(Imagine: Cel mai bun DVR - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.859)
(3 evaluare, 3 voturi)
2 octombrie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun DVR pentru camere de supraveghere: top 5 dvr-uri

DVR-ul (Digital video recorders) este o componenta indispensabila a unui sistem de securitate. Dar care este cel mai bun DVR? Cum functioneaza acesta, care este diferenta fata de un NVR si cum aleg dispozitivul potrivit sistemului meu? Iata lista cu intrebari la care o sa incerc sa raspund astazi. 

Cel mai bun DVR: top 5 dvr-uri

Incep cu lista celor mai bune DVR-uri dupa raportul calitate/pret. O sa urmeze o comparatie intre DVR-uri si NVR-uri, plus cateva sfaturi pentru alegerea DVR-ului potrivit.

1. Dahua XVR5116HS-I3 – cel mai bun DVR

Vezi pretul aici

Dahua XVR5116HS-I3 este probabil cel mai bun DVR pentru camere de supraveghere dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul este un DVR Pentabrid cu 16 canale, compatibil cu toate tipurile de camere HD (HDCVI, HDTVI si AHD) si cu camere IP marca Dahua cu rezolutia de 6 MP (daca se renunta la canalalele analogice, se pot conecta 16+8 camere IP). In plus, DVR-ul are suport audio pentru camere HDCVI. Unitatea are compresie H.265+ care poate reduce bitrate-ul cu pana la 90% in comparatie cu vechiul standard de compresie – H.264. Pentru stocare, a fost prevazuta o interfata SATA la care se poate conecta un HDD cu capacitatea maxima de 16 TB. DVR-ul este silentios, iar tehnologia WizSense permite detectarea faciala pe 2 canale, inclusiv indentificarea atributelor precum genul, grupa de varsta, expresii faciale etc.. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun DVR - Dahua XVR5116HS-I3

2. Dahua XVR5108HS-4KL-I3

Vezi pretul aici

Dahua XVR5108HS-4KL-I3 este inca un DVR Pentabrid, adica dezvoltat sa fie compatibil cu toate tipurile de camere de supraveghere. Unitatea are 8 canale sau 8+8 canale IP cu rezolutie de 8MP si filmari 4K. Ca si dispozitivul de pe prima pozitie, Dahua XVR5108HS-4KL-I3 dispune de compresie H.265+ si intrefata SATA pentru un HDD-uri de 16 TB. DVR-ul este cat se poate de reusot. E silentios, nu da erori, nu se blocheaza si are suport pentru functii smart ex: , detectie intrusi, detectie animale, detetie faciala si altele. In plus, unitatea accepta camere IP si de la alti producatori, nu doar Dahua. Iata lista completa de camere IP compatibile: Dahua, Onvif, RTSP, Panasonic, Sony, Axis, Arecont, Pelco, Canon si Samsung.

Cel mai bun DVR - Dahua XVR5108HS-4KL-I3

3. Hikvision DS-7108HQHI-K1(S)(C) – cel mai bun DVR Hikvision

Vezi pretul aici

Hikvision DS-7108HQHI-K1(S)(C) este cel mai ieftin produs din clasament si probabil cel mai bun DVR Hikvision dupa raportul calitate/pret. Unitatea are 8 canale ce permit conectarea a 2 camere de 4 MP, 6 camere de maxim 3 MP sau 12 camere IP. DVR-ul dispune de compresie de ultima generatie H.265+, iar interfata de stocare permite conectarea unui HDD cu capacitatea maxima de 6 TB. Hikvision DS-7108HQHI-K1(S)(C este un DVR compact si foarte silentios, ideal pentru supravegherea unei gospodarii de dimensiuni medii.

Cel mai bun DVR Hikvision - Hikvision DS-7108HQHI-K1(S)(C

4. Dahua XVR5104HS-4KL-l3

verifica pretul aici

Dahua XVR5104HS-4KL-l3 este inca un DVR ieftin, cu suport pentru 4 camere HD si 2 camere IP. Camerele IP pot fi cu rezolutia maxima de 8 MP pentru fiecare canal. DVR-uri recunoaste automat camere HDCVI, HDTVI si AHD, fara sa mai fie nevoie de setari. Dahua XVR5104HS-4KL-l3 are suport pentru cele mai importante functii IVS (detectie intrusi, detectie obiecte abandonate, bariere virtuale etc.).

Cel mai bun dvr - Dahua XVR5104HS-4KL-I3

5. Hikvision iDS-7216HUHI-M2/S(C)/4A

vezi pretul aici

Hikvision iDS-7216HUHI-M2/S(C)/4A este cel mai scump DVR din top. Unitatea are 16 canale pentru camere HD si CVBS, compresie H.265+, intrari pentru 2 HDD-uri de 10 TB fiecare si ofera posibilitatea conectarii a 32 camere IP, cu rezolutia maxima de 8 MP. Daca se folosesc camere Hikvision, este posibila o transmisie prin cablu coaxial la o distanta de 800 metri. Hikvision iDS-7216HUHI-M2/S(C)/4A este un DVR foarte performant, cu multe functii analitice si nivel sonor redus. Pretul insa a fost factorul ce nu a permis o clasare mai buna in clasament. Daca insa intentionati sa instalati un sistem video mare, cu camere Hikvision iDS-7216HUHI-M2/S(C)/4A este singurul DVR de care aveti nevoie.

Cel mai bun dvr - Hikvision iDS-7216HUHI-M2/S(C)/4A

DVR vs NVR – care e diferenta?

DVR-ul si NVR-ul fac in esenta acelasi lucru, inregistreaza video. DVR vine de la Digital Video Recorder, iar NVR de la Network Video Recorder. Diferenta intre cele doua dispozitive este in modul de procesare a informatiei (filmarilor). DVR-ul proceseaza filmarile direct in recorder, iar NVR-ul, codifica informatia la camere, ca apoi s-o transmita spre recorder pentru stocare si utilizare ulterioara. Noile DVR-uri sunt compatibile si cu camerele IP. Insa daca aveti un sistem mare format din camere IP, va recomand totusi sa optati pentru un NVR. Doar asa veti putea profita de tot avansul tehnologic pe care il au aceste camere. In plus, sistemele cu NVR sunt mai flexibile. DVR-ul implica neaparat folisirea cablului coaxial, pe cand NVR-ul poate fi si un sistem wireless. La un sistem DVR, fiecare camera trebuie conectata separat la recorder, iar la sistemele NVR cer doar ca camerele sa fie conectate la aceeasi retea.

Pe de alta parte, DVR-urile devin tot mai bune, nu necesita cunostinte avansate in retelistica si sunt in continuare ieftine, iar NVR-urile cer mai multe cunostinte, iar preturile sunt mai mari.

Top 5 NVR-uri

Cel mai bun DVR: sfaturi de cumparare

Alegeti DVR-ul in dependenta de suprafata spatiul supravegheat, respectiv numarul de camere utilizate. Astazi, producatorii ofera dispozitive hibride, care nu doar ca permit conectarea camerelor de la un producator diferit, dar ofera suport si pentru camerele IP. Pentru un spatiu mare, aveti nevoie si de o capacitate de stocare pe masura. De cele mai multe ori, DVR-urile au incorporate cate o interfata SATA pentru un HDD, diferita fiind doar capacitatea maxima acceptata. Daca insa aveti un sistem extins, puteti cauta un DVR cu 2 HDD-uri. Sunt destul de rare, dar exista.

Daca tot suntem in secolul XXI, ar fi bine sa alegeti un DVR cu suport pentru functii analitice inteligente (ex. setare bariere virtuale, detectie obiecte mutate sau abandonate, detectie intrusi etc.). Pana nu demult, camerele HD nu dispuneau de aceste tehnologii, insa situatia se schimba treptat si ar fi pacat sa nu profitati de acest lucru. Si totusi, pentru sisteme de supraveghere cu functii analitice avansate, recomand cu incredere camerele IP.

Citeste si:

Cele mai bune camere Turbo HD si HDCVI

Cel mai bun DVR

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.859)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne