Sony HT-S20R review: soundbar cu 5.1 canale si multa putere
Sony HT-S20R este o solutie sigura pentru obtinerea unui sunet de calitate, si risc chiar sa spun ca aceasta e cea mai buna bara de sunet dupa raportul calitate/pret, iar succesul comercial de care se bucura produsul nu este deloc intamplator. Spun acest lucru pentru ca am reusit sa testez dispozitivul si iata la ce concluzii am ajuns.
Sony HT-S20R: design
HT-S20R arata cumva simplist, as spune chiar ca design-ul nu este o latura forte a soundbar-ului. Bara in sine si cele doua boxe sunt foarte solide si arata binisor, insa subwoofer-ul e doar un subwoofer. Partea frontala e dintr-un plastic care „adora” amprentele, iar carcasa e fabricat din material lemnos presat. Si subwoofer-ul e cat se poate de solid, dar stilistic vorbind, nu prezinta nimic special.
In spatele subwoofer-ului se afla intrarile pentru boxe, plus port-ul HDMI Arc, intrarea optica si cea analog.
Sony HT-S20R: specificatii
Sony HT-S20R este un sistem audio cu 5.1 canale, adica bara de sunet cu 3 difuzoare, doua boxe externe mici si un amplificator, sinergia carora produce un RMS total de 400W. Amplificatorul si satelitii se conecteaza exclusiv prin fire, insa dispozitivul sursa poate fi adaugata atat wireless (bluetooth 5.0), cat si prin fir (intrare optica si iesire HDMI ARC). Sotemul este compatibil cu formatul Dolby Digital, dar nu si cu DTS.
Calitatea sunetului
Instalarea se face foarte repede. Scoateti dispozitivele din cutie, le conectati intre ele dupa culorile firelor si cam atat. In continuare aveti nevoie de continut audio, continut ce poate fi transmis wireless prin bluetooth sau prin cablu. Conexiunea bluetooth are loc instantaneu, iar calitatea sunetului este de 8,5 din 10. Adevaratul potential se descopera insa la conectarea prin fir. Sony HT-S20R are un port HDMI si o intrare optica, fapt ce face bara de sunet sa fie compatibila cu formatul Dolby Digital, iar daca si televizorul din dotare accepta Dolby Digital, va felicit, v-ati ales cu setul perfect pentru o experienta cinematografica veritabila. Sunetul este de o putere extrema si ramane curat indiferent de volum. Dispozitivul vine cu 6 moduri de functionare: Auto, Standard, Music, Cinema, Voce si Noapte. Modul auto adapteaza automat setarile de sunet dupa detectarea tipului de continut, si printre altele se descurca cat se poate de bine. Standard-ul reprezinta cumva o solutie de compromis, Music si Cinema cum e lesne de inteles sunt destinate muzicii, respectiv filmelor, insa am avut de multe ori senzatia ca performantele in cele doua moduri sunt similare prestatiei din Auto. Modul Voce este axat pe accentuarea vocilor, iar in mod Noapte, Sony HT-S20R are grija sa-si adapteze parametrii astfel incat sunetele sa fie cat mai echilibrate si in acelasi timp sa ramana clare chiar si cu volumul dat la minim.
Daca e actionat wireless prin telefon, soundbar-ul executa comenzile cu un oarecare delay, dar acesta nu depasteste jumatate de secunda, prin urmare nu este foarte enervant. In plus, Sony HT-S20R retine dispozitivele si se conecteaza automat daca gaseste vreo unul in raza de acoperire.
Competitie
In acest segment de pret, competitia este destul de limitata. Ma refer aici strict la aspectul calitativ, pentru ca cantitativ vorbind, numarul rivalilor este mare, dar foarte putini se ridica la nivelul lui Sony HT-S20R. Mai rau e ca unii rivali (ex. LG SH7B) nici nu sunt disponibili pe piata din Romania. Din cei prezenti la noi, puteti incerca Samsung HW-T550 – 320W si 2.1 canale, dar cu conexiune wireless pentru amplificator. La fel e si LG SN5Y 2.1. Pentru ceva clar mai buna ca Sony HT-S20R, e nevoie si de o suma aproape dubla. Ma refer aici la Samsung HW-Q70T sau
LG SN7Y. Ambele dispozitive sunt puternice, cu amplificatoare wireless, compatibile cu cele mai performante codecuri audio, dar si cu preturi ce trec de 2000 lei.
Sony HT-S20R review: concluzie
Chiar daca are cateva neajunsuri, Sony HT-S20R este un dispozitiv pe care il recomand fara rezerve. Nu este compatibil cu codec-ul DTS, iar subwoofer-ul se conecteaza doar prin fir, dar sunetul curat si profund, bass-ul puternic, numarul mare de canale si pretul excelent acopera cu varf si indesat toate minusurile. Nu cred ca gasiti ceva mai bun la mai putin de 1000 lei.
Pretul propus de Emag pentru acest soundbar poate fi consultat aici, iar oferta lemons.ro se .
Citeste si:
Pareri Pro Si Contra
- Putere mare
- Sunet clar indiferent de volum
- Bass profund si curat
- Configurari multiple datorita numarului mare de canale
- Compatibil cu formatul Dolby Digital
- Instalare simpla si conexiune rapida prin bluetooth
- Pret excelent
- Design simplist
- Nu accepta codec-ul DTS
Lasă un răspuns