Cel Mai Bun Smartphone in 2024 – Top 10 Telefoane Smart
Ne-am propus sa realizam un top 10 ce anunta cel mai bun smartphone in 2024. Pentru asta, am pus sub lupa telefoanele propuse acum pe piata, analizand 5 aspecte pe care le consideram esentiale la un smartphone: design-ul, performantele, camerele, autonomia si pretul de achizitie. Am acordat note de la 1 la 10 pentru fiecare aspect, am facut o medie a fiecarui telefon, ca la final sa aranjam aparatele in ordinea descrescatoare a mediilor. Asa s-a si format noul top al cele mai bune smartphone-uri dupa raportul calitate/pret.
Cel mai bun smartphone 2024: top 10 telefoane
1. iPhone 15 PRO MAX – 9,15 din 10 – cel mai bun smartphone
iPhone 15 PRO MAX este noul cel mai bun smartphone de pe piata. Acesta s-a lansat cu un nou procesor, 8 GB RAM, o camera principala revazuta, o baterie usor marita, si preturi destul de „consistente”.
Citeste recenzia completa aici.
Design iPhone 15 Pro Max: 9,5 din 10
Rama din titan este principala noutate pe care o promoveaza producatorul, atunci cand vine vorba despre design-ul lui 15 Pro Max. Apple spune ca noul materiale e mai usor, mai rezistent si se opune coroziunii. Nu am prea vazut pana acum iPhone-uri afectate de coroziune, dar rezistenta sporita si greutate redusa sunt chestii de salutat. In plus, finisajul glossy al ramei a fost inlocuit cu unul mat, mai placut din aproape toate punctele de vedere.
La fel ca predesorul, noul iPhone 15 Pro Max corespunde standardul IP68, adica este imun la praf si poate fi scufundat la adancimi de pana la 6 metri, pentru un maxim de 30 de minute.
In fata, Dynamic Island e acolo unde o stim de la 14 Pro Max, iar camerele din spate sunt in continuare pozitionate in forma de triunghi.
Specificatii tehnice iPhone 15 Pro Max: 9,8 din 10
Pentru noul Pro Max, inginerii Apple au pregatit un procesor la fel de nou. Acesta poarta numele Apple A17 Pro, e construit pe o arhitectura de 3 nm, are 6 nuclee si pe cu 10% mai performant decat predecesorul sau. Procesorul grafic integrat, are si el 6 nuclee, iar performanta de top e cu 20% peste capacitatile modelului anterior.
Smartphone-ul s-a prezentat cat se poate de bine in cadrul testelor sintetice. In Geekbench 6, noul iPhone 15 Pro Max a luat aproape 2930 puncte la testarea single-core si 7237 puncte in mod multi-core. Rezultatele sunt in linie cu promisiunile producatorului, depasind cu 7-10% perfomantele lui 14 Pro Max.
In AnTuTu 10, Apple 17 Pro a cedat pozitia de lider in fata lui Snapdragon 8 Gen 2, dar diferenta e in limita erorii statistice. In schimb fata de chip-ul anterior Apple, diferenta e de aproape 10%. Cu alte cuvinte, iPhone 15 Pro Max este unul dintre cele mai perfomante telefoane ale momentului. Partea si mai buna e ca performantele raman relativ stabile chiar si cand smartphone-ul e supus la sarcini foarte complexe, cu antrenarea tuturor capacitatilor.
Camera iPhone 15 Pro Max: 9,7 din 10
Noul cel mai bun smartphone, are in spate 3 camere, principala fiind dotata cu un senzor de 48 MP si deschidere f/1.78. Aparent, nu s-a schimbat nimic, dar in realitate, imbunatatirile sunt substantiale. Astfel, camera principala realizeaza fotografiile cu 24 MP, adica dublu fata de predecesor, dar si fata de principalii concurenti pe baza de Android. Cu alte cuvinte, chiar daca sunt pastrate setarile din fabrica, nivelul detaierii e foarte ridicat. Pentru si mai multa finete, exista optiunea salvarii fotografiilor in rezolutie maxima – 48 MP, dar diferentele nu sunt substantiale, iar necesarul de stocare creste cu aproximativ 50%. Prin urmare, cea mai buna solutie e pastrarea fotografiilor cu 24 MP. Nu vei ramane dezamagit. Detalierea e aproape de 10 din 10, iar culorile se prezinta excelent.
Camera ultrawide de anul trecut s-a dovedit un succes. Fiind destul de aproape de performantele camerei principale, la capitole precum redarea culorilor si contrast. Am spune chiar ca camera ultrawide de pe iPhone 15 Pro Max e cea mai buna camera din categoria sa.
Nici camera telephoto nu dezamageste. Chiar si cu zoom 5x pozele sunt bine detaliate si fara prea mult zgomot, iar culorile sunt redate cat se poate de natural.
Baterie iPhone 15 Pro Max: 8,75 din 10
Noul Pro Max beneficiaza de o baterie marita. Insa marirea e atat de usoara, incat ar putea sa para ca nu conteaza. Dar, trecerea de la 6 GB la 8 GB RAM si frecventa sporita a procesorului, au crescut necesarul general de energie, iar adaugarea celor 118 mAh (4441 mAh), a permis pastrarea autonomiei noului smartphone la un nivel comparabil cu predecesorul sau. Astfel, iPhone 15 Pro Max rezista peste 24 ore la navigarea non-stop pe net si aproape 26 ore la convorbiri telefonice. Rezultatele sunt un pic sub Samsung Galaxy S23 Ultra, dar in linie cu modelul anterior.
Preturi iPhone 15 PRO MAX – 8 din 10
Cel mai bun smartphone are preturi sunt mari, foarte mari. Astfel, varianta de 256 GB porneste de la 7200 lei, cea de 512 GB – de la 8400 lei, iar varianta de 1 TB – de la 9700 lei.
2. Samsung Galaxy S24 Ultra – 9,12 din 10 – cel mai bun smartphone Android
Noul Samsung Galaxy S24 Ultra se lanseaza cu unul dintre cele mai puternice chip-uri de pe piata, un display mai luminos ca niciodata si functii AI care promit modificari fundamentale procesului de fotografiere. Cu alte cuvinte, S24 Ultra e probabil cel mai bun smartphone printre dispozitivele ce ruleaza pe Android.
Design Samsung Galaxy S24 Ultra: 9,6 din 10
Schimbarile stilistice se fac vizibile doar la o comparatie fata in fata cu S23 Ultra. Ei bine, noul model s-a ales cu o rama din titan, care face telefonul mai rezistent, numai ca greutatea aproape ca nu s-a schimbat. In schimb, Galaxy S24 Ultra are display-ul aproape plat, iar gama cromatica e compusa din 7 optiuni, aproape toate noi: Titanium Gray, Titanium Black, Titanium Yellow, Titanium Violet, Titanium Blue, Titanium Orange si Titanium Green. De mentionat ca ultimele 3 sunt disponibile exclusiv pe site-ul oficial al producatorului.
Din punct de vedere stilistic, Galaxy S24 Ultra nu s-a schimbat intr-un mod semnificativ, dar modificarile aduse au fost operate cu atentie si chiar eleganta.
Specificatii tehnice Samsung Galaxy S24 Ultra: 9,8 din 10
Noul Galaxy S24 Ultra este inzestrat cu Snapdragon 8 Gen 3, chip-ul de top disponibil telefoanelor pe baza de Android. Snapdragon 8 Gen 3 nu are alternative la moment, mai ales ca discutam despre utilizarea pe un smarthone de la care se va cere tare mult. Astfel, pe langa procesele clasice (ex. rulare aplicatii, apeluri, mesaje, fotografii, transfer de date), noul model a fost prevazut cu asistenti AI care stiu sa mute obiecte in poze fara sa altereze imaginea, sa schimbe fundalul, sa extraga un obiect si sa-l copieze in clipboard sau sa faca cautari pe Google dupa o poza sau un detaliu din ea. Cu alte cuvinte, noul Galaxy S24 Ultra a fost gandit drept un smartphone complet cu un set de functii nemaintalnit pana acum. Pana la urma, se pare ca Samsung a reusit ce si-a propus. Indiferent de ce are de facut, noul model Ultra este incredibil de rapid, iar tehnologiile AI chiar functioneaza cum trebuie. Iata de ce suntem de parere ca noul S24 Ultra e cel mai bun smartphone cu sistem de operare Android.
Camera Samsung Galaxy S24 Ultra: 9,8 din 10
Setul de camere a fost supus unor schimbari, dar acestea au caracter local. Adica, camera principala are acelasi senzor de 200 MP ca si modelul anterior Ultra, insa camera zoom a fost imbunatatita prin integrarea unui senzor de 50 MP, in locul vechiul de 10 MP. Schimbarea s-a dovedit cat se poate de inspirata, pentru ca nivelul detalierii este impresionant, chiar si cu zoom maxim.
Insa calitatea camerelor se manifesta nu doar prin hardware, ci si prin partea de software, adica prin componentele invizibile care proceseaza pozele pentru a le face mai colorate si mai clare. La acest capitol noul S24 Ultra are cu cea impresiona. Dupa procesare, culorile parca prind viata, in unele cazuri fiind chiar prea aprinse. Dar aceasta particularitate insoteste smartphone-urile Samsung de la bun inceput, deci nimic nou sub soare. In plus, telefonul iti permite sa muti obiectele din orice fotografie, iar modelul generativ AI acopera golul lasat cu detalii create pe baza celorlalte elemente din poza.
Acestea fiind spuse, putem afirma ca S24 Ultra e si cel mai bun smartphone cand vine vorba despre performatele camerelor.
Baterie Samsung Galaxy S24 Ultra: 8,35 din 10
Dotat cu o baterie de 5000 mAh, noul Samsung Galaxy S24 Ultra a demonstrat ca e capabil sa acopere o zi intreaga de functionare, chiar daca perioada on-screen va trece de 6 ore. Despre incarcare, vestea proasta e ca nu avem vesti noi. Ca si modelul anterior, noul S24 Ultra a fost prevazut cu incarcare de 45W prin fir si 15W wireless. Valorile nu sunt neaparat mici si probabil sunt argumentate cu dorinta producatorului de a extinde perioada de viata a bateriei, insa nu ai cum sa nu observi ca S24 Ultra nu e nici pe departe printre cele mai rapide smartphone-uri cand vine vorba despre viteza de incarcare.
Samsung Galaxy S24 Ultra – preturi: 8,05
Noul S24 Ultra, adica cel mai bun smartphone pe baza de Android incepr de la 7199 lei pentru varianta de 256 GB si ajung pana la 7799 lei pentru modelul de 1 TB. Dupa cum spuneam, versiunea de 512 GB costa la fel ca cea de 256 GB.
Interesant e ca pe Emag, preturile sunt mai avantajoase. (click aici).
3. Samsung Galaxy S24 – 9,11 din 10
Noul Galaxy S24 s-a lansat cu unele imbunatatiri stilistice, plus un display cu luminozitate sporita si procesor Exynos 2400. Ca stocare si RAM, smartphone-ul este oferit cu optiuni de 128, 256 si 512 GB, unde prima varianta e oferita exclusiv cu 8 GB RAM, cea de 256 GB – cu 8 si 12 GB RAM, iar varianta de top, vine exclusiv cu RAM de 12 GB. In teste, noul S24 s-a prezentat bine spre foarte bine. Telefonul nu se incazeste excesiv, are camere performante si autonomie superioara modelului anterior. Iar daca adaugam la ecuatie si pretul corect, obtinem un model demn de prima parte a top-ului ce anunta cel mai bun smartphone.
Design Samsung Galaxy S24: 9,6 din 10
Noul Samsung Galaxy S24 e cel mai compact, dar si cel mai dragut model din gama Galaxy S. Smartphone-ul ramane usor de recunoscut, iar design-ul lipsit de artificii inutile, ne face sa credem ca S24 va ramane actual inca mult timp. In plus, am observat imbunatatiri la calitatea materialelor. Astfel, telefonul a primit o noua rama din aluminiu (V2), mai rezistenta la socuri mecanice si chiar mai eleganta.
In materie de culori, cumparatorii au la dispozitie cel putin 4 optiuni: Onyx Black, Amber Yellow, Cobalt Violet, Marble Gray. In plus, exclusiv pe site-ul producatorului, cumparatorii mai au la dispozitie 3 variante cromatice. Este vorba despre Sapphire Blue, Jade Green si Sandstone Orange.
Acestea fiind spune, noul Galaxy S24 este probabil cel mai bun smartphone compact dupa raportul calitate/pret.
Performante Samsung Galaxy S24: 9,6 din 10
Pentru noua gama Galaxy S, Samsung a pregatit doua chip-uri. E vorba despre Snapdragon 8 Gen 3 si Exynos 2400. Interesant e ca pentru Romania, modelul S24 Ultra vine cu procesorul Snapdragon, iar mezinul S24 – cu Exynos 2400. Sa discutam un pic despre acesta.
Exynos 2400 e un chip construit pe arhitectura de 4 nm, iar structura nucleelor arata in felul urmator: Cortex-X4 – nucleu principal cu frecventa maxima de 3,2 GHz, doua nuclee Cortex-A720 de 2,9 GHz, inca trei nuclee Cortex-A720 dar limitate la 2,6 GHz, plus alte patru unitati Cortex-A720 de 1,95 GHz, integrate pentru mai multa eficienta.
Procesorul functioneaza cu RAM LPDDR5X. Varianta de baza, adica cea cu stocare de 128 GB, este oferita exclusiv cu 8 GB RAM, insa versiunea de 256 GB se propune si cu 12 GB RAM, iar cea dea 512 GB – doar cu 12 GB RAM.
In testele sintetice, Samsung Galaxy S24, cu Exynos 2400 e aproape peste tot in top 5-6 smartphone-uri dupa performante. Spre exemplu, in GeekBench 6, noul S24 a luat 2150 puncte la testarea single-core si aprox. 2700 – la testarea multi-core. Peste S24 se afla doar modele cu Snapdragon 8 Gen 3 si 12 GB RAM, precum si iPhone 15 Pro si 15 Pro Max.
Camere Samsung Galaxy S24: 9,5 din 10
Noul Galaxy S24 vine cu un set de camere imprumutat integral (cele putin pe partea de hardware), de la modelul S23. Vorbim deci despre o camera principala de 50 MP, una telephoto de 10 MP si una ultrawide de 12 MP.
Calitatea imaginilor e de 9 din 10. Camera principala ofera detaliera foarte buna, cu putin zgomot (aproape insesizabil). Culorile sunt redate cat se poate de precis, cu contrast solid si nuante bine echilibrate.
Camera telephoto se prezinta chiar un pic mai bine fata de versiunea anterioara. Am observat si aici o ceva granulare, dar una peste alta, pozele sunt aproape perfecte si chiar poseda propriul caracter. Detalierea e la un nivel foarte inalt, iar contrastul e la fel de bun ca la camera principala.
Camera ultrawide se prezinta si ea excelent, cu detaliere peste modelul anterior si foarte putin zgomot.
Baterie Galaxy S24: 8,35 din 10
O recenzie pentru Samsung Galaxy S24 nu putea fi lipsita de un test pentru autonomie. Partea buna e ca noul model vine cu un progres destul de important la acest capitol. Cel mai bun smartphone compact rezista peste 23 ore la apeluri non-stop si aproape 10 ore daca e folosit exclusiv la navigarea pe net, cu conexiune la o retea 5G.
La incarcare insa, lucruri nu impresioneaza deloc. Problema e ca indiferent de incarcatorul folosit, Galaxy S24 are viteza de incarcare limitata la 25W, iar alimentarea wireless nu trece de 15W. Cu alte cuvinte, la capitoul incarcare, S24 nu a facut niciun progres fata de modelul anterior.
Samsung Galaxy S24 – preturi: 8,5
La momentul redactarii recenziei, cel mai mic pret pentru Samsung Galaxy S24 era propus de Emag – 3900 lei (click aici pentru pret) pentru varianta de 128 GB si 4500 lei pentru cea de 256 GB.
4. Xiaomi 14 – 9,10 din 10 – cel mai bun smartphone Xiaomi
Noul cel mai bun smartphone Xiaomi vine cu cel mai performant procesor de pe piata si o viteza de incarcare ce ramane de neatins pentru telefoanele Samsung.
Design Xiaomi 14: 9,3 din 10
Design-ul este printre putinele capitole la care se simte o relatie de continuitate intre noul Xiaomi 14 si Xiaomi 13. Despre materiale si finisaje avem de spus doar lucruri bune. Telefonul are rama din aluminiu, un capac spate acoperit cu sticla si display cu margini foarte subtiri, menite sa demonstreze inca de la prima privire caracterul premium al noului model. Chiar daca nu contestam calitatea materialelor, nu suntem foarte siguri de unele decizii stilistice. Spre exemplu, capacul spate are margini usor rotunjite, insa rama smartphone-ului e perfect plata. Din apropiere, parca ceva nu e in regula cu aceasta combinatie, insa trebui sa mentionam ca forma capacului ajuta la o asezare mai confortabila in palma.
Performante Xiaomi 14: 9,5 din 10
Xiaomi 14 a fost inzestrat cu cel mai nou chip Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 3, care pe hartie, ar trebuie sa fie cu vreo 30% mai performant si mai eficient energetic fata de Gen 2.
Noul procesor are arhitectura de 4 nm si 8 nuclee, unde principalul e Cortex-X4, cu o frecventa maxima de 3,4 GHz. Insa pentru performante avansate mai multa stabilitate, chip-ul ar 2 nuclee mici Cortex-A520 si 5 nuclee mari Cortex-720.
Asa cum ne asteptam, performantele lui Xiaomi 14 sunt in linie cu alte smartphone-uri pe acelasi chip. Telefonul se misca excelent, capacitatile de exceptie ale procesorului se fac observate inclusiv la viteza de prelucrare a fotografiilor. In testele sintetice, noul Xiaomi 14 s-a prezentat la un nivel cu Galaxy S24, adica aprox. 2120 puncte la testare Geekbench 6 single-core si undeva 6800 puncte la testare multi-core. In plus, procesorul grafic Adreno 750 are suport pentru continut cu 240 cps si este capabil sa creeze cadre pentru mai multa fluenta in jocuri.
Camera Xiaomi 14: 9,6 din 10
Noul Xiaomi 14 s-a ales cu 3 camere si ele noi-noute, din care principala are senzor OmniVision OVX9000 de 50 MP, stabilizare optica si e capabila sa filmeze in 8K la 24 cadre pe secunda.
Vorbind despre calitatea fotografiilor, noul Xiaomi 14 se ridica la standarduri setate de cei mai buni din industrie, adica noile modele Galaxy S24 si iPhone 15. Astfel, camera principala capteaza cu o precizie de exceptie, atat la nivelul detaliilor, cat si la reproducerea culorilor. Fotografiile arata foarte bine (inclusiv cele facute pe timp de noapte), sunt lipsite de zgomot, iar procesarea are loc instantaneu si nu e foarte invaziva.
Baterie Xiaomi 14: 9,0 din 10
Xiaomi 14 a fost dotat cu o baterie de 4610 mAh, iar autonomia rezultata este una dintre cele mai mari din segment. Telefonul rezista fara problema la o zi de utilizare destul de intensa, ca spre seara sa mai aiba vreo 28% din baterie. Partea si mai buna e legata de incarcare, noul Xiaomi 14 venind in cutie cu un adaptor de 90W. La acest capitol, Samsung chiar are multe de invatat de la producatorul chinez, mai ales ca acesta are si suport pentru incarcarea wireless de pana la 50W, pe cand coreenii inca sunt blocati la 10W. Cu alte cuvinte, Xiaomi 14 este cel mai bun smartphone dupa viteza de incarcare, printre telefoanele din top.
Xiaomi – preturi: 8,1
Ca pret, noul Xiaomi 14 de 12 GB RAM si stocare de 512 GB e la un nivel cu varianta de 8 GB RAM si 256 GB stocare a lui Galaxy S24. Cu alte cuvinte, smartphone-ul chinezesc pare pe hartie ceva mai convenabil.
5. OnePlus 12 – 9,09 din 10
Din punct de vedere al design-ului, OnePlus 12 este o continuare a lui OnePlus 11 , insa pe partea de hardware, noul model vine cu imbunatatiri substantiale. Avem in vedere aici cel mai performant chip de pe piata, pana la 24 GB RAM LPDDR5X, o noua camera de racire pentru procesor si un display exemplar.
Design OnePlus 12: 9,4 din 10
Daca cautati un smartphone usor de manevrat, OnePlus 12 nu e chiar cea mai buna alegere. Noul model cantareste 220 grame, iar grosimea depaseste chiar 9 mm in zona camerelor. Stilistic insa, OnePlus 12 e o continuare a lui OnePlus 11, cu diferente minore, practic invizibile de la distanta.
In fata, telefonul este protejat cu Gorilla Glass Victus 2, iar in spate, producatorul a ales Gorilla Glass 5.
Ecranul? Un AMOLED impresionant de 6.82 inch, cu o rezolutie de 1440 x 3168 si o rata de refresh de 120Hz. E foarte greu sa spui lucruri negative despre display. OnePlus 12 are un afisaj de top, cu claritate de exceptie si culori placute.
Specificatii tehnice OnePlus 12: 9,7 din 10
Noul, cel mai bun smartphone OnePlus este echipat cu un procesor Snapdragon 8 Gen 3 de ultima generatie si poate avea pana la 24 GB de RAM LPDDR5X. Doar smartphone-urile premium folosesc acest chipset, iar cand vine vorba de RAM, doar cateva modele se pot lauda cu o capacitate similara.
Cumparatorul de rand insa, trebuie sa stie un singur lucru, OnePlus 12 e un smartphone extrem de rapid si fluent chiar si cu setarile din fabrica (adica cu High Performance Mode oprit). In plus, OnePlus 12 nu se incalzeste prea tare. Throttling-ul se face prezent. Nu ai cum sa scapi de el, insa parametrii acestuia nu depasesc limitele decentei.
Camere OnePlus 12: 9,4 din 10
Camerele se prezinta bine spre foarte bine, dar nu impresioneaza. Intr-o zi cu lumina, telefonul face fotografii de calitate, colorate frumos si cu foarte putin zgomot. Spre seara insa, performantele nu mai ating nivelul rivalilor notorii din segment (ex. Samsung Galaxy S24 Ultra). Sa nu credeti ca vorbim despre diferente majore. OnePlus 12 e capabil sa faca fotografii decente chiar si cu foarte putina lumina, insa la o analiza atenta, se observa mai mult zgomot si o redare mai imprecisa a culorilor. Si totusi, trebuie de mentionat ca colaborarea cu Hasselblad a imbunatatit semnificativ performantele foto ale telofoanelor OnePlus.
Baterie OnePlus 12: 8,6 din 10
Dar haideti sa vorbim despre ce face acest telefon sa fie atat de special. OnePlus 12 vine cu o baterie de 5,400mAh, ceea ce inseamna cu peste 400 mAh mai mult decat majoritatea smartphone-urilor de pe piata, cu exceptia celor dedicate gamingului. In plus, bateria se incarca repede (tare repede), la o putere de 80W si chiar si wireless puteti obtine o incarcare impresionanta de 50W. Cu alte cuvinte, OnePlus e in continuare varf de lance la capitolul incarcare.
OnePlus 12 – preturi: 8,35
OnePlus 12 incepe de la 4600 lei pentru varianta cu 12 GB RAM si poate sa atinga pragul de 6000 lei pentru optiunea cu 1 TB stocare si 24 GB RAM.
6. iPhone 14 PRO MAX – 9,06 din 10
iPhone 14 PRO MAX se afla acum in stocurile furnizorilor din Romania. Cel mai asteptat si cel mai bun smartphone al anului 2023 este disponibil de la 6000 lei, iar in cele ce urmeaza incercam sa ne lamurim cat de justificat e pretul.
Citeste review-ul complet aici
Design iPhone 14 Pro Max: 9,5 din 10
iPhone 14 PRO MAX arata in proportie de 98% precum predecesorul sau, schimbarile exterioare fiind putine si mici. Noutatea peste care nu putem trece este legata de partea frontala a telefonului, mai exact de zona camerei selfie. Acolo, producatorul a decis nu doar sa relocheze un pic camera si senzorul Face ID, ci sa si faca toata zona dinamica. Puntea care s-a transformat in insulita, poarta numele „Dynamic island” si a impartit comunitatea utilizatorilor in doua tabere. Unii cred ca Dynamic island e o irosire de spatiu fara prea multa utilitate, iar ceilalti spun exact inversul. Noi suntem cu „ceilalti”. Dynamic island nu e doar o jucarie interactiva, ea chiar schimba utilizarea smartphone-ului. Acolo se afiseaza aproate toate alertele, acolo vezi daca Airpods-urile sunt conectate si tot acolo poti raspunde la apeluri.
In rest, iPhone 14 Pro Max arata asa cum ne-au obisnuit smartphone-urile Apple de la iPhone 11 incoace. Ca si gabarite, noul Max Pro cantareste 240 de grame si masoara in inaltime 160,7 mm, adica aproape la fel ca Samsung Galaxy S23 Ultra. Cu alte cuvinte, 14 Max Pro e un smartphone mare, care cere doua maini pentru utilizare si un buzunar adanc.
Specificatii tehnice iPhone 14 Pro Max: 9,3 din 10
Chip-ul Apple Bionic 16 este forta motrica de la baza lui iPhone 14 Pro Max. Procesorul cu arhitectura de 4 nm si 6 nuclee ar trebuie sa fie cu vreo 40% mai performant ca concurenta si cu 20% mai eficient din punct de vedere energetic fara A15 Bionic. In Geekbench 5, noul 14 Pro Max s-a prezentat impecabil, inregistrand 1890 puncte la testare single-core s 5420 puncte in multi-core. Cu alte cuvinte, in conditiile testului sintetic, Bionic 16 e cu 10-20% mai rapid decat procesorul lui Samsung Galaxy S23 Ultra. Deci nu e gluma, Apple Bionic 16 e un chip extrem de puternic, poate chiar prea puternic.
Capacitatile tehnice fara egal se fac vazute inca din primele secunde alte utilizarii telefonului, chiar de la Face ID. Totul decurge incredibil de repede, fluent si precis. Vorbind despre performante si eficienta, noul iPhone 14 Pro Max e varful de lance al industriei smartphone-urilor.
Camera iPhone 14 Pro Max: 9,6 din 10
Dispozitivul de pe locul 6 din top-ul ce anunta cel mai bun smartphone vine cu un set din 4 camere, 3 in spate si una in fata. Camera principala a trecut printr-un upgrade substatial, primind un senzor de 48 MP si lentila de f/1.78. In mod normal insa, pozele sunt facute cu 12 MP rezolutie, dar utilizatorul poate opta pentru rezolutia deplina. Calitatea pozelor facute de camera principala cu setarile standard sunt aproape excelente. Culorile sunt redate foarte precis, contrast perfect si zgomot putin spre deloc. Mai mult, daca se opteaza pentru 48 MP si apoi se face downscale la 12 MP, rezultate sunt de-a dreptul impresionante.
Nici camera telephoto nu dezamageste. Pozele chiar si cu zoom 3x se primesc bine detaliate, cu culori foarte placute si putin zgomot.
Camera ultrawide s-a dovedit de asemenea un succes, iar la capitole precum redarea culorilor si contrastul, fiind cat se poate de aproape de performantele camerei principale.
Smartphone-urile Apple si-au facut un nume gratie capacitatii de a face filmari de calitate, iar noul iPhone 14 Pro Max nu face exceptie. Capturile in 4K cu 60 de cadre pe secunda sunt excelente, fara zgomot si cu o gama dinamica tare buna.
Baterie iPhone 14 Pro Max: 8,6 din 10
Cel mai bun smarthone de anul trecut este inzestrat cu o baterie de 4323 mAh, care ofera telefonului o autonomie decenta. Astfel, in timpul testelor, s-a aflat ca smartphone-ul rezista aproximativ 27 de ore in regim de convorbire non-stop, 23,5 ore la navigarea pe net, iar mod stand-by, bateria are „benzina” pentru aproximativ 45 ore. Nu e deloc rau. Mult peste Google 7 Pro si cat se poate de comparabul cu Samsung Galaxy S23 Ultra, care printre altele vine cu o baterie de 5000 mAh.
Situatia nu e la fel de roz cand vine vorba despre incarcare. Telefonul vine fara incarcator, dar am testat iPhone-ul cu un adaptor de 20W propus de Apple. Rezultatele sunt in cel mai bun caz medii, cu nici 50% obtinuti dupa 30 de minute de incarcare, iar suta de procente apare pe ecran abia dupa 110 minute de alimentare. iPhone 14 Pro Max se poate incarca wireless, insa e lesne de inteles ca acolo vitezele sunt si mai mici.
iPhone 14 Pro Max – preturi: 8,3
iPhone 14 Pro Max incepe la noi de la 6000 lei. Acesta e pretul versiunii de 128 GB. Varianta cu stocare de 512 GB are un pret de start de 7400 lei. Cea mai scumpa e versiunea de 1 TB. Ea incepe de la 8000 lei. iPhone 14 Pro Max nu e doar liderul clasamentului ci si cel mai bun smartphone din gama Apple 14.
7. Samsung Galaxy S23 Ultra – 9,04 din 10
Noul Samsung Galaxy S23 Ultra e rapid, are un ecran excelent, autonomie extinsa, face poze incredibil de bune, iar S Pen-ul functioneaza ireprosabil. Deci il recomandam cu toata increderea. Cei care spun ca telefonul nu a evoluat suficient fata de modelul anterior, nu au dreptate. Pe de o parte, e greu de imaginat cum ar putea fi imbunatatit S23 Ultra, iar pe de alta parte, S22 Ultra, a fost si ramane un smartphone de exceptie. Cu alte cuvinte, noul Ultra e cel mai bun smartphone din gama S23.
Citeste review-ul complet aici.
Design Samsung Galaxy S23 Ultra: 9,6 din 10
Chiar daca ramane un smartphone usor de recunoscut, noul Galaxy S23 Ultra a fost supus unor modificari stilistice destul de importante. In primul rand, se observa ca producatorul e decis sa continue aplatizarea ecranului. Tendinta nu e noua, iar Galaxy Ultra era ultimul model Samsung cu ecran cat de cat curbat. Acum si acesta are marginile aprope ascutite, punand punct astfel unei mode care a fost lansata tot de Samsung.
Cadrul telefonului este fapticat dintr-un material numit Armot Aluminum, un aliaj cu rezistenta sporita, respectiv capabil sa ofere mai multa protectie. Tot pentru protectia, smartphone-ul are spatele si fata acoperite cu Gorilla Glass Victus 2, cea mai noua sticla a celor de la Corning. In plus, S23 Ultra are si certificare IP 68 pentru apa si praf.
Performante Samsung Galaxy S23 Ultra: 9,4 din 10
Noul Galaxy S23 Ultra este dotat cu o varianta dedicata si usor imbunatatita a chip-ului Snapdragon 8 Gen 2, care pe viitor ar putea sa devina disponibila si pentru ceilalti producatori, nu inainte sa primeasca numele Snapdragon 8+ Gen 2. Telefonul vine cu 3 variante de stocare si 4 de RAM. Astfel, versiunea de baza are 256 GB stocare si RAM de 8 sau 12 GB, iar versiunile de 512 GB si 1 TB vin exclusiv cu RAM de 12 GB.
In testele de performanta, Samsung Galaxy S23 Ultra s-a prezentat excelent. In Geekbench 5, smartphone-ul coreean a inregistrat 1537 puncte la testarea single-core si 4927 in multi-core. Pentru mai multa intelegere, ar fi de adaugata ca Google Pixel 7 Pro are scoruri cu aproape 30% mai mici, iar S22 Ultra e sub cu vreo 20%. Situatie e similara si in Antutu 9, unde S23 Ultra si-a depasit predecesorul cu peste 25%. Cu alte cuvinte, Galaxy S23 Ultra e clar printre cele mai performante smarpthone-uri pe baza de Android de pe piata.
Camere Samsung Galaxy S23 Ultra: 9,7 din 10
Vorbind despre calitatea fotografiilor, Samsung Galaxy S23 Ultra e fara indoiala cel mai bun smartphone din gama Galaxy S23, si in primii 3 la general, alaturi de iPhone 14 Pro Max si Google Pixel 7 Pro. Totul datorita noului senzor principal de 200 MP. Utilizatorul are mai multe optiuni pentru salvarea pozelor, fie in rezolutie maxima, fie in 12 MP, fie 50 de MP. Testele au aratat ca calea de mijloc e si cea mai potrivita. Pozele se salveaza cu rezolutia 8,160×6,120 px, sunt extrem de bine detaliate, fara zgomot si cu culori bogate si aprinse, poate un pic prea aprinse. Dar asta e o trasatura caracteristica pentru modelele Galaxy inca de la inceputul inceputurilor.
In fata, senzorul de 40 MP a lui S22 Ultra a fost inlocuit cu unul de 12 MP, dar calitatea selfie-urilor a ramas la fel de buna. Culorile sunt redate excelent, iar zgomotul e prezent in cantitati foarte mici.
Baterie Samsung Galaxy S23 Ultra: 8,3 din 10
S23 Ultra vine cu o baterie integrata de 5000 mAh, adica la fel ca modelul de anul trecut. Dar pentru ca in calcule a intrat un nou chip, cu eficienta mai ridicata, ne astepam si la imbunatatiri pe partea de autonomie. Exact asta am primit. Fata de S22 Ultra, noul model rezista cu vreo 25% mai mult la navigarea pe net si cu vreo 30% la video playback, asta insemnand peste 21 ore de navigare neintrerupta pe net sau peste 23 ore de rulat video. In stand by, bateria rezista peste 40 de ore. Bine, chiar foarte bine.
Cu incarcare e ceva mai complicat. Telefonul se poate incarca prin cablu si wireless, insa adaptorul il cumperi separat, pentru ca cutia contine doar telefonul si un cablu USB-C. Am testat noul Samsung Galaxy S23 Ultra cu un adaptor Samsung de 45W (asa cum recomanda producatorul), iar incarcarea completa a durat aproximativ o ora. Decent, dar mult sub OnePlus 11 cu adaptor de 100W inclus.
Samsung Galaxy S23 Ultra – preturi: 8,2
Noul Samsung Galaxy S23 Ultra este disponibil in Romania de la 5600 de lei pentru versiunea de 256 GB si de la 6000 de lei pentru versiunea de 512 GB. Noul Galaxy S23 Ultra e probabil cel mai bun smartphone pe baza de Android printre modelele lansate anul trecut.
8. OnePlus 11 – 9,03 din 10
Noul OnePlus 11 pare sa fie un model foarte reusit, care a reusit sa readuca brand-ul OnePlus in top-ul pentru cel mai bun smarphone. Constructie solida, design placut, performante de top, si camere care in sfarsit sunt de talia unui model flagship. Smartphone-ul nu are incarcare wireless, dar producatorul a prevazut un incarcator cu capacitatea de 100W. Si da, incarcatorul vine impreuna cu telefonul si nu trebuie achizitionat separat.
Citeste recenzia completa aici
Design OnePlus 11: 9,45 din 10
OnePlus 11 a mostenit in linii mari design-ul predecesorului. Telefonul ramane usor de recunoscut de la distanta gratie capacului spate cu margini curbate, dar si butonului pentru oprirea notificarilor. Pe cel din urma l-am vazut prim data inca la OnePlus 3, doar ca acolo era pe latura stanga. La schimbari cat de cat notabile, ar fi de mentionat „insulita” cu modulul foto, care acum e rotunda. Stilul minimalist se explica probabil si prin faptul ca designerii au folosit ceasurile elvetiene ca inspiratie. Tot de ceasurile elevetiene putem lega si alegerea materialelor, care numai ieftine nu sunt. Rama smartphone-ului e fabricata din aluminiu cromat. Spatele e acoperit cu sticla Gorilla Glass 5, iar fata e protejata cu Gorilla Glass Victus. Greutatea lui OnePlus 11 e destul de mare, dar cele 205 grame sunt distribute tare bine, prin urmare nu am avut dificultati cu purtarea telefonului.
Specificatii tehnice OnePlus 11: 9,2 din 10
OnePlus 11 ruleaza pe Snapdragon 8 Gen 2, cel mai potent chip in 2023, printre unitatile destinate smartphone-urilor pe Android. Noul OnePlus vine si cu 4 variante de RAM si stocare, versiunea de baza fiind 8 GB RAM cu 128 GB stocare, iar in varful gamei se afla o varianta de 16 GB RAM cu 512 GB stocare si procesor de memorie UFS 4.0. La test am avut varianta cu RAM de 8 GB. Chiar daca vorbim despre optiunea de baza, telefonul functioneaza impecabil. Partea si mai buna e ca performantele raman ridicate chiar si dupa o ora de utilizare intensa. Pentru asta, producatorul a introdus un nou sistem de racire, a carui capacitate de disipare a caldurii a fost sporit cu 92%. Sistemul foloseste un vapor chamber cu dimensiuni marite, plus un strat de grafen, menit sa imbunatateasca si el imprastierea caldurii generate de partile hardware.
In testele sintetice de performante, dispozitivul de pe locul 8 din top-ul ce anunta cel mai bun smartphone s-a prezentat bine spre foarte bine. In Geekbench 5 multi-core, telefonul inregistreaza rezultate aproape similare cu Samsung Galaxy S23, insa la testarea single-core, OnePlus 11 a luat 1150 puncte, pe cand S23 se poate lauda cu peste 1500 puncte. Nu e clar ce a generat diferenta, insa un simplu cumparator nu trebuie sa-si faca griji. Telefonul e rapid ca gandul, iar daca sunteti obsedat de cifre, va pot calma cu faptul ca scorul single-core a lui OnePlus 11 e similar cu cel inregistrat de Galaxy S22 Ultra. Mai mult, in Antutu, smartphone-ul OnePlus s-a lasat „batut” doar de S23 Ultra si ZTE nubia Red Magic 8 Pro.
Camera OnePlus 11: 9,5 din 10
Camera principala a fost inzestrata cu un senzor de 50MP, dar fotografiile sunt salvate cu rezolutia 12,5 MP. Puteti schimba setarile astfel incat pozele sa fie pastrate cu rezolutia nativa, dar nu vad prea multe motive pentru acest lucru. Veti consuma mult mai mult spatiu de stocare, fara sa castigati nimic in calitate. Astfel, cu setarile din fabrica, noul OnePlus 11 produce fotografii excelente, cu detalii bine prelucrate, putin zgomot si culori redate precis. Primele telefoane OnePlus nu straluceau la capitolul camere, dar colaboarea cu Hasselblad a schimbat multe. Acest lucru se vede inclusiv la camerele telephoto si ultrawide. Ambele capteaza imagini cu o detaliere impresionanta. Mai mult, filmarile sunt aproape impecabile. Camera principala stie sa faca filmari in 8K, la viteza de 24 cps, dar adevarata valoare iese la iveala in 4K cu 60 de cadre pe secunda. Vezi din prima cat de bine sunt definite chiar si cele mai mici detalii, iar culorile sunt cat se poate de bogate. Foarte putin zgomot si nici urma de sacadare.
Baterie OnePlus 11: 8,80 din 10
La capitolul autonomie, OnePlus 11 sta aproape perfect. Telefonul alimentat de o baterie de 5000 mAh te ajuta sa treci fara probleme printr-o zi completa de lucru, chiar daca ai de facut sau primit multe apeluri si navighezi pe net cateva ore. Mai mult, incarcarea completa se face in mai putin de jumatate de ora. Noua ne-au iesit 23 minute de la 3% la 100%. Totul datorita incarcatorului de 100W inclus in cutie.
OnePlus 11 – preturi: 8,2
Dupa mai multe modele destul de controversate, noul OnePlus 11 pare sa fie exact ce trebuie. Constructie solida, design placut, performante de top, si camere care in sfarsit sunt de talia unui model flagship. Preturile incep undeva de la 4000 lei (click aici) si pot ajunge la 6000 lei pentru varianta de 512 GB stocare si 16 GB RAM. Pare mult, insa Samsung Galaxy S23 Plus cu stocare 512 GB trece de 5500 lei, iar modelul S23 Ultra cu 512/12 GB depaseste 6500 lei. Cu alte cuvinte, OnePlus 11 e unul din putinele smartphone-uri pe care il recomandam fara rezerve.
9. iPhone 14 Pro – 8,92 din 10
Asteptat de multi, noul iPhone 14 Pro vine cu o reteta clasica. Camere imbunatatite, chip mai rapid si display mai luminos. Si totusi, telefonul ramane destul de controversat. Unii il adora pentru performante, iar altii il considera prea scump si parca prea conservator la unele aspecte. Cine are dreptate? Toata lume. Dotat cu un display exceptional, camere excelente si procesor de top, iPhone 14 Pro este fara indoiala unul din cele mai bune smartphone-uri de pe piata. Pretul pare un minus, dar adevaratul calcai a lui Ahile e autonomia si viteza de incarcare.
Citeste recenzia completa iPhone 14 Pro aici
Design iPhone 14 Pro: 9,5 din 10
Schimbarile de design pentru iPhone sunt aplicate ciclic, adica telefoanele isi pastreaza stilul cativa ani, ca la un moment dat sa se realizeze o redesenare aproape completa, urmata de o noua pauza de cativa ani. Ei bine, faza cu redesenarea completa nu e deloc valabila pentru noul iPhone 14 Pro. Smartphone-ul a pastrat in mare parte trasaturile predecesorului, modificarile avand un caracter cat se poate de limitat. Noutatea peste care nu putem trece este legata de partea frontala a telefonului, mai exact de zona camerei selfie. Acolo, producatorul a decis nu doar sa relocheze un pic camera si senzorul Face ID, ci sa si faca toata zona dinamica. Puntea care s-a transformat in insulita, poarta numele „Dynamic island” si a impartit comunitatea utilizatorilor in doua tabere. Unii cred ca Dynamic island e o irosire de spatiu fara prea multa utilitate, iar ceilalti spun exact inversul. Noi suntem cu „ceilalti”. Dynamic island nu e doar o jucarie interactiva, ea chiar schimba utilizarea smartphone-ului. Acolo se afiseaza aproate toate alertele, acolo vezi daca Airpods-urile sunt conectate si tot acolo poti raspunde la apeluri.
Specificatii tehnice iPhone 14 Pro: 9,3 din 10
Noul iPhone 14 Pro este dotat cu A16 Bionic, unul din cele mai perfomante chip-ul de pe piata. Procesorul cu arhitectura de 4 nm si 6 nuclee ar trebuie sa fie cu vreo 40% mai performant ca concurenta si cu 20% mai eficient din punct de vedere energetic fara A15 Bionic. Ar fi insa de mentionat, ca pentru conexiunile celulare, A16 Bionic foloseste modemul 5G Qualcomm’s X65.
Dispozitivul de pe locul 9 din top-ul ce anunta cel mai bun smartphone se misca excelent. Dovada sunt si rezultatele testelor sintetice. Astfel, in Geekbench 5, smartphone-ul a luat 1861 puncte la testare single-core s 5346 puncte in multi-core. Cu alte cuvinte, in conditiile testului sintetic, iPhone 14 Pro e cu 10-15% mai rapid decat Samsung Galaxy S23+. Deci nu e gluma, Apple Bionic 16 e un chip extrem de puternic, poate chiar prea puternic. Capacitatile tehnice fara egal se fac vazute inca din primele secunde alte utilizarii telefonului, chiar de la Face ID. Totul decurge incredibil de repede, fluent si precis.
Camere iPhone 14 Pro: 9,6 din 10
Calitatea pozelor facute de camera principala de 48 MP cu setarile standard sunt aproape excelente. Culorile sunt redate foarte precis, contrast perfect si zgomot putin spre deloc. Mai mult, daca se opteaza pentru 48 MP si apoi se face downscale la 12 MP, rezultate sunt de-a dreptul impresionante.
Camera telephoto de 12 MP nu dezamageste la fel de bine ca cea pricipala. Pozele chiar si cu zoom 3x se primesc bine detaliate, cu culori foarte placute si putin zgomot.
Camera ultrawide (12MP) s-a dovedit de asemenea un succes, iar la capitole precum redarea culorilor si contrastul, fiind cat se poate de aproape de performantele camerei principale.
Camera selfie foloseste in continuare un senzor de 12 MP, dar a aparut autofocus-ul. Printre altele, focalizarea functioneaza aproape ireprosabil, iar pozele se primesc foarte clare, cu detaliere buna unde trebuie si o gama de culori foarte placuta.
Baterie iPhone 14 Pro: 8,2 din 10
Phone 14 Pro vine cu o baterie integrata de 3200 mAh, performantele careia nu sunt tocmai impresionante. Astfel, in testele de laborator, telefonul a fost capabil sa reziste aproape 19 ore la navigarea pe net si 18,5 ore in regim de apeluri non-stop. Lasat in stand-by, noul 14 Pro se va cere reincarcat dupa aprox. 32 ore. Dupa cum spuneam, rezultatele nu impresioneaza, fiind undeva cu 28% sub ce ofera fratele mai mare – iPhone 14 Pro Max.
La capitolul incarcare, situatia tot nu e stralucita. Telefonul vine fara incarcator, dar am testat iPhone-ul cu un adaptor de 20W propus de Apple. Rezultatele sunt in cel mai bun caz medii, cu 59% obtinuti dupa 30 de minute de incarcare, iar suta de procente apare pe ecran abia dupa 110 minute de alimentare.
iPhone 14 Pro – preturi: 8,0
iPhone 14 Pro e disponibil la preturi ce incep de la 5500 lei, pentru varianta de 128 GB si ajung pana la 8600 lei, pentru varianta cu stocare 1 TB.
10. Samsung Galaxy Z Fold6 – 8,90 – cel mai bun smartphone pliabil
Samsung Galaxy Z Fold6 vine cu un procesor nou, design revizuit, protectie Gorilla Glass Victus 2 si un sistem de operare proaspat. Camerele si bateria au fost imprumutate de la predecesor, insa imbunatatirile mentionate anterior sunt suficiente pentru a crede ca Galaxy Z Fold6 e cel mai bun smartphone pliabil.
Citeste recenzia completa aici.
Design Samsung Galaxy Z Fold6: 9,7 din 10
Chiar daca nu s-au schimbat multe lucruri, design-ul e unul din capitolele la care producatorul coreean s-a descurcat foarte bine. In comparatie cu modelul anterior, noul Fold6 s-a ales cu o carcasa a carei unghiuri au fost ascutite, iar dimesiunile telefonului au fost ajustate pentru a permite integrarea unui display cu acoperire mai mare. Astfel, noua generatie Fold s-a primit cu 1 mm mai scurta, dar cu 2,7 mm mai lata (telefonul deschis).
Una peste alta, Fold6 nu e doar cel mai bun smartphone pliabil, dar si unul dintre cele mai elegante de pe piata.
Specificatii tehnice Samsung Galaxy Z Fold6: 9,7 din 10
Noul Galaxy Z Fold6 vine cu 3 variante de stocare: 256 GB, 512 GB si 1 TB, toate inzestrate cu procesorul Snapdragon 8 Gen 3 si 12 GB RAM.
Vestea mai putin buna e ca testele sintentice releva o oarecare inferioaritate a lui Fold6 fata de S24 Ultra. Vestea buna e ca testele sintetice au relevanta in viata de zi cu zi, doar daca telefoanele comparate prezinta rezultate foarte diferite (25-30%). Mai mult decat atat, unele modele sunt gandite sa adune cat mai multe puncte in testele sintetice.
Fold6, chiar daca nu impresioneaza in benchmark-uri, se prezinta excelent la rezolvarea task-urilor zilnice. Telefonul e rapid si precis, nu se incalzeste prea tare, iar stabilitatea performantelor e la un nivel bun chiar daca telefonul e foarte utilizat. Ultimul aspect, adica are o importanta deosebita pentru Samasung Galaxy Fold6, avand in vedere ca smartphone-ul are un display principal foarte mare, cu functie multi-window.
Camere Samsung Galaxy Z Fold6: 9,4 din 10
Setul de camere a fost imprumutat fara schimbari de la Fold5. Cu alte cuvinte, camera principala are senzor de 50 MP, insa pozele sunt facute cu 12 MP. Calitatea fotografiilor corespunde in totalitate standardelor Samsung. Detalierea e foarte buna, zgomot putin spre deloc, iar culorile aprinse, chiar supra-saturate pe alocuri. Daca iti displac culori prea vii, poti seta telefonul sa capteze fotografiile la rezolutie maxima, si atunci, efectul de supra-saturatie dispare (la fel si spatiul de stocare).
Camera telephoto, cu senzor de 10 MP si zoom optic 3X, face poze de calitate, fara zgomot si detalii bine definite. E de mentionat ca si aici pozele sunt salvate cu 12 MP, adica telefonul face upscale pentru a egala rezolutia camerei principale. Din fericire, nu am observat urme de procesare, fotografiile ramanand clare, chiar si la cele mai mici amanunte.
Camera ultra-wide de 12 MP se face remarcata prin culorile vii, dar nivelul detalierii nu e la fel de ridicat ca in cazul camerei principale.
Pe ecranul frontal, producatorul a integrat o camera selfie de 10 MP. Si aceasta se descurca aproape ireprosabil, cu focalizare excelenta, contrast bun si culori placute.
Baterie Samsung Galaxy Z Fold6: 8,0 din 10
Asa cum ne asteptam, bateria noului Samsung Galaxy Z Fold6 a pastrat capacitatea predecesorului. Chiar si asa, telefonul asigura peste 28 de ore de apeluri audio si aproape 9,5 ore de navigare pe net cu conexiune 5G. Problema noului model insa nu e autonomie, ci viteza de incarcare modesta. Coreenii refuza cu incapatanare sa integreze incarcarea rapida, Fold6 fiind limitat la 25W, chiar si la alimentarea prin cablu. Acest lucru inseamna ca telefonul are nevoie de aproape 1 ora si 40 de minute pentru a se incarca de la 0 la 100%.
Samsung Galaxy Z Fold6 – preturi: 7,7
Chiar daca e cel mai scump din top, credem ca Samsung Galaxy Z Fold6 e noul cel mai bun smartphone pliabil de pe piata. Telefonul arata de toti banii, are cel mai performant procesor al momentului si un display la care multi rivali pot doar sa viseze.
Emag – de la 9000 lei – Click aici
Flanco – de la 10.000 lei – Click aici
Citeste si:
Cel mai bun smartphone – top 10 telefoane
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns