(Imagine: foto 2020)
Comentarii (0)
Vizualizari (151)
(1 evaluare, 1 voturi)
21 iulie 2020
de CelMaiBun

Update fals pentru Google Chrome: atentie la link-urile pe care le accesati

Mii de utilizatori, au fost tinta unei inselatorii cibernetice ascunsa sub masca unui update pentru Google Chrome. Pana acum, campania de malware a afectat utilizatori si firme din mai multe tari europene si SUA. 

Zeci de mii de mesaje, in care destinatarii erau anuntati despre necesitatea actualizarii la o noua versiune de Google Chrome, au fost expediate in ultimele saptamani catre utilizatori din intreaga lume. In realitate insa, link-urile din mesaje redirectionau catre site-uri web, care implantau in calculatoare soft-uri daunatoare.

Update fals Google Chrome: de unde vine si cum functioneaza

Specialistii de la Proofpoint au reusit de identifice sursa mesajelor periculoase. Este vorba despre SocGholish, un actor foarte renumit in lumea malware. Mesajele contineau coduri capabile sa analizeze localizarea, sistemul de operare si browser-ul web si daca „clientul” indeplinea anumite conditii, era rugat sa acceseze link-ul din email, pentru a incepe „actualizarea”.

Insa in locul actualizarii pentru Google Chrome, era declansata descarcarea unui Troian, de cele mai multe ori fiind vorba despre Chthonic (banking trojan) sau un soft ce acorda hackerilor acces la distanta catre sistemele compromise din calculator.

Atacurile au tintit inclusiv organizatii guvernamentale si business-uri.

Deci atentie mare la email-urile pe care le primiti. Daca expeditorul nu va este cunoscut, mai bine stergeti mesajul fara sa-l deschideti.

Google Chrome

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 151)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne