(Imagine: Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (22.010)
(11 evaluare, 11 voturi)
6 decembrie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun sistem de navigatie: top GPS-uri pentru autoturisme si camioane

Veni astazi cu cateva sfaturi menite sa simplifice alegerea unui sistem de navigatie bun, fie ca vorbim despre un GPS destinat autoturismelor sau despre unul cu soft pentru camioane . Mai mult, vom pune la dispozitie si un top al sistemelor de navigatie ce merita dupa parerea noastra achizitionate. Clasamentul este bazat in primul rand pe raportul calitate/pret manifestat de fiecare GPS, insa nu am uitat sa facem si o analiza a recenziilor de pe net. 

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - 2Drive GPSM10P

Cel mai bun sistem de navigatie pentru autoturisme: top 5

1. Sistem de navigatie GPS 2Drive GPSM10 – verifica pretul aici – probabil cel mai bunsistem de navigatie dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un ecran cu diagonala de 7 inch, cu rezolutia 800×480 px si luminozitate sporita.
Performantele sunt asigurate de un procesor MSTAR de 800 MHz si o memorie RAM DDR3 de 256 MB. Unitatea vine fara harti, dar partea buna e ca puteti incarca oricare harta doriti. E suficient doar sa copiati fisierul pe navigator si gata, puteti porni la drum.
Sub capac se mai ascunde un acumulator capabil sa asigure o autonomie chiar si de 2 ore.

2. TECHSTAR M19X – verifica pretul aici – un aparat cu diagonala de 7 inch si Android in calitate de sistem de operare. Partea si mai buna e ca Techstar M19X este dotat cu o camera DVR. Aceasta are un unghi de captare de 170 grade, are senzor de impact si este capabila sa filmeze destul de bine in FullHD.
GPS-ul vine cu harta FullEurope, are Wi-Fi, bluetooth, iar memoria interna de 8 GB poate fi extinsa cu inca 32 GB.
Ecranul are o rezolutie de 800×480 si este numai bun pentru un astfel de aparat.
Performantele GPS-ului sunt asigurate de procesorul cu patru nuclee MTK8127 si de RAM-ul de 512 MB. Navigarea prin meniuri are loc practic fara lag-uri, iar rutele se calculeaza si recalculeaza foarte repede. Recomandam.

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - TECHSTAR M19X

Vezi si:

Cel mai bun aer conditionat: top 9

3. Garmin Drive 50 LMT EU – verifica pretul aici – spui GPS, ai in vedere Garmin, spui Garmin, ai in vedere GPS, iar unitatea Drive 50 LMT EU putea sa devina cel mai bun sistem de navigatie, daca era posibil sa nu luam in calcul pretul de achizitie.

Garmin Drive 50 LMT EU este dotat cu un display de 5 inch, cu luminozitate sporita, slot microSD pentru stocare de 64 GB, procesor performant si harta Europei.

Unitatile GPS Garmin sunt renumite mai putin pentru specificatiile tehnice si mai mult pentru functionarea excelenta, meniul intuitiv si calitatea hartilor. Garmin Drive 50 LMT EU nu este o expectie, ba din contra, afilierea cu tripadvisor, a facut posibila afisarea evaluarilor pentru punctele de interes.bluetooth si wi-fi incorporat, iar producatorul asigura update-ul pe viata al hartilor (Full Europe).

Garmin Drive 50 LMT EU este unul din cele mai complete sisteme de navigatie, iar daca pretul nu e o mare problema, recomandam achizitia cu toata increderea.

4. TECHSTAR M9X – verifica pretul aici – unul din cele mai accesibile sisteme de navigatie cu ecranul de 7 inch si RAM-ul de 512 G. GPS-ul are un procesor de Quad-Core de 1,3 GHz, RAM DDR2 de 512 MB si o capacitate de stocare interna de 8 GB (cu posibilitatea extenderii pana la 32GB).
Aparatul se misca repede, are receptor de semnal foarte bun, un ecran luminos si o autonomie de peste 3 ore, insa de instalarea si actualizarea hartilor trebuie sa se ocupe cumparatorul.

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - TECHSTAR M9X

5. TomTom GO 600 – verifica pretul aici – gama GO, este una din cele mai mari serii de GPS-uri a producatorului TomTom. Dupa calitatea finisajelor si a performantelor demonstrate, unitatea GO 600 ar putea fi numita cel mai bun sistem de navigatie, insa produsul TomTom are o problema: – pretul. Chiar daca GPS-ul vine ca harta Full Europe si actualizari gratuite pe viata, pretul mult peste medie nu a permis o clasare mai buna.

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane: top 3

1. TomTom GO Professional 620 – verifica pretul aici – una din cele mai noi GPS-uri de pe piata si probabil cel mai bun sistem de navigatie cu soft pentru camioane. Iata de ce spunem asta. 1. Are un ecran foarte bun. Afisajul de 6 inch are o rezolutia de 800×480 si o detaliere aproape perfecta. 2. Stocarea standard de 16 poate fi extinsa pana la 32 GB. 3. Are conexune Wi-Fi. 4. Cea mai importanta – TomTom GO Professional 620 are soft reusit, in special cand vine vorba despre drumurile europene. Hartile contin toate drumurile si drumuletele, inclusiv cele unde este interzisa circulatia camioanelor, iar ruta este construita cu acest aspect in prim plan.

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - TomTom GO Professional 620

2. Garmin DezlCam™ 785 LMT-D – verifica pretul aici – un sistem de navigatie foarte avansat. Ecran de 7 inch, rezolutie 1024×600 si o claritate a imaginilor impecabila. Aparatul se descurca bine spre foarte bine. Calculeaza ruta repede si o calculeaza bine. Ia in calcul toate restrictiie si conditiile de drum, ca la final sa propuna solutia optima. Upgrade-ul hartilor si a soft-ului este gratuit si e asigurat pe viata. Inca ceva, Garmin DezlCam™ 785 LMT-D contine si o camera de bord. Aceasta filmeaza destul de bine, i-am acorda nota 8 din 10 pentru calitatea filmarii.

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - Garmin DezlCam™ 785 LMT-D

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane – Garmin DezlCam™ 785 LMT-D are toate calitatile necesare pentru a ocupa prima pozitie in clasament. Toate, mai putin pretul. Acesta are prostul obicei sa treaca de 1900 si chiar 2000 de lei.

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - Garmin DezlCam™ 785 LMT-D camera

3. Mio Spirit 8670 LM Truck – verifica pretul aici – e cel mai ieftin sistem de navigatie pentru camioane din clasament. Apratul are un ecran de 6,2 inch, cu rezolutia de 800×480 px. De functionarea sistemului raspunde un procesor cu 4 nuclee. Mio Spirit 8670 LM Truck este un GPS destul de reusit. Se misca repede, are si un ecran bun, dar unii utilizatori mentioneaza faptul ca aparatul se reseteaza atunci cand te astepti mai putin.

Cel mai bun sistem de navigatie pentru camioane - Mio Spirit 8670 LM Truck

Specificatii tehnice – cel mai bun sistem de navigatie

Dimensiunile unui GPS incep de la 4,3 inch. Totusi cele mai uzuale sunt navigatoarele GPS 5 si 7 inch. Desigur exista oferte cu o diagonala mult mai mare, dar acestea desigur sunt mai scumpe.

Procesorul determina viteza cu care este calculat traseul ori viteza cu care este reconfigurat acesta in cazul abaterii de la traseul primar. Astfel, e preferabil ca GPS-ul ales sa detina un procesor de minim 400 Mhz. Majoritatea sistemelor actuale de navigatie au procesoare ce trec de acest nivel, ajungand chiar si la 700-800 Mhz. Pentru un navigator GPS simplu, 450-600 Mhz este suficient, insa niciodata nu strica un procesor mai performant. E necesar totusi sa cunoasteti ca un procesor bun trebuie sa fie insotit de o memorie RAM pe masura. Un minim de memorie RAM ar fi de 64 Mb, insa pentru mai multa siguranta este recomandabila achizitia unui GPS cu cel putin 128 Mb RAM.

Citeste si:

JRBC01: unul din cele mai bune car kit-uri de pe piata

Cel mai bun sistem de navigatie: top 5

TomTom Go 600

GPS auto sau aplicatie GPS in smartphone: ce aleg?

Cel mai bun pentru cutia de viteze

Cel mai bun sistem de navigatie

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 22.010)
(11 evaluare, 11 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne