(Imagine: DJI Osmo Action4 review - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (130)
(Nu există încă evaluări)
15 septembrie 2023
de CelMaiBun

DJI Osmo Action 4 review: cea mai buna alternativa pentru GoPro 11

Se pare ca DJI a complicat si mai tare alegerea pentru cei ce au in vedere achizitia unei camere video sport in perioada urmatoare. De vina e DJI Osmo Action 4, o camera lansata recent, care promite performante de top, la preturi sensibil mai mici fata de Hero 11 si mai ales Hero 12 (care inca urmeaza sa o testam). De ce spunem ca alegerea acum e mai complicata? Din cateva motive. 1. Osmo Action3 e inca pe piata, dar la preturi si mai bune. 2. GoPro Hero 11 va fi ea inca mult timp in vanzare, iar preturile probabil se vor reduce. 3. Apare GoPro Hero 12, mult mai scumpa, dar cu performante probabil superioare, mai ales pe partea de stabilizare a imaginii. Pentru a ne lamuri, am cumparat o camera DJI Osmo Action 4 si am plecat cu ea intr-o calatorie de 7 zile. Iata ce avem de spus.

DJI Osmo Action 4 – specificatii

Osmo Action 4 este dotata cu senzor CMOS de 10 MP. deschidere f/2.8, respectiv un unghi de vizualizare maxim de 155 grade. Rezolutia maxima de filmare e 3648×2736, iar viteza maxima e de 120 cadre pe secunda. Producatorul a prevazut si o baterie de 1770 mAh, iar autonomia declarata e de 160 minute. In realitate, nu e chiar asa, dar vorbim despre asta mai tarziu. Camera are 4 moduri pentru stabilizarea imaginii, stie sa faca Slow Motion, Hyperlapse, Timelapse si fotografii cu rezolutia standard de 10 MP. In plus, DJI Osmo Action 4 nu se teme de apa, camera fiind construita sa reziste la adancimi de pana la 18 m.

Nu e prevazuta memorie incorporata, deci dupa achizitia camerei, trebui sa faceti rost si de un card de memorie. Aveti insa grija sa cumparati unul compatibil. Noi am optat pentru Kingston Canvas GO Plus de 256 GB.

Verifica pretul aici.

DJI Osmo Action 4 review

DJI Osmo Action 4 – calitatea imaginii

Claritate si culori

In 4K, cu 60 sau 120 fps, imaginea e aproape perfecta. Nu e chiar noise-free, dar trebuie sa privesti tare atent ca sa observi „zgomotul”. Detalierea e de 9,5 din 10, cu linii precise si obiecte bine definite, chiar si la distanta. Nu am avut la indemana un DJI Osmo Action3, pentru o comparatie in timp real, dar e clar ca noul senzor a adus plusuri considerabile pentru claritatea imaginii.

Culorile sunt si ele redate bine spre foarte bine. Am vazut alte review-uri care spun ca culorile ar fi insuficient de aprinse, mai ales in comparatie cu GoPro Hero 11. Nu e asa. Osmo Action 4 afiseaza culorile cat se poate de natural, fara supra-expunere. E adevarat ca supra-expunerea, respectiv culorile mai vibrante decat in realitate, sunt pe placul multora, deci ramane sa decideti care e tabara din care faceti parte.

Pentru a fi mai expliciti, am pregatit si un filmulet facut cu Osmo Action 4.

Una peste alta, e 9,5 din 10 pentru claritate si culori. 

Stabilizare

Producatorul a dotat camera cu 4 moduri de stabilizare electronica a imaginii: RockSteady 3.0, RockSteady 3.0+, HorizonBalancing, HorizonSteady. Testele le-am facut mai mult in mod RockSteady 3.0+, iar rezultatele sunt neasteptat de bune. Avansul fata de modelul anterior e unul evident, Action 4 apropiindu-se periculos de Hero 11, a carui sistem de stabilizare e considerat un fel de etalon. GoPro ramane un pic mai bun la acest capitol, dar diferentele se observa doar in mici detalii.

9 din 10 la capitolul stabilizare

DJI Osmo Action 4 – autonomie si temperatura

Autonomia demonstrata de Action 4 e decenta, adica in 4K, la 60fps, o baterie incarcata complet se consuma in aproximativ 75 de minute. Deci, daca porniti intr-o drumetie pe toata ziua, recomand achizitia Adventure Combo, care contine 3 baterii.
Nu am observat probleme cu supra-incazirea. Daca afara e temperatura ridicata, iar filmarile sunt  extensive, carcasa camerei se incalzeste, insa nu ni s-a intamplat ca camera sa se deconecteze sau sa schimbe modul filmarii pe unul inferior.

Una peste alta, e 8,5 din 10 pentru autonomie. 

Concluzie:

DJI Osmo Action 4 este fara indoiala cea mai reusita camera video sport marca DJI de pana acum. Dispozitivul e compact, rezistent, are constructie bine gandita, dar mai important, ofera imagini de o calitate foarte buna. Ne-a placut si redarea culorilor, iar volumul detaliilor din cadru este impresionant. In plus, camera capteaza un unghi mai larg fata de rivali, stabilizarea e apropiata de ce ofera Hero 11, iar microfonul incorporat s-a prezentat si el decent.

DJI Osmo Action 4 vs. GoPro Hero 11

La nivel de performante, as spune ca Hero 11 este un pic peste Action 4.  Deci daca cele doua camere ar avea si preturi apropiate, Hero 11 era clar prima optiune. Dar preturile nu sunt tocmai apropiate. DJI Osmo Action 4 cu set Adventure Combo (3 baterii, rod extensibil de 1,5 m, adaptoare magnetice, carcasa de protectie pentru camera, carcasa protectie baterie, etc.), se vinde astazi cu 2800 lei. Hero 11, intr-un set mult mai modest (1 baterie, carcasa camera, tripod), costa 3000 lei. Deci decizia o ia fiecare in functie de cat de important e pretul.DJI Osmo Action4 recenzie - pareri

DJI Osmo Action 4 review

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Detaliere foarte buna
  • Imagini clare
  • Culori naturale
  • Pret bun
  • Autonomie ok
  • Stabilizare peste asteptari
  • Kit de accesorii bine gandit
  • Rezistenta la apa
CONTRA
  • Pentru focalizare, e necesara o distanta minima de 40 cm.

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 130)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne