Cea mai buna automatizare pentru porti batante: top 5 automatizari, forum
(Imagine: Cea mai buna automatizare pentru porti batante - Terrier 200)
Comentarii (3)
Vizualizari (12.448)
(19 evaluare, 19 voturi)
29 ianuarie 2021
de CelMaiBun

Cea mai buna automatizare pentru porti batante: top 5 kit-uri automatizari

Astazi incercam sa aflam care este cea mai buna automatizare pentru porti batante. Pentru asta am analizat oferta magazinelor specializate si o multime de recenzii lasate de cumparatori pe diverse forumuri. 

Cel mai important motiv pentru achizitia unui kit automatizare este confortul. E deranjant sa cobori de fiecare data din masina pentru a deschide portile, dupa care sa m-ai cobori o data pentru a le inchide. Si mai deranjant este daca actiunea are loc iarna, pe zapada si frig ori toamna tarziu, in timpul unei ploi reci. Pe langa asta, pentru montare nu mai este nevoie de un aparat de sudura, producatorii prevad automatizarile cu kit-uri de montare si instructiuni detaliate.

Cea mai buna automatizare pentru porti batante: top 5 automatizari

1. TMT Terrier 200 – cea mai buna automatizare pentru porti batante

verifica pretul aici 

TMT Terrier 200 este probabil cea mai buna automatizare pentru porti batante dupa raportul calitate/pret. Terrier 200 este un kit format din doua brate cu motoare de 24V, doua telecomenzi, un controller, lampa pentru semnalizare, kit pentru montare si o cheie pentru deblocarea manuala.

Terrier 200 are o greutate proprie de aproape 13 kg si poate fi folosit pe porti cu masa unitara maxima de 250 kilograme. Deschiderea completa a ambelor porti are loc in aproximativ 19 secunde, inchiderea dureaza cam la fel.

Veste mai buna, este ca kit-ul de pe primul loc a demonstrat de-a lungul timpului o rezistenta foarte buna la temperaturile extreme (standardul ip44), in special la cele reduse. In plus, si pretul de achizitie este cat se poate de corect.

2. BFT PHOBOS BT A25 – cea mai buna automatizare pentru porti batante mari

verifica pretul aici 

Cu siguranta o automatizare foarte buna. PHOBOS BT A25 dispune de doua motoare cu alimentare 24V, capabile sa actioneze porti a cate 400 kg fiecare, la un unghi maxim de 116 grade. Kit-ul contine doua motoare, doua telecomenzi, un controller, lampa de semnalizare si fotocelule pentru protectie la inchidere accidentala. Cele doua motoare au o greutate totala de 10 kilograme, iar pentru instalarea lor este prevazut si un kit special.

BFT PHOBOS BT A25 este de asemenea recunoscut pentru durabilitate si rezistenta la vremea priga, kit-ul fiind conform standardului IPX4, adica rezista la stropi de apa, indiferent de directia acestora.

Problema acestui produs este pretul sau de achizitie. Daca problema e mica sau mare, ramane sa decida fiecare in parte.

Un clip ce demonstreaza functionarea automatizarii BFT PHOBOS BT A25 poate fi vizionat aici.

Cea mai buna automatizare pentru porti batante - BFT PHOBOS BT A25

3. V2 FULL CALYPSO 400

vezi pretul actualizat 

V2 FULL CALYPSO 400 era foarte aproape sa devina cea mai buna automatizare dupa raportul calitate/pret. La calitate nu prea avem ce reprosa. Kit-ul are doua motoare cu puterea maxima de 300 W (forta 2600N) capabile sa opereze porti cu lungimea maxima de 2,5 m/foaie si greutatea – 400 kg/foaie. Sistemul este unul compact, are protectie IP53 (apa si praf inclusiv in cantitati mari) si se monteaza destul de simplu. In plus, CALYPSO 400 este una dintre cele mai fiabile automatizari batante de pe piata.

Kit-ul a „pierdut” prima pozitie la mustata, iar de vina este pretul. Si totusi, pentru porti mai grele, dar si pentru cei ce isi doresc o automatizare cu rezerva de putere, V2 FULL CALYPSO 400  este probabil cea mai buna automatizare.

Cea mai buna automatizare porti batante - V2 FULL CALYPSO 400

4. Linomatik Lince 400

verifica pretul aici

Linomatik Lince 400 e una dintre cele mai ieftine automatizari din gama producatorului italian Linomatik. Kit-ul este destinat portilor cu lungimea maxima de 3 metri si greutatea de 250 kilograme pe foaie, iar sistemul de deschidere este pe melc.

Baza kit-ul este reprezentata de doua motoare cu puterea de 180W, silentioase si rezistente atat la utilizarea intensa, cat si la diferentele mari de temperatura. Producatorul a prevazut o deschidere maxima de 120 grade, iar masurarile arata ca deschiderea completa a ambelor foi dureaza aproximativ 18 de secunde.

Cea mai buna automatizare porti batante - Linomatik Lince 400

5. Sommer TWIST 200 – cea mai buna automatizare batanta dupa fiabilitate

verifica pretul aici

Sommer TWIST 200, sistemul ce de pe locul 5 din top-ul ce anunta cea mai buna automatizare pentru porti batante, are doua motoare capabile sa actioneze porti cu masa de 200 kilograme fiecare. Conditia este insa ca lungimea portii sa nu depaseasca 2,5 metri. Kit-ul include cele doua motoare, un controller, o lampa de semnalizare, fotocelule pentru protectie la inchidere accidentala, si o telecomanda cu 4 canale. Sommer TWIST 200 este inainte de toate o automatizare foarte fiabila, rezistenta la temeperaturile scazute, si care in plus, se monteaza destul de usor.

O filmare cu procesul de deschidere/inchidere a lui Sommer TWIST 200 poate fi vizionata aici.

Cea mai buna automatizare porti batante - Sommer TWIST 200

Cea mai buna automatizare pentru porti batante: concluzie

Faceti o alegere bine gandita si cumparati cea mai buna automatizare pentru roti batante in dependenta de dimensiunile si greutatea portilor dvs.. Evident, nu uitati sa adaugati in ecuatie si bugetul disponibil. Puteti incerca sa montati kit-ul cu propriile forte. Pentru asta va vine in ajutor manualul oferit de producator, dar si instructiuni video postate pe youtube. Daca insa aveti indoieli, nu ezitati sa cereti ajutorul specialistilor.

Cea mai buna automatizare pentru porti batante: sfaturi

La alegerea unei automatizari este important sa cercetati specificatiile tehnice. Aveti grija ca kit-ul ales sa fie bun pentru greutatea si dimensiunile portilor. E de dorit de asemenea ca kit-ul sa includa doua telecomenzi si nu una, iar lista cu functii sa includa temporizare si posibilitatea actionarii unei singure foi. Si inca ceva, pentru ca nu bucuria si confortul sa nu treaca in suparare si deranj, e necesar ca automatizarea sa fie rezistenta la temperaturi ridicate si mai ales la cele reduse. Puteti depista acest lucru in descrierea produsului, dar peste cele afirmate de producator sunt experientele reale relatate de cumparatori. E greu de gasit ceva mai enervant decat o automatizare care la -15 grade celsius refuza sa deshida portile ori o face doar partial.
Am facut propriul studiu, iar mai jos gasiti top-ul rezultat.

Vezi si:

Cea mai buna automatizare culisanta

Cea mai buna camera IP: top 5

Cea mai buna automatizare pentru porti batante

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (3)
Vizualizari ( 12.448)
(19 evaluare, 19 voturi)

Comentarii (3)

Muntean Ioan spune:

In pr[mul rand Beninca Kbill30M are motoare la 230V.

Adi spune:

Ma mir ca nu apare in acest top Motorline si Nice. Nu cred ca e un top corect ci unul care face reclama unor produse.

Gigi spune:

Tipologia constructivă la Beninca KBILL30M şi altele similare (CAME Krono, Nice Titan, etc) le face inoperabile pentru gerurile din România. Ce se întâmplă când îngheaţă apa/zăpada pe cilindrii retractabili, care nu au niciun fel de protecţie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne