(Imagine: 70mai Dash Cam Lite 2 - foto, pareri)
Comentarii (0)
Vizualizari (723)
(Nu există încă evaluări)
15 februarie 2023
de CelMaiBun

Review 70mai Dash Cam Lite 2 – nu te grabi s-o cumperi

Xiaomi 70mai Dash Cam Lite 2, cea mai noua camera de bord marca Xiaomi are un ecran de 2 inch, senzor de impact si inregistreaza cu rezolutia FullHD la viteza maxima de 30 de cadre pe secunda. Am luat camera la teste si chiar daca specificatiile nu sunt neaparat impresionante, ma asteptam la niste rezultate decente. Pana la urma FullHD e o rezolutie cu claritate foarte buna, viteza de filmare e ok, iar conexiunea wireless la telefon ar trebui sa simplifice substantial transferul de fisiere. 

Se pare ca am avut asteptari prea mari. Explic imedit.

Verifica pretul camerei aici

70mai Dash Cam Lite 2: design si materiale

Aici nu am ce sa reprosez. Camera e compacta si solida, arata bine si se instaleaza usor. Ecranul nu e tactil, dar nu aveam o asemenea pretentie de la o camera de nici 400 lei. Am ramas usor nemultumit de cele 4 butoane de sub display, care sunt identice ca forma si culoare, respectiv e destul de greu sa gasesti intuitiv butonul dorit.

Un alt aspect pozitiv e faptul ca 70mai Dash Cam Lite 2 vine cu toate cele necesare pentru montare, incusiv cu priza pentru bricheta. Ramane doar sa cumperi cardul de memorie, care printre altele nu trebuie sa depaseasca 128 GB. In plus, producatorul a prevazut si o intrare pentru camera spate, deci pentru un sistem dual iti trebui numai sa cumperi camera spate (ex.
Xiaomi 70mai MiDrive RC09) si sa o conectezi la cea de bord.

Xiaomi 70mai Dash Cam Lite 2

70mai Dash Cam Lite 2: calitate inregistrare

Noua camera a prezentat rezultate neasteptat de modeste in cadrul testelor de drum. Problema de baza ramane claritatea imaginilor. La distante mici (2-4 metri) obiectele se vad destul de bine, insa la 10-15 metri, detalii mai marunte devin neclare. Te pomeneste ca e aproape imposibil sa citeste simbolurile de pe placuta masinii din fata daca aceasta nu e foarte apropiata. Lucrurile devin si mai triste daca capeti ceva viteza.

Venirea noptii agraveaza situatia. Imaginile se fac si mai „zgomotoase”, respectiv claritatea are din nou de suferit.

Conexiunea wireless e ok, dar viteza de transfer era de dorit sa fie mai mare.

Senzorul de impact e foarte sensibil si se declanseaza la orice denivelare mai serioasa. Dar cine stie, poate asa e chiar mai bine.

70mai Dash Cam Lite 2 - review

Concluzii:

Daca eram prin 2015, cred ca ramaneam in mare parte multumit de noua 70mai Dash Cam Lite 2. Insa in 2023, performantele camerei imi par insuficiente. Si inca ceva, la momentul redacatarii recenziei, 70mai Dash Cam Lite 2 se gaseste la preturi cuprinse intre 350 si 400 lei, si asta imi pare cam mult. Problema e ca pentru 50 sau 100 de lei in plus gasesti camere, tot produse de Xiaomi, cu claritate net superiora. Exemple ar fi suficiente, 70mai A500S – 500 lei sau chiar 70mai A400 – 390 lei. Cu alte cuvinte, 70mai Dash Cam Lite 2 e prea scumpa pentru ce are de oferit.

Calitate filmari de zi: 6,5 din 10

Calitate filmare de noapte: 5,5 din 10

Materiale si design: 9 din 10

Conexiune wireless: 8 din 10

Scor mediu: 7,25

Pe scurt, nu recomand.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 723)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne