casa: top 5, pareri si sfaturi

Propunem astazi un nou top cu cele mai bune aspiratoare pentru casa. Nou pentru in trecum am mai creat un asemenea clasament, insa in perioada ce a trecut, am avut parte de cateva lansari noi, dar si de unele reevaluari ale produselor existente in top. Toate au rezultat intr-o actualizare importanta a rezultatelor obtinute in trecut, actualizare ce ne-a adus ideea sa cream un nou top al aspiratoarelor ce merita cumparate. Inainte insa sa trecem la clasamentul propriu-zis, venim cu cateva sfaturi utile la alegerea unui aspirator, dar si cu o scurta explicatie a metodologiei utilizate la creareaa top-ului cu cele mai bune aspiratoare pentru casa. 

Cele mai bune aspiratoare: aspirator clasic vs vertical

Aspiratoarele pentru casa, pot fi impartite in doua categorii: aparatele clasice si cele verticale. Alegerea intre cele doua tipuri de aspiratoare ar trebui sa fie dictata in primul rand de stilul adoptat in timpul curateniei. Aspiratoarele verticale sunt mai usor de manevrat, simple in asamblare si nu necesita multe aplecari. Aspiratorul clasic insa, este mai simplu de stocat, are putere de absorbtie mai mare si poate curata inclusiv zonele cu accesibilitate redusa. Pe de alta parte, aspiratoarele clasice sunt un pic mai greu de manevrat si necesita mai multe aplecari, respectiv nu sunt recomandate persoanelor cu probleme de spate.

In top-ul cu cele mai bune aspiratoare ce urmeaza, am decis totusi sa ne axam exclusiv pe unitatile clasice.

Cele mai bune aspiratoare: cu sac sau fara sac

Dyson a fost brandul ce a popularizat foarte mult aspiratoarele fara sac, afirmand ca acestea sunt net superioare aparatelor cu sac. Adevarul insa e ca ambele tipuri au propriile avantaje si dezavantaje. Principalul avantaj al aspiratoarelor fara sac este pierderea foarte limitata a puterii de aspirare atunci cand vasul pentru praf este plin ori aproape plin. Marele dezavantaj al acestui tip de produse este posibilitatea iesirii unei mici parti din praf atunci cand vasul este indepartat pentru a fi curatat. Pentru o buna parte din noi, acest lucru nu pare a fi extrem de important, insa alergicii ar trebui sa tina cont de acest aspect.

Un alt avantaj livrat de aspiratoarele fara sac este lipsa necesitatii de a cumpara saci, in acelasi timp, de cele mai multe ori, aceste aparate au nevoie de o curatare sistematica pentru filtre, curatare urmata de o uscare ce dureaza peste 12 ore.

Cele mai bune aspiratoare: putere

Urmatorul aspect care necesita atentia dvs., este puterea aspiratorului. Aici, producatorii de multe ori “mint”, sau mai bine spus, ascund adevarul, scriind pe aspiratoare puteri de mii de wati. Sa stiti ca de obicei, aceasta inscriptie este o modalitate de a arunca praf in ochi, mult mai importanta fiind puterea reala de absorbtie a apiratorului. Spre exemplu, un aspirator cu puterea nominala de 1600 w, poate avea o putere de absorbite de 320 w, iar unul ce are pe capac scris 1200 w, s-ar putea dovedi in realitate mai eficient, producand o putere de absorbite de 350 w. Prin urmare cautati cautati puterea reala de absorbtie a produsului ales, anume ea este factorul decisiv atunci cand vine vorba de randamentul unui aspirator.

Un ultim sfat inainte de clasamentul promis, este sa fiti atenti la nivelul zgomotului produs de aspirator. Ar fi indicat un aparat ce produce sub 80 dB de zgomot.

Cele mai bune aspiratoare: cel mai bun dupa raportul calitate/pret

Samsung VC07M31A0HP – verifica pretul aici – un aspirator reusit, cu o capacitatea de aspirare buna spre foarte buna pe toate suprafetele. Samsung VC07M31A0HP e compact si destul de silentios. Colectarea prafului se face intr-un vas din plastic cu capacitatea de 2 litri, care pe langa are un sistem de golire simplu si ingenios. Cablul de alimentare masoara 6 metri, iar daca mai adaugam aici si tubul de aspirare telescopic, obtinem o raza de acoperire de 9 metri. In plus, Samsung VC07M31A0HP  e singurul aspirator din clasament cu telecomanda pe maner. Pretul lui Samsung VC07M31A0HP nu ar trebui sa depaseasca prea tare 350 lei, deci nu e un aspiratori foarte scump. Unitatea se incadreaza perfect in media pietii, iar performatele sale i-au permis sa depaseasca rivalii de segment si sa devina cel mai bun aspirator dupa raportul calitate/pret.
Cele mai bune aspiratoare - Samsung VC07M31A0HP

Cele mai bune aspiratoare: cel mai bun aspirator ieftin

Dirt Devil Rebel M7303 – verifica pretul aici – unul din cele mai ieftine aspiratoare de pe piata. Dirt Devil Rebel M7303 are o putere de consum de 800W, dar puterea de aspirare a undeva pe la 200 wati. Aspiratorul vine cu 3 accesorii: perie standard, accesoriu pentru spatii inguste si perie tapiterie. Cablul de alimentare are o lungime de 5 metri, iar raza de operare este de 8 metri. Dirt Devil Rebel M7303 e destul de silentios, dar nu e mai silentios decat unitatea de mai sus. Colectarea deseurilor are loc si aici intr-un sac, a carui capacitate atinge 1,5 litri. Pretul aspiratorului de cele mai multe ori este sub 200 lei. Mai merita sa mentionam ca Dirt Devil Rebel M7303 permite reglarea puterii de aspirare.
Dirt Devil Rebel M7303-2

Cele mai bune aspiratoare: daca pretul conteaza mai putin

Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA – verifica pretul aici – cel mai performant aspirator din lista. Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA are un mototr de 550W, dar e singurul din clasament cu performante de clasa A la aspirarea covoarelor. In plus, aspiratorul e foarte silentios – doar 67 db. RO7691EA are un vas de colectare de 2,5 litri, iar cablul de alimentare masoara 8,4 litri. Raza de operare maxima este de 11 metri. Un aspect despre care nu am vorbit la celelalte unitati este calitatea materialelor si a finisajele. Aici, RO7691EA sta foarte bine. Aspiratorul este foarte bine asamblat, plasticul si cauciucul sunt de calitate. Nu avem nicio rezerva legata de acest produs.

Cele mai bune aspiratoare - Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA

Cele mai bune aspiratoare pentru casa

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 20.725)
(12 evaluare, 12 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne