(Imagine: Cea mai buna automatizare culisanta - Allmatic Kalos XL)
Comentarii (0)
Vizualizari (933)
(3 evaluare, 3 voturi)
8 martie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna automatizare culisanta: top 3 automatizari

Am decis sa cream un clament ce anunta cea mai buna automatizare culisanta. Din fericire, oferta automatizarilor culistante nu e foarte mare. De fapt sunt aproximativ 70-75 produse pe piata, dintre care 10-15 merita atentie sporita. Intr-un final am ales 3 unitati, care au si intrat in clasament. Prima pe lista e BFT Deimos A400 BT. Dupa ea urmeaza kit-ul Allmatic KALOS XL, iar pe locul trei s-a clasat Beninca KBULL8M, care e cel mai scump produs din clasament, insa este capabil sa actioneze porti cu masa de 800 kg.

Cea mai buna automatizare culisanta: top 3

1. BFT Deimos A400 BT

verifica pretul aici

BFT Deimos A400 BT e un produs cu pret mediu, dar cu o lista mare de beneficii. Lista ce intr-un final i-a si permis sa devina cea mai buna automatizare dupa raportul calitate/pret. Sa le luam pe rand. Dupa cum se intelege si din denumire, Deimos A400 BT este destinat portilor cu greutatea maxima de 400 kilograme, iar deschiderea are loc cu viteza de 12 metri pe minuta, prin urmare o poarta cu lungimea de 4 metri se va deschide/inchide complet in aproximativ 20 de secunde. Motorul automatizarii dezvolta un cuplu de 20 Nm, este destinat utilizarii intensive si are grad de protectie IP44 – (nu-i este frica de ploaie, dar rezistenta la socurile de natura mecanica este limitata).

BFT Deimos A400 BT este singura automatizare din clasament a carui kit este complet. Astfel, pe langa motor, fotocelule, telecomenzi si semnalizare, producatorul a avut grija sa includa si o cremaliera de 4 metri (mai exact 4 segmente a cate un metru). Cremaliera e fabricata din teflon, puteti insa opta pentru cremaliera metalica, doar ca pretul acesteia e mai mare cu 12 lei pe metru.

Inca un aspect ce a propulsat produsul in top este garantia. Producatorul ofera o perioada standard de 24 luni, dar puteti extinde garantia cu 1 sau 2 ani, caz in care pretul final al automatizarii va creste cu 105, respectiv 169 lei. Aproape toate componentele pot fi cumparate separat, dar o extindere a garantiei pare sa fie mai convenabila pentru ca placa de control (cea mai sensibila piesa) are un pret de 710 lei
Cea mai buna automatizare culisanta - BFT Deimos A400 BT

2. Allmatic KALOS XL

verifica pretul aici

Allmatic KALOS XL ocupa locul doi in clasamentul pentru cea mai buna automatizare culisanta. Cand spunem calitate, avem in vedere si aspectele cantitative. Allmatic KALOS XL e singura automatizare din clasament capabila sa actioneze o poarta cu greutatea de 800 kg. Cel mai aproapiat rival, oprindu-se la 400 kg. Kit-ul KALOS XL este format dintr-un motor cu puterea de 350W impreuna cu unitatea de companda BIOS1, 2 telecomenzi, set fotocelule (senzori pentru detectarea miscarilor) si o lampa de semnalizare. Unica piesa lipsa pentru ca kit-ul sa devina pe deplin functional este cremaliera. Partea buna e ca un metru de cremaliera nu costa mai mult de 50 lei. Allmatic KALOS XL, cu un pret mai mic de 1200 lei este si cea mai ieftina automatizare din clasament.

Producatorul ofera o garantie standard de 24 luni care nu poate fi extinsa, insa toate piesele, inclusiv unitatea de comanda, pot fi achizitionate separat fara mari probleme. Prin urmare, practic orice defectiune aparuta inafara perioadei de garantie poate fi remediata.

Cea mai buna automatizare culisanta - Allmatic Kalos XL

3. Beninca KBULL8M – cea mai buna automatizare culisanta pentru porti grele si mari

verifica pretul aici 

Beninca KBULL8M este cel mai scump produs din clasamentul ce anunta cea mai buna automatizare culisanta, dar pentru un produs atat de performant, altfel nici nu putea sa fie.

Beninca KBULL8M este o automatizare capabila sa actioneze porti de 800 kilograme. Pentru aceasta, kit-ul contine un motor ce este in stare sa dezvolte o forta de 940N si sa se roteaza cu o viteza maxima de 10,5 rotatii pe minuta. Automatizarea nu este una ieftina, mai mult decat atat, kit-ul include motorul, lampa, fotocelulele si o telecomanda. Cremaliera se cumpara separat.

Avem si cel putin doua vesti bune. Prima tine de faptul ca cremaliera se gaseste usor si nu costa foarte mult. Spre exemplu un metru de cremaliera zincata Beninca RI.M4F se vinde la preturi cuprinse intre 55 si 60 lei.

A doua veste buna are legatura cu calitatea. Ei bine aici Beninca KBULL8M este peste rivali, o dovada in acest sens fiind durabilitatea produsului.

Cea mai buna automatizare culisanta - Beninca KBULL8M

Cea mai buna automatizare culisanta: concluzie

Automatizarile sunt un instrument foarte bun pentru a face viata mai confortabila, dar o alegere gresita poate tranforma confortul intr-un mic cosmar. Nu va hazardati cu produse prea ieftine sau necunoscute. Pe langa riscul ca automatizarea sa ramana blocata intr-un moment foarte nepotrivit, va mai puteti trezi cu lipsa pieselor de schimb.

Aveti grija ca automatizarea sa fie potrivita parametrilor portii pe care urmeaza sa o actioneze. Poarta nu trebuie sa depaseasca masa maxima admisibila.

Citeste si:

Cea mai buna automatizare pentru porti batante: top 3 kit-uri automatizari

Cea mai buna automatizare culisanta

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 933)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne