(Imagine: Google Pixel 7 spate)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.381)
(1 evaluare, 1 voturi)
28 noiembrie 2022
de CelMaiBun

Google Pixel 7 review update: si totusi e tare bun, aproape perfect

Noul Google Pixel 7, lansat la 13 octombrie, poate fi deja comandat in magazinele online de la noi, iar preturile incep de la 3600 lei. Smartphone-ul nu a debutul de unul singur ci impreuna cu fratele mai mare, Pixel 7 Pro, care speram sa-l obtinem la teste in viitorul aproapiat. Pana atunci insa discutam despre Pixel 7, mai ales ca am avut sansa sa testez telefonul timp de aproape o luna.  

Vezi pretul telefonului aici

Noul Google Pixel 7 review: design si ecran

Chiar daca vine cu un design revizuit, Pixel 7 poate fi confundat de la distanta cu Pixel 6, mai ales din fata. In spate insa, am gasit unele deosebiri. Aici, nu veti mai gasi capacul realizat cu doua culori, iar modulul camerelor e fabricat din aluminiu si nu din sticla. Schimbarile nu sunt majore, dar ar trebui sa faca telefonul mai rezistent.

Atat in dimensiuni, cat si in greutate, Pixel 7 a devenit un pic mai compact fata de Pixel 6. Noul model masoara in inaltime 155,6 mm (-3 mm,), 73,2 mm in latime (-1,6 mm), 8,7 mm in grosime (-0,2 mm), iar greutatea s-a redus cu 10 grame, pana la 197 grame.

Butoanele On/Off si de volum sunt tot pe latura dreapta si raman cu pozitionare inversa, adica bara de volum mai jos, iar buton On/Off mai sus.

Nu avem nemultumiri legate de calitatea materialelor sau a finisajelor, insa marginile din jurul ecranului sunt cam groase. Cu toate acestea, noul Google Pixel 7 e un smartphone foarte placut. E echilibrat, sta perfect in palma, iar ecranul a demonstrat o rezistenta la amprente aproape impresionanta.

8,5 din 10 pentru design

Ecran

Google Pixel 7 a primit un ecran nou OLED de 6,3 inch si rata de refresh de 90Hz. Display-ul e cat se poate de confortabil. Rata de improspatare e numai buna pentru aceasta dimensiune, iar lumizonitatea e suficienta indiferent de cantitatea de soare de afara. In plus, telefonul are si o functie pentru pentru sporirea senzitivitatii touch-ului, in caz ca se aplica protectie pe ecran.

9,5 din 10 pentru ecran

Google Pixel 7 recenzie

Noul Google Pixel 7 review: camere

Pixel 7 are sistem foto dual, format dintr-o camera principala de 50 Mp si o camera ultra-wide de 12 Mp. Camera principala e mostenita in mare parte de la Pixel 6 si are autofocus PDAF, autofocus laser, stabilizator optic si senzor pentru detectarea palpairii.

Cealalta camera are deschidere f/2.2, dar lipseste autofocus-ul.

Sweet kitty - Pixel 7 photo

Pixel 7 – mod Portrait

Performantele camerelor sunt pe masura asteptarilor, iar in cazul telefoanelor Pixel, asteptarile sunt mari. Noul Google Pixel 7 produce imagini cu detaliere impresionanta, respectiv foarte putin zgomot si culori realiste. Mai mult, la filmare, nu ai cum sa nu observi stabilizarea perfecta. Am facut cateva filmulete ruland cu masina pe asfalt denivelat, pe alocuri chiar accidentat, iar rezultatele sunt fabuloase pentru un smartphone.

Camera ultra-wide, cu unghi de captare de 114 grade, nu are focalizarea automata, dar pentru fotografiile facuta la distante de cativa metri, lipsa autofocus-ului aproape ca nu conteaza.

10 din 10 pentru camere

Noul Google Pixel 7 review: performante si baterie

Pixel 7 este inzestrat cu noul procesor Tensor G2, dezvoltat de Google si oferit inclusiv pe modelul Pixel 7 Pro. La fel ca anteriorul Tensor, proaspatul G2 a fost construit pe arhitectura de 5 nm, procesorul are 8 nuclee ARM Cortex, plus unitate grafica revizuita. Google mai spune ca procesorul s-a facut si mai bun la procesarea imaginilor, e mai bland cu bateria si are capacitati de recunoastere a vocii mai avansate. Ca si stocare, sunt prevazute doua versiuni, 128 si 256 GB, ambele cu RAM de 8 GB.

Noul Google Pixel 7 se misca excelent si nu se incalzeste. In testele sintetice, smartphone-ul a performant bine spre foarte bine. Astfel, in Geekbench 5, scorul single-core e undeva la 1050, iar multi-core – 3290. Pentru o mai buna perspectiva, Samsung Galaxy S22 are 1070 in single-core si 3680 in multi-core.

In Antutu, scorul este decent, adica cu vreo 20% peste ce a inregistrat Pixel 6 anul trecut, dar u pic sub Galaxy S22.

La capitolul autonomie, noul Pixel 7 sta ceva mai bine fata de Galaxy S22, dar tot nu e mare campion. In mod normal, telefonul are autonomie suficienta pentru a nu cere realimentare o zi intreaga, adica de dimineata si pana a doua zi dimineata.

9,0 din 10 pentru performante si baterie

Noul Google Pixel 7 review: concluzie

Dupa o luna, pot spune ca Pixel 7 este un smartphone pe care il  recomand cu toata increderea, riscand chiar sa afirm ca la moment, acesta e cel mai bun telefon pe baza de Android.

Singura poblema consta in faptul ca Pixel 6, ce inca se gaseste in magazine, e cu vreo 900 lei mai ieftin, dar are camera similara, design asemanator, tot 8 GB RAM, iar diferenta in performante aproape ca nu se vede.

Noul Google Pixel 7 spate

Una peste alta, 9,5 din 10 pentru Google Pixel 7.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.381)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne