Cea mai buna camera auto oglinda: top 5 oglinzi cu camere
Aglomerarea tot mai mare de pe drumurile din Romania este incontestabila. Crestere numarului de automobile a dus implicit si la o sporire a numarului de accidente, iar pentru a-si demonstra nevinovatia, unii sofera au decis sa monteze camere DVR. Dispozitivele ce se monteaza pe parbriz au fost primele aparute pe piata, de ceva vreme insa, producatorii propun si camere integrate in oglinzi retrovizoare. Si daca camerele DVR clasice au fost discute in acest material, atunci de unitatile tip oglinda inca nu ne-am atins. Prin urmare, propunem in continuare un top 5 ce desemneaza cea mai buna camera auto oglinda.
Cea mai buna camera auto oglinda: top 5
1. 70mai Midrive S500 – cea mai buna camera auto oglinda
Nota pentru calitatea filmarilor: 9,5
Verifica pretul actualizat aici
Specificatii tehnice – 70mai Midrive S500
Tip kit camera: dual fata-spate
Unghi de filmare: 138 grade
Rezolutie filmare: 2K 2592 x 1944 px cu 30 fps in fata, FullHD 1920×1080 30fps in spate
Ecran IPS cu diagonala de 9,35 inch
Functii: G-Sensor,
HDR
Inregistrare audio
Distanta pana la vehiculul din fata
Linii de asistenta parcare
WiFi
Viteza vehicul
Pornire si oprire automata
70mai Midrive S500 este un dispozitiv lansat recent, dar care e inzestrat cu componente ce s-au recomandat excelent pe alte camere de bord 70mai (Xiaomi). Ne referim aici in primul rand la senzorul Sony Starvis 2 IMX675, care e capabil sa filmeze in 2K la viteza de 30 fps, respectiv sa asigure imagini de o calitate aproape excelenta. In plus, dispozitivul are WiFi integrat si una din cele mai avansate functii de filmare pe timpul noptii (Night Owl Vision). Aceasta s-a prezentat foarte bine cand am testat camera 70Mai Midrive A200.
In set, mai intra camera de marsarier RC13. Aceasta filmeaza in FullHD si ofera inclusiv linii de asistenta pentru parcare.
Una peste alta, suntem de parere ca 70mai Midrive S500 e cea mai buna camera auto oglinda dupa raportul calitate/pret.
2. AZDOME PG17
Nota pentru calitatea filmarilor: 9,5
Specificatii tehnice AZDOME PG17:
Tip camera: dubla
Unghi de filmare: 170 grade
Senzor: SONY Starvis
Rezolutie filmare: 2K+FullHD
Ecran LCD cu diagonala de 11,8 inch
Functii: G-Sensor
Detectia miscarii
Inregistrare audio
Filmari nocturne
Pornire si oprire automata
Mod parcare cu linii de asistenta
AZDOME PG17 prezinta performante foarte bune atunci cand vine vorba despre calitatea filmarilor. Unitatea poate filma cu rezolutia 2K la viteza de 30 de cadre pe secunda, are asistenta la parcare si senzor pentru detectarea socurilor cand masina e oprita.
Unghiul de filmare frontala este de 170 grade pentru – cel mai mare din top. Un aspect de asemenea important, este ecranul cu o diagonala de 11,8 inch si luminozitate sporita.
Nota pentru calitatea filmarilor: 9,0
Verifica pretul actualizat aici
Specificatii tehnice:
Tip camera: dubla – fata, spate
Unghi de filmare: 160 grade
Rezolutie filmare: FullHD 1920×1080 cu 25 fps
Ecran IPS tactil, cu diagonala de 5,5 inch
Baterie de 400 mAh folosita pentru pastrarea setarilor camerei atunci cand alimentarea este oprita
Functii: G-Sensor
Detectia miscarii
2 camere
Inregistrare audio
Night-vision pentru filmarile de noapte
Pornire si oprire automata
Alerta depasire viteza
GPS incorporat
Navitel MR450, dispozitivul de pe locul 3 din top-ul ce anunta cea mai buna camera auto oglinda se recomanda prin constructia solida si filmari de calitate. In plus, Navitel MR450 are GPS incorporat si ofera tot felul de atentionari in trafic, inclusiv despre radarele politiei, atat cele stationare, cat si cele mobile.
4. Xblitz Mirror
Nota pentru calitatea filmarilor: 8,9
Specificatii tehnice Xblitz Mirror:
Tip camera: single
Unghi de filmare: 140 grade
Senzor CMOS
Rezolutie filmare: FullHD 1920×1080 cu 60 fps
Ecran LCD cu diagonala de 4,3 inch
Functii: G-Sensor
WDR
Inregistrare audio
Filmari nocturne
Pornire si oprire automata
Stocare pana la 32 GB
Xblitz Mirror ofera filmari de o calitate decenta. Cat despre pretul camerei, acesta, de cele mai multe ori, nu trece de 400 lei, prin urmare produsul este destul de ieftin. Sa aveti insa in vedere ca in pachet nu veti gasi camera de marsarier, fapt ce a si facut ca unitatea sa piarda titlul de cea mai buna camera auto oglinda.
Nota pentru calitatea filmarilor: 8,5
Specificatii tehnice Navitel MR155NV:
Tip camera: single – fata
Rezolutie filmare: FullHD 1920×1080 cu 30 fps
Ecran diagonala de 4,4 inch
Functii: G-Sensor
Rezistenta la apa si praf – IP65
Unghiu de vizualizare – 140 grade
Detectia miscarii
Inregistrare audio
Filmari nocturne
Pornire si oprire automata
Alerta depasire viteza
Slot memorie cu capacitate maxima de 64 GB
Navitel MR155NV este o camera auto oglinda dezvoltata sa se bata de la egal la egal cu rivalii din aceasta categorie de produse. Adevarul e ca unitatea de pe locul 5 din clasament deseori pierde lupta. Motivul principal al infrangerilor este calitatea inferioara a filmarilor (click aici pentru video), in comparatie cu celelalte dispozitive din clasament. In plus, Navitel MR155NV are cel mai mic display si nu e inzestrata cu conexiune wireless.
Producatorul incearca sa compenseze minusurile carcasa foarte subtire, dar mai ales cu pretul de achizitie convenabil, Navitel MR155NV fiind una dintre cele mai ieftine camere oglinda de pe piata.
Citeste si:
Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 9
Cea mai buna camera auto oglinda: sfaturi de achizitie
Atunci cand alegeti cea mai buna camera auto oglinda trebuie sa atrageti atentia la mai multe aspecte.
1. Pentru o calitate sporita a materialelor video, aveti grija ca camera video auto sa filmeze cu o rezolutie cat mai mare. E de dorit ca alegerea dvs., sa cada pe o unitate cu specificatia Full HD.
2. Urmatorul sfat ar tine de unghiul de filmare al camerei. O mare parte din aparate ofera un unghi de 120 grade, noi am recomanda totusi un minim de 130 grade. In acest fel veti obtine mai multa „imagine”, respectiv evenimentul care se doreste a fi filmat, are mai multe sanse sa intre in zona de vedere a camerei auto.
3. Ar fi necesar ca camera video auto aleasa sa fie dotata cu senzorul G. In caz de impact acesta salveaza fisierul ce contine accidentul in alt folder. Astfel, filmarea in cauza este protejata de rescriere.
4. Tehnologia WDR. Permite filmarea in conditii dificile. O camera lipsita de aceasta tehnologie este mai putin eficienta in momentele prost iluminate sau cu prea multa lumina.
5. Bateria. Volumul bateriei dicteaza lungimea perioadei de timp in care va fi posibila utilizarea camerei auto fara ca aceasta sa fie conectata la vreo sursa de curent. Am recomanda o camera video auto ce detine o baterie cu un volum de minim 450-500 mAh.
6. Infrarosu. Ledurile cu infrarosu permit filmare pe timp de noapte. Ar fi recomandabila o camera cu infrarosu mai ales pe timp de noapte.
7. Senzori de miscare si impact. Acestea pornesc automat camera dupa un impact indiferent de gravitatea acestuia. Doar aveti sansa sa identificati vinovatul in cazul unui astfel de accident.
8. Pretul. Internetul inunda cu camere auto cu pretul cuprins intre 90 si 150 lei. Tristul adevar e ca aceste camere sunt aproape inutile. De cele mai multe ori calitatea filmarilor este foarte proasta, iar majoritatea inscriptiilor fastuase de pe cutia camerei se dovedesc a fi niste minciuni. Pretul minim ce ar asigura o camera video auto de calitate ar fi de 300 lei, pretul mediu pentru o camera auto buna se incadreaza in intervalul 500-700 lei si chiar mai mult.
Citeste si:
Top 5 cele mai bune camere video auto dvr
Cea mai buna camera auto oglinda
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns