(Imagine: Xiaomi Mi 10T Pro review)
Comentarii (0)
Vizualizari (671)
(Nu există încă evaluări)
30 noiembrie 2020
de CelMaiBun

Xiaomi Mi 10T Pro review: performante, camera, preturi, pareri

Astazi vorbim despre Xiaomi Mi 10T Pro, unul dintre cele mai noi smartphone-uri de pe piata. Nu stiu cat de corect ar fi sa-l numesc “flagship killer”, dar cel putin pe hartie, Mi 10T Pro pare sa ofere performante de top la un pret bun spre foarte bun. 

Xiaomi Mi 10T Pro: design

Din perspectiva materialelor si a design-ului, noul Xiaomi nu cedeaza prea mult in fata rivalilor propusi de Samsung sau Apple. In spate avem un capac din sticla Gorilla Glass 5, care este fixat de un cadru din aluminiu stralucitor, aplatizat la baza si pe latura superioara. Modelul vine cu treu variante cromatice, “Negru – Cosmic Black”, “Gri – Lunar Silver” si „Albastru – Aurora Blue. In realitate, negrul este mai degraba un gri inchis, iar variant gri (cea oferita pentru test) este mai aproape de albastru. Ambele insa arata perfect. Calitatea materialelor si a finisajelor este de nota 10, iar telefonul se asaza foarte bine in palma, chiar daca grosimea sa atinge in punctul de maxim 9,9 mm.
Latura stanga a telefonului nu contine nimic, in schimb pe dreapta, producatorul a decis sa amplaseza butoanele pentru volum, plus butonul On/Off, care pe langa toate contine si senzorul pentru amprente.
Fata smartphone-ul este de asemenea acoperita cu Gorilla Glass 5, marginile ecranului nu sunt rotunjite, iar obiectivul camerei frontale se afla in coltul stang al display-ului.
La baza o sa gasiti doar un slot USB Type-C, care impreuna cu un adaptor (inclus) este folosit si ca intrare pentru casti.

Xiaomi Mi 10T Pro pareri, husa anti-bacteriana

Xiaomi Mi 10T Pro: ecran

Xiaomi Mi 10T Pro vine cu un ecran de 6,67 inch si rezolutie 1080×2400 px. Contrar asteptarilor, producatorul a decis sa opteze pentru un display IPS LCD, in detrimentul unui OLED. Si totusi, nu pot spune ca Mi 10T Pro are ecran rau. E adevarat, negrul nu este la fel de profund ca in cazul unui OLED, dar cu ochiul liber este destul de greu sa observi acest lucru, mai ales ca afisajul este capabil de o luminozitate maxima de 630 nits, iar pentru rata de refresh sunt prevazute 3 optiuni: 60 Hz, 90 Hz si 144 Hz. La 144 Hz, ecranul este extrem de placut. Ca o simfonie, foarte echilibrat si fluent. Risc chiar sa afirm ca Xiaomi Mi 10T Pro 5G are cel mai bun ecran LCD de pe piata.

Xiaomi Mi 10T Pro: specificatii si performante

Mi 10T Pro este dotat cu chip-ul Snapdragon 865, 8 GB RAM si stocare de 128 sau 256 GB (fara slot de memorie).
Performantele sunt asa cum te astepti de la un telefon cu asemenea specificatii. Comenzile se executa instantaneu, jocurile, inclusive cele mari (gen. Asphalt 9 sau Call Of Duty: Mobile) dupa descarcare se intaleaza in cateva secunde. Si din nou, impreuna cu ecranul setat pe 144 Hz, jocul devine o adevarata placere, chiar si pentru ce mai indepartati de lumea gaming-ului.
RAM-ul este suficient pentru orice, insa capacitatea de stocare nu poate fi extinsa, deci daca credeti ca 128 GB nu e de ajuns, singura optiune este cumpararea versiunii de 256 GB.
Ar fi bine sa aduc in discutie senzorul de amprente si performantele acestuia.
Spuneam anterior ca senzorul a fost integrat in butonul On/Off, de pe latura dreapta a telefonului. Acest lucru aduce o utilizare mai confortabila, mai ales daca luati amprenta de pe degetul mare al mainii drepte. Insa procesul de setare dureaza mai mult decat in cazul telefoanelor cu senzorul in spate sau la baza ecranului. Din cauza ca zona de acoperire a butonului este destul de mica, pentru preluarea amprentei trebuie sa atingeti senzorul de 12-15 ori. Insa odata setat, senzorul functioneaza ireprosabil, devenind clar ca mutarea acestuia a fost o decizie cat se poate de reusita.

Xiaomi Mi 10T Pro review

Xiaomi Mi 10T Pro: camere

Camera spate este prezentata drept unul din principalele puncte de atractie ale lui Xiaomi Mi 10T Pro. Aceasta fosloseste un sensor de 108 MP, cunoscut in primul rand pentru faptul ca este utilizat si pe Samsung Galaxy Note20 Ultra. Sunt insa nevoit sa constatez ca camera principala performeaza destul de bine, dar nu extraordinar, de vina fiind probabil software-ul de casa Xiaomi. In poze, chiar si cele facute cu 108 MP (in mod normal aparatul fotografiaza cu 25 MP), se observa uneori parca un surplus de expunere, iar in fotografiile facute la amurg, am observant mai mult zgomot decat mi-as fi dorit. Detalierea este exceptionala pentru un telefon, aplicatia ofera numeroase optiuni pentru personalizarea fotografiilor, pozele se capteaza instantaneu, iar aparatul e gata din nou de actiune intr-o fractiune de secunda. Daca insa o viitoare actualizare de software va rezolva problemele legate de expunere si zgomot, as spune fara vreo urma de indoiala ca Xiaomi Mi 10T Pro are si o camera premium.
Am sesizat unele probleme si la filmari. Cat timp telefonul e static, cadrele sunt perfecte, insa in miscare, se vad niste sacadari. Nu stiu care e cauza, dar sper sa se rezolve la una din urmatoarele actualizari de software.
Camera macro insa a surprinsa placut, fotografiile oferind neasteptat de multa claritate pentru un senzor de 5 MP. Aici, un aport important l-a avut probabil si autofocus-ul.

Puteti urmari un filmulet realizat cu Xiaomi Mi 10T Pro aici.

Xiaomi Mi 10T Pro review

Fotografii facute cu Xiaomi Mi 10T Pro

Foto frunze toamna noul Xiaomi

Xiaomi Mi 10T Pro: baterie si autonomie

La o utilizare moderata spre medie si cu ecranul setat pe 90 Hz, bateria de 5000 mAh a lui Xiaomi Mi 10T Pro este capabila sa tina telefonul in viata chiar si 36 de ore. O ora de Asphalt 9 sau Call of Duty: Mobile consuma aproximativ 18% din rezerva acumulatorului. Cu display-ul pe 144 Hz, consumul creste pana la 22-23% pe ora si 13-14%, daca coboram setarile la 60 Hz. Pare mult la prima vedere, dar sa nu uitam ca vorbim despre un ecran de 6,67 inch si unele dintre cele mai solicitante jocuri punct de vedere al consumului. In plus, smartphone-ul vine insotit de un incarcator de 33W capabil sa alimenteze bacteria descarcata complet in cel mult 60 de minute.
Una peste alta, ma declar multumit de autonomia lui Mi 10T Pro.

Xiaomi Mi 10T Pro: pret

Avand un pret de start de 2450 lei, Xiaomi Mi 10T Pro este deseori catalogat drept „afordable premium”, adica un telefon cu performante de top, dar oferit la un prat mult sub concurenta. Anume acest aspect te face sa uiti de micile minusuri ale dispozitivului.
Pretul pentru versiunea de 128 GB poate fi consultat aici, iar pentru cea de 256 GB aici.

Concluzie

Din multe puncte de vedere, Xiaomi Mi 10T Pro este un smartphone excelent. Design bine gandit, materiale de calitate, hardware de top, autonomie extinsa, camera cu mult potential si un pret excelent. Multi insa ar prefera ecranului LCD un OLED cu rata de refresh mai mica, iar soft-ul de procesare a fotografiilor cred ca mai are nevoie de imbunatatiri. Iata de ce nu pot acorda telefonului nota maxima, respectiv nu indraznesc sa-l recomand chiar tuturor.

Citeste si:

Noile Amazfit GTR 2 si GTS 2 au fost lansate oficial: foto 

Review noul Mi 10T Pro

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 671)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne