(Imagine: Cele mai bune camere Dahua HDCVI - Dahua HAC-HFW1400TL-A-0360B)
Comentarii (0)
Vizualizari (432)
(2 evaluare, 2 voturi)
22 iulie 2020
de CelMaiBun

Cele mai bune camere Turbo HD si HDCVI: top camere Hikvision si Dahua

Vorbim din nou despre camere de supraveghere. De data aceasta insa, a venit timpul sa cautam cele mai bune camere Turbo HD (HDTVI) si HDCVI. Fac asta, pentru ca dupa publicarea articolului despre camere IP, am primit mai multe solicitari pentru un asemenea clasament, 

Am decis sa impart acest material in doua. Prima parte va contine aspecte teoretice despre tehnologiile HDTVI si HDCVI, iar in partea a doua se vor regasi doua mini-clasamente, unul cu trei camere Turbo HD (HDTVI) si cel de-al doilea va contine trei cele mai bune camere HDCVI dupa raportul calitate/pret.

Camere Turbo HD si HDCVI vs IP

Turbo HD si HDCVI sunt tehnologii menite sa duca sistemele de supraveghere analogice pe o noua treapta a calitatii.

Ce este Turbo HD si HDCVI?

Turbo HD este un termen lansat de Hikvision (cel mai mare producator de sisteme de supraveghere) pentru camerele ce au la baza tehnologia HDTVI. Aceasta a fost lansata in 2014 de Techpoint si are drept scop transformarea semnalului digital in semnal analogic, folosind un cablu coaxial. Acest procedeu extindere distanta maxima de transmitere a semnalalului (aprox. 500 m) si reducere necesarul de spatiu de stocare. Partea si mai buna e ca la finalule distantei, calitatea filmarilor ramane neschimbata.

HDCVI face cam acelasi lucru, dar se numeste un pic altfel pentru ca provine de la alt producator. HDCVI este tehnologia de casa Dahua.

Dupa cele spuse inainte, scopul acestui articol devine si mai clar, trebuie sa aflam care sunt cele mai bune camere de supraveghere analog Hikvision si Dahua.

Avantajele camerelor Turbo HD si HDCVI:

Pretul este principalul avantaj. La preturi mai mici de 250 lei bucata, puteti gasi camere cu senzori de 4MP, capabile sa filmeze in 2K sau chiar 4K. Spre exemplu, o camera IP, cu un senzor asemanator, ar costa cel putin 450 lei.

Calitatea filmarilor. Dupa implimentarea noilor tehnologii, calitatea filmarilor a crescut substantial. Inca cedeaza in fata camerelor 4K, dar nu foarte mult.

Instalarea si intretinerea. Un sistem format din camere HDTVI sau HDCVI se instaleaza mai usor decat unul format din camere IP. Nu sunt necesare cunostinte in retelistica, iar lungimea totala a sistemului poate sa atinga 500 metri, fara sa aiba de suferit calitatea imaginilor.

Cele mai bune camere Turbo HD Hikvision - Hikvision DS-2CE16H0T-IT5F

Camere Turbo HD (HDTVI) vs HDCVI  – care sunt mai bune?

E foarte greu de spus. La momentul lansarii, HDTVI era un standard mai performant. Camerele HDTVI se descurcau mai bine pe intuneric, distanta maxima de transmisie pe FullHD era mai mare, iar DVR-urile HDTVI beneficiau de configuratii mai vaste, fiind compatibile chiar si cu camere IP. Astazi, situatia este aproape egala. Ambele tehnologii ofera aproape aceleasi configuratii, sunt compatibile cu rezolutia 4K, iar DVR-urile au si canale IP.

Cele mai bune camere Turbo HD Hikvision

1. Hikvision DS-2CE16H0T-IT5F – verifica pretul aici – este cu siguranta una dintre cele mai bune camere Turbo HD si poate chiar cea mai buna din intreaga gama analog HD dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un senzor de 5MP si o lentila fixa de 3,6 mm. Unghiul de vizualizare pe orizontala masoara 80,1 grade, o valoare mai mult decat decenta pentru o lentila atat de mare. Camera are senzor EXIR 2.0 care teoretic permite vizualizarea la o distanta maxima de 80 de metri pe timp de noapte. In realitatea insa, distanta nu masoara mai mult de 60 de metri, dar oricum e mult peste cea mai mare parte a rivalilor.

2. Hikvision DS-2CE16H0T-IT3ZF – verifica pretul aici – camera de pe locul doi este destul de asemanatoare cu liderul clasamentului, diferite principial fiind doar lentilele. Hikvision DS-2CE16H0T-IT3ZF are lentila varifocala motorizata ce isi poate schimba dimensiunea in diapazonul 2,7 – 13,5 mm, respectiv unghiul de vizualizare poate sa varieze intre 95,7 si 29,1 grade. Camera are senzor IR EXIR 2.0, cu o distanta maxima de functionare de 40 metri. Hikvision DS-2CE16H0T-IT3ZF este cel mai scump produs din clasamentul cu camere Turbo HD Hikvision.

Cele mai bune camere Turbo HD Hikvision - Hikvision DS-2CE16H0T-IT3ZF

3. Hikvision DS-2CE16U1T-ITF – verifica pretul aici – Hikvision DS-2CE16U1T-ITF  este o camera cu senzor de 8 MP si lentila fixa de 2,8 mm. Unitatea poate filma cu rezolutia maxima de 3840x 2160 px, iar unghiul de vizualizare poate sa atinga 102 grade. Daca e sa vorbim doar despre calitate imaginii, Hikvision DS-2CE16U1T-ITF este probabil cea mai buna camera HD din acest articol. Pentru a intelege mai exact ce am in vedere, puteti urmari aceasta filmare.

Cele mai bune camere Dahua HDCVI

1. Dahua HAC-HFW1400T-0280B – verifica pretul aici – cu siguranta una dintre cele mai bune camere Dahua dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are senzor CMOS de 4MP si lentila fixa de 2,8 mm. Unghiul orizontal de vizualizare masoara 97 de grade, iar unghiul vertical – 52 de grade. Camera poate sa filmeze cu rezolutia 1440p, la o viteza maxima de 25 fps, iar senzorul IR asigura o distanta de vizualizare de 30 metri. Dahua HAC-HFW1400T-0280B este cea mai ieftina camera din clasament.

2. Dahua HAC-HFW1400TL-A-0360B – verifica pretul aici – are un senzor de 4 MP, identic celui montat pe unitatea de pe prima pozitie, respectiv camera este capabila sa capteze la rezolutia maxima 2560x1440p, cu viteza de 25 cadre pe secunda. Insa aici lentila masoara 3,6 mm, iar unghiul de vizualizare orizontal este limitat la 76,4 grade. Diferit este si senzorul IR, la Dahua HAC-HFW1400TL-A-0360B distanta de vizibilitate pe timp de noapte atinge 80 de metri .

Cele mai bune camere Dahua HDCVI - Dahua HAC-HFW1400TL-A-0360B

3. Dahua SD49225I-HC – verifica pretul aici – pe locul 3 in lista cu camere Dahua, se afla un dispozitiv mai special. Pana acum am discutat doar despre camere de tip bullet, ar fi deci bine sa diversific lista cu ceva diferit, iar Dahua SD49225I-HC, o camera de tip speed dome, este un produs cat se poate de distinct. Unitatea este dotata cu un senzor Sony de 2 MP, capabil sa filmeze in 1080p la 30 de cadre pe secunda. Deosebit este insa altceva, camera are zoom optic 25x, iar calitatea imaginii se pastreaza chiar si la zoom maxim. Priviti acest clip ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba. Camera se poate roti la 360 grade pe orizontala, se poate inclina la 90 grade pe verticala in jos si 15 grade pe verticala in sus.

Cele mai bune camere Dahua HDCVI - Dahua SD49225I-HC

Citeste si:

Cel mai bun DVR pentru camere de supraveghere: top 5

Cele mai bune camere turbo HD si HDCVI

 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 432)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne