(Imagine: 70mai Omni 360 - review)
Comentarii (0)
Vizualizari (98)
(Nu există încă evaluări)
28 septembrie 2023
de CelMaiBun

70mai Omni 360 review: prima camera cu filmare la 360 grade, merita?

70mai Omni 360 e o camera auto noua, care se face remarcata prin capacitatea de a fima la 360 grade. Pentru asta, obiectivul a fost montat intr-ul cap rotativ, care poate fi actionat din smartphone, vocal si automat, atunci cand detecteaza o coliziune. Cu alte cuvinte, camera promite foarte multe si daca toate functioneaza asa cum e scris, s-ar putea sa avem un nou lider in clasamentul camerelor auto.

Am cumparat o unitate 70mai Omni 360. Sa vedem de ce e capabila.

Verifica pretul aici

70mai Omni 360 review: specificatii

La baza functionarii camerei se afla un senzor CMOS, capabil sa filmeze in FullHD, la viteza de 60 cadre pe secunda, iar unghiul de vizualizare masoara 140 grade. Stiu, producatorul promoveaza un unghi de 360 grade. E adevarat si nu prea. Adica capul rotativ te ajuta sa vezi la 360 grade, dar unghiul nu e unul permanent. In trafic, te intereseaza sa stii cat „vede” camera instantaneu, iar in cazul lui 70mai Omni 360, e vorba de 140 grade. Nu e rau, e chiar cat se poate de decent.

La stocare, avem o alta noutate. Daca pentru celalte camere de bord se cere achizitia separata a unui card de memorie, 70mai Omni 360 vine cu stocare integrata, ba chiar cu 2 versiuni: 64 si 128 GB. Avantajul acestei decizii e faptul ca nu trebuie sa cheltui bani pe cardul micro SD. Pretul camerei insa, ne sugereaza ca producatoul nu a uitat sa includa stocarea in costul final. Lista cu neajunsuri ale stocarii integrate, e ceva mai mare. Astfel, pentru transferul clipurilor pe laptop sau calculator, trebui sa le descarci intai wireless pe smartphone, apoi sa conectezi telefonul la calculator. E mai simplu sa scoti cardul de memorie din camera si sa-l conectezi direct la laptop sau calculator. In plus, in cazul unei probleme tehnice la memoria integrata, se va impune o interventie la toata camera, cu scoaterea ei din uz.

Lista specificatiilor este completata de: senzor pentru coliziunii, GPS, ADAS, alerta pietoni, alerte masini in fata, alerta parasire banda, HDR pentru filmari de noapte si control vocal.

La capitolul materiale, nu am nicio obiectie. 70mai Omni 360 e o camera solida, construita cu materiale de calitate si placute la atingere.

70mai Omni 360 - camera 360 grade

70mai Omni 360: calitatea filmarii 

Functiile auxiliare nu au vreun rost daca calitatea filmarii e modesta. De aceea, am pus camera la treaba si iata care sunt concluziile:

  • – Camera filmeaza aproape perfect in mod stationar. Imaginile sunt bine detaliate, clare fiind chiar si obiectele aflate la distanta.
  • – In miscare (ex. 70 km/h), zgomotul vizual se face prezent, dar claritatea ramane la niveluri decente si chiar mai mult. Nu ai nicio problema sa citeste o placuta de inmatriculare, chiar daca aceasta se afla pe o masina ce circula pe sens opus.
  • – Pe timp de noapte, camera inregistreaza cu o calitate aproape ireprosabila. Pixelii mai mari sunt capabili sa capteze mai multa lumina, de aceea imaginea finala pare mai luminoasa decat in realitate.

Una peste alta. ma declar multumit de performantele lui 70mai Omni 360. Claritatea imaginii indiferent de conditii, face camera sa fie foarte utila. Constructia solida si aplicatia de smartphone gandita bine, reprezinta alte avantaje ce nu pot fi trecute cu vederea.

70mai Omni 360: pret

70mai Omni 360 e un dispozitiv destul de scump, pretul de start pentru varianta de 64 GB fiind de aprox. 900 lei, iar camera cu stocare 128 GB, e mai scumpa cu 50 de lei.

Concluzie

Nu pot sa afirm ca 70mai Omni 360 e cea mai buna camera de bord, mai ales daca punem si pretul in ecuatie, dar e clar printre cele mai bune. Capul rotativ la 360 grade, respectiv capacitatea de detectie si urmarire a unui obiect, sunt cu siguranta calitati utile, dar care vin cu un pret destul de mare. Mai mult, pentru a beneficia de toate posibilitatile camerei, se impune achizitia unui set de cabluri suplimentar, dar si a unui kit 4G. Daca nu va sperie pretul, puteti avea toata increderea in 70mai Omni 360.

Mai jos gasiti si un clip creat din mai multe filmule facute de 70mai Omni 360.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 98)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne