Cea mai buna automatizare culisanta: top 3 automatizari
(Imagine: Cea mai buna automatizare culisanta - Allmatic Kalos XL)
Comentarii (0)
Vizualizari (169)
(1 evaluare, 1 voturi)
8 martie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna automatizare culisanta: top 3 automatizari

Dupa clasamentului automatizarilor batante, am decis sa realizam un top nou, unul cu automatizari culisante. Vestea buna pentru noi a fost ca oferta automatizarilor nu e foarte mare. De fapt sunt aproximativ 70-75 produse pe piata, dintre care 10-15 merita atentie sporita. Intr-un final am ales 3 unitati, care au si intrat in clasament. Prima pe lista e BFT Deimos A400 BT. Dupa ea urmeaza kit-ul Allmatic KALOS XL, iar pe locul trei s-a clasat Hormann Lineamatic, care e cel mai scump produs din clasament, insa este oferit cu o garantie de 5 ani din partea producatorului.

Cea mai buna automatizare culisanta: top 3

1. BFT Deimos A400 BT – verifica pretul aici – Deimos A400 BT e un produs cu pret mediu, dar cu o lista mare de beneficii. Lista ce intr-un final i-a si permis sa devina cea mai buna automatizare dupa raportul calitate/pret. Sa le luam pe rand. Dupa cum se intelege si din denumire, Deimos A400 BT este destinat portilor cu greutatea maxima de 400 kilograme, iar deschiderea are loc cu viteza de 12 metri pe minuta, prin urmare o poarta cu lungimea de 4 metri se va deschide/inchide complet in aproximativ 20 de secunde. Motorul automatizarii dezvolta un cuplu de 20 Nm, este destinat utilizarii intensive si are grad de protectie IP44 – (nu-i este frica de ploaie, dar rezistenta la socurile de natura mecanica este limitata).

BFT Deimos A400 BT este singura automatizare din clasament a carui kit este complet. Astfel, pe langa motor, fotocelule, telecomenzi si semnalizare, producatorul a avut grija sa includa si o cremaliera de 4 metri (mai exact 4 segmente a cate un metru). Cremaliera e fabricata din teflon, puteti insa opta pentru cremaliera metalica, doar ca pretul acesteia e mai mare cu 12 lei pe metru.

Inca un aspect ce a propulsat produsul in top este garantia. Producatorul ofera o perioada standard de 24 luni, dar puteti extinde garantia cu 1 sau 2 ani, caz in care pretul final al automatizarii va creste cu 105, respectiv 169 lei. Aproape toate componentele pot fi cumparate separat, dar o extindere a garantiei pare sa fie mai convenabila pentru ca placa de control (cea mai sensibila piesa) are un pret de 710 lei

Cea mai buna automatizare culisanta - BFT Deimos A400 BT
2. Allmatic KALOS XL – verifica pretul aici – ocupa locul doi in clasamentul pentru cea mai buna automatizare culisanta. Cand spunem calitate, avem in vedere si aspectele cantitative. Allmatic KALOS XL e singura automatizare din clasament capabila sa actioneze o poarta cu greutatea de 800 kg. Cel mai aproapiat rival, oprindu-se la 400 kg. Kit-ul KALOS XL este format dintr-un motor cu puterea de 350W impreuna cu unitatea de companda BIOS1, 2 telecomenzi, set fotocelule (senzori pentru detectarea miscarilor) si o lampa de semnalizare. Unica piesa lipsa pentru ca kit-ul sa devina pe deplin functional este cremaliera. Partea buna e ca un metru de cremaliera nu costa mai mult de 50 lei. Allmatic KALOS XL, cu un pret mai mic de 1200 lei este si cea mai ieftina automatizare din clasament.

Producatorul ofera o garantie standard de 24 luni care nu poate fi extinsa, insa toate piesele, inclusiv unitatea de comanda, pot fi achizitionate separat fara mari probleme. Prin urmare, practic orice defectiune aparuta inafara perioadei de garantie poate fi remediata.

Cea mai buna automatizare culisanta - Allmatic Kalos XL

3. Hormann Lineamatic – verifica pretul aici – cea mai scumpa automatizare din clasament, dar pentru un produs fabricat in Germania, altfel nici nu putea sa fie.

Hormann Lineamatic e o automatizare oferita in 3 variante de putere: pentru porti de 300, 500 si 800 kilograme. Aici vorbim despre versiunea de 300 kg, preturile celorlalte doua fiind mult prea mari. Cu un pret de peste 1700 lei, nici versiunea de 300 kg nu e foarte accesibila. Mai mult decat atat, kit-ul include unitatea centrala si o telecomanda. Pentru cremaliera, semnalizare si eventual mai multe telecomenzi se plateste separat.

Avem si cel putin doua vesti bune. Prima tine de garantie. Hormann Lineamatic e una din putinele automatizari de pe piata cu o garantie standard de 5 ani. In plus, e suficent ca cumparatorul sa detina dorinta si suplimentar 219 lei ca garantie sa fie extinsa cu inca doi ani.

A doua veste buna are legatura cu calitatea. Ei bine aici Hormann Lineamatic este peste rivali, o dovada in acest sens fiind durabilitatea produsului.

Piesele de schimb nu sunt o problema, spre exemplu placa de control este disponibila la un pret de aproximativ 850 lei.

Cea mai buna automatizare culisanta - Hormann Lineamatic

Cea mai buna automatizare culisanta: concluzie

Automatizarile sunt un instrument foarte bun pentru a face viata mai confortabila, dar o alegere gresita poate tranforma confortul intr-un mic cosmar. Nu va hazardati cu produse prea ieftine sau necunoscute. Pe langa riscul ca automatizarea sa ramana blocata intr-un moment foarte nepotrivit, va mai puteti trezi cu lipsa pieselor de schimb.

Aveti grija ca automatizarea sa fie potrivita parametrilor portii pe care urmeaza sa o actioneze. Poarta nu trebuie sa depaseasca masa maxima admisibila.

Citeste si:

Cea mai buna automatizare pentru porti batante: top 3 kit-uri automatizari

Cea mai buna automatizare culisanta

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 169)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne