Cele mai bune aspiratoare pentru casa 2019: top 3 nou
(Imagine: Cele mai bune aspiratoare - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (20.475)
Rate it!
16 ianuarie 2019
de CelMaiBun

Cele mai bune aspiratoare pentru casa: top 5, pareri si sfaturi

Propunem astazi un nou top cu cele mai bune aspiratoare pentru casa. Nou pentru in trecum am mai creat un asemenea clasament, insa in perioada ce a trecut, am avut parte de cateva lansari noi, dar si de unele reevaluari ale produselor existente in top. Toate au rezultat intr-o actualizare importanta a rezultatelor obtinute in trecut, actualizare ce ne-a adus ideea sa cream un nou top al aspiratoarelor ce merita cumparate. Inainte insa sa trecem la clasamentul propriu-zis, venim cu cateva sfaturi utile la alegerea unui aspirator, dar si cu o scurta explicatie a metodologiei utilizate la creareaa top-ului cu cele mai bune aspiratoare pentru casa. 

Cele mai bune aspiratoare: aspirator clasic vs vertical

Aspiratoarele pentru casa, pot fi impartite in doua categorii: aparatele clasice si cele verticale. Alegerea intre cele doua tipuri de aspiratoare ar trebui sa fie dictata in primul rand de stilul adoptat in timpul curateniei. Aspiratoarele verticale sunt mai usor de manevrat, simple in asamblare si nu necesita multe aplecari. Aspiratorul clasic insa, este mai simplu de stocat, are putere de absorbtie mai mare si poate curata inclusiv zonele cu accesibilitate redusa. Pe de alta parte, aspiratoarele clasice sunt un pic mai greu de manevrat si necesita mai multe aplecari, respectiv nu sunt recomandate persoanelor cu probleme de spate.

In top-ul cu cele mai bune aspiratoare ce urmeaza, am decis totusi sa ne axam exclusiv pe unitatile clasice.

Cele mai bune aspiratoare: cu sac sau fara sac

Dyson a fost brandul ce a popularizat foarte mult aspiratoarele fara sac, afirmand ca acestea sunt net superioare aparatelor cu sac. Adevarul insa e ca ambele tipuri au propriile avantaje si dezavantaje. Principalul avantaj al aspiratoarelor fara sac este pierderea foarte limitata a puterii de aspirare atunci cand vasul pentru praf este plin ori aproape plin. Marele dezavantaj al acestui tip de produse este posibilitatea iesirii unei mici parti din praf atunci cand vasul este indepartat pentru a fi curatat. Pentru o buna parte din noi, acest lucru nu pare a fi extrem de important, insa alergicii ar trebui sa tina cont de acest aspect.

Un alt avantaj livrat de aspiratoarele fara sac este lipsa necesitatii de a cumpara saci, in acelasi timp, de cele mai multe ori, aceste aparate au nevoie de o curatare sistematica pentru filtre, curatare urmata de o uscare ce dureaza peste 12 ore.

Cele mai bune aspiratoare: putere

Urmatorul aspect care necesita atentia dvs., este puterea aspiratorului. Aici, producatorii de multe ori „mint”, sau mai bine spus, ascund adevarul, scriind pe aspiratoare puteri de mii de wati. Sa stiti ca de obicei, aceasta inscriptie este o modalitate de a arunca praf in ochi, mult mai importanta fiind puterea reala de absorbtie a apiratorului. Spre exemplu, un aspirator cu puterea nominala de 1600 w, poate avea o putere de absorbite de 320 w, iar unul ce are pe capac scris 1200 w, s-ar putea dovedi in realitate mai eficient, producand o putere de absorbite de 350 w. Prin urmare cautati cautati puterea reala de absorbtie a produsului ales, anume ea este factorul decisiv atunci cand vine vorba de randamentul unui aspirator.

Un ultim sfat inainte de clasamentul promis, este sa fiti atenti la nivelul zgomotului produs de aspirator. Ar fi indicat un aparat ce produce sub 80 dB de zgomot.

Cele mai bune aspiratoare: cel mai bun dupa raportul calitate/pret

Samsung VC07M2110SR – verifica pretul aici – un aspirator reusit, cu o capacitatea de aspirare buna spre foarte, in special pe suprafete dure. Pe covoare, perfomantele sunt mai modeste, dar 190W de putere de aspirare reala, permit intr-un final curatarea oricarei suprafete. Samsung VC07M2110SR e foarte compact si destul de silentios. Colectarea prafului se face intr-un vas din plastic cu capacitatea de 1,5 litri, care pe langa toate are o turbina ce nu permite incalcirea firelor de par pe tubul interior. Cei care au mai avut aspiratoare fara sac, stiu foarte bine despre ce e vorba. Cablul de alimentare masoara 6 metri, iar daca mai adaugam aici si tubul de aspirare telescopic, obtinem o raza de acoperire de 9 metri. Pretul lui Samsung VC07M2110SR nu ar trebui sa depaseasca 350 lei. Nu e un aspirator foarte ieftin, dar nici scump nu e. Unitatea se incadreaza perfect in media pietii, iar performatele sale i-au permis sa depaseasca rivalii de segment si sa devina cel mai bun aspirator dupa raportul calitate/pret.
Cele mai bune aspiratoare - Samsung VC07M2110SR

Cele mai bune aspiratoare: cel mai bun aspirator ieftin

Heinner HVC-MC700WB – verifica pretul aici – unul din cele mai ieftine aspiratoare de pe piata. Heinner HVC-MC700WB are o putere de consum de 700W, dar puterea de aspirare reala masoara 140 wati. Unitatea are filtru Hepa10, ce nu permite prafului sa iasa din aspirator (dar sa aveti grija sa curatati periodic filtrul). Cablul de alimentare are o lungime de 5 metri, iar raza de operare este de 8 metri. Heinner HVC-MC700WB e destul de silentios, poate chiar mai silentios decat unitatea de mai sus. Colectarea deseurilor are loc si aici intr-un vas din plastic, a carui capacitate atinge 2.0 litri. Pretul aspiratorului de cele mai multe ori este sub 200 lei. Mai merita sa mentionam ca Heinner HVC-MC700WB nu permite reglarea puterii de aspirare.
Cele mai bune aspiratoare - Heinner HVC-MC700WB

Cele mai bune aspiratoare: daca pretul conteaza mai putin

Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF4 – verifica pretul aici – cel mai performant aspirator din lista. Miele Complete C3 are un motor de 890W, care pe langa puterea superioara este si foarte silentios – doar 73 dB. Complete C3 are un vas de colectare de 2 litri, iar cablul de alimentare masoara 8,5 litri. Raza de operare maxima este de 12 metri. Un aspect despre care nu am vorbit la celelalte unitati este calitatea materialelor si finisajele. Aici, Complete C3 sta foarte bine. Aspiratorul este foarte bine asamblat, plasticul si cauciucul sunt de calitate. Nu avem nicio rezerva legata de acest produs.

Cele mai bune aspiratoare - Miele Complete C3 PowerLine SGEF4

Cele mai bune aspiratoare pentru casa

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 20.475)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne