Cea mai buna periuta de dinti electrica: top 5 si sfaturi
(Imagine: Cea mai buna periuta electrica - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (23.528)
(1 evaluare, 1 voturi)
30 iunie 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna periuta de dinti electrica: top 5 si sfaturi

Cateva studii clinice au demonstrat superioritatea periutelor electrice asupra celor manuale. Dar, cum aleg cea mai buna periuta de dinti electric? Asta este intrebarea la care raspundem in acest materiale, iar pentru a fi mai expliciti, vom propune si un top cu 5 periute de dinti electrice care dupa parerea noastra stau cel mai bine la capitolul calitate/pret. 

Spalarea pe dinti este un obicei zilnic, insa multa lume nu il executa corect. Conform unui sondaj realizat de Delta Dental acum cativa ani, aproape 40% din oameni se spala pe dinti o singura data pe zi, iar majoritatea celor intervievati acorda curatarii danturii mai putin de doua minute. Prin urmare, daca va doriti o spalare mai eficienta a dintilor, periuta electrica s-ar putea dovedi o achizitie foarte reusita.

Cea mai buna periuta de dinti electrica: top 5

1. Oral-B Vitality D100 Cross Action – credem ca anume ea este cea mai buna periuta de dinti electrica dupa raportul calitate pret. Periuta cu capat rotativ este capabila de 7600 rotatii/oscilatii pe minuta, are timer setat la 2 minute si un acumulator integrat ce ofera autonomie pentru 6-7 zile, cu 2 utilizari pe zi. In set intra si un incarcator extrem de simplu de folosit, iar incarcarea completa a bateriei are loc in aproximativ 10-12 ore. In plus, Oral-B Vitality D100  este una din cele mai accesibile periute electrice de pe piata. Daca nu ati mai avut pana o periuta de dinti electrica, Oral-B Vitality D100 este produsul ideal pentru dvs. Pretul lui Oral-B Vitality D100 poate fi verificat aici. 

Cea mai buna periuta electrica Oral-B Vitality D100 Cross Action

2. Oral-B Pro 2 2500 – este o periuta de dinti electrica sonica proiectata sa relizeze 40000 de pulsatii si 8800 oscilatii pe minuta. In plus, aceasta are  si un indicator pentru baterie a carei autonomie ar trebuie sa dureze aproximativ 7 zile. Din pacate beneficiile enumerate mai sus vin insotite si de un pret mai mare, Oral-B Pro 2 25000 fiind una dintre cele mai scumpe periute electrice din clasament. Pretul lui Oral-B Pro 2 2500 poate fi  verificat aici.

Cea mai buna periuta electrica Oral-B Pro 2 2500

3. Oral-B PRO 2000 Cross Action – produsul de pe locul 3 din topul ce anunta cea mai buna periuta de dinti electrica are probabil cel mai bun capat printre periutele rotative. Acesta s-a dovedit a fi mai eficient la indepartarea placii bacteriene, performanta datorata in mare parte periilor inlinati la 16%. Periuta mai este dotata cu un cronometru integrat in maner si un indicator al starii bateriei. Pretul lui Oral-B PRO 2000 Cross Action poate fi verificat aici.

Cea mai buna periuta electrica - Oral-B PRO 2000 Cross Action

4. Philips Sonicare Protective Clean HX6851/29 – un aparat fenomenal. Philips Sonicare Protective Clean HX6851/29 este o periuta electrica sonica, cu 3 programe de periaj (Clean, White si Gum) si un maxim de 62000 miscari pe minuta. Adaugam aici cronometrul standart si functia care te anunta cand apesi prea tare, ca intr-un final sa obtinem o periuta electrica aproape perfecta. Totusi Philips Sonicare Protective Clean HX6851/29 nu a primit titlul de cea mai buna periuta de dinti electrica. Va intrebate de ce? Simplu, din cauza pretului. Acesta poate fi aflat aici. 

Philips Sonicare Protective Clean HX6851 29 pareri

5. Oral-B PRO 500 Cross Action – o alta periuta de dinti electrica foarte buna. Capatul acesteia se roteste, pulseaza si oscileaza cu o frecventa maxima de 8800 miscari pe minuta. In utilizarea zilnica periuta s-a dovedit eficienta contra placii bateriene si in acelasi timp, delicata cu gingiile. Pretul lui Oral-B PRO 500 Cross Action poate fi verificat aici.

Cea mai buna periuta electrica - Oral-B PRO 500 Cross Action

Cea mai buna periuta de dinti electrica: periuta electric vs. clasica

Unii se intreaba daca periuta de dinti electrica isi merita cheltuiala. Astazi, raspunsul este un ferm DA. Cu mai multi ani in urma, cand periutele electrice se alimentau de la baterii ce trebuiau schimbate frecvent, iar preturile erau destul de mari, logica unei astfel de achizitii chiar putea fi pusa la indoiala. Astazi insa, periutele electrice sunt dotate cu acumulatori incorporati, ce pot fi incarcati foarte simplu si ofera autonomie chiar si pentru 7 zile, iar preturile au scazut foarte mult. In plus, periutele electrice detin o serie de avantaje importante in fata periutelor manuale:

1. Periutele electrice sunt mai bune la lupta cu placa bacteriana.

2. Specialistii spun ca o periuta manuala poate fi la fel de eficienta ca una electrica. Afirmatia este cat se poate de adevarata, insa ar fi de facut o mica remarca. Eficienta unei periute manuale este foarte puternic corelata cu tehnica de curatare aplicata, iar statistica spune ca peste 60% din oamenii se spala pe dinti incorect. Anume aici periutele electrice ies in evidenta. Modul lor de functionare scoate din calcul factorul uman, deci eficienta curatarii este maxima in orice conditii.

3. O periuta de dinti electric reduce semnificativ timpul necesar curatarii dintilor.

4. Copiii nu sunt cei mai mari amatori ai spalatului pe dinti. Situatia insa se schimba cand in joc intra o periuta electrica. Experimentele releva o acceptare mult mai mare a periutelor electrice fata de cele manuale printre copii.

Cea mai buna periuta de dinti electrica: sonica vs. oscilatii/rotatii

Una din cele mai mari dileme la cumpararea unei periute electrice, este alegerea intre una sonica si una ce curata prin oscilatii/rotatii. Pentru a fi mai expliciti, exemplificam prin doua produse de pe piata: Philips Sonicare – sonica si Oral-B – oscilatii/rotatii.

Philips Sonicare are un capat asemanator cu capatul unei periute manuale. Periajul are loc prin miscari asemanatoare cu cele realizate in timpul unei curatari manuale, insa frecventa miscarilor este mult mai mare. Astfel, in unele cazuri, periutele electrice sonice pot efectua in 2 minute de periaj cam tot atatea miscari cat face omul timp de o luna in timpul curatarilor cu periute manuale.

Oral-B este o periuta a carui capat face miscari rotative, dreapta-stanga. Acest tip de periute are cel putin 3 avantaje: 1. Capatul are dimensiuni mici, deci poate curata si zone greu accesibile cu o periuta manuala ori sonica. 2. Este extrem de simpu de utilizat. Practic e nevoie doar sa apropii capatul de dantura, iar periuta va face singura toata treaba. 3. De cele mai multe ori, periutele electrice rotative sunt mai ieftine. Deci, dar ar fi sa face o recomandare celor ce intentioneaza sa faca trecerea spre o periuta electrica, am recomanda una cu capat rotativ.

Cea mai buna periuta de dinti electrica: intrebari frecvente

1. Pot utiliza periuta electrica daca port apart dentar? Raspunsul este da. Insa, este de asemenea necesar sa tineti in minte unele aspecte: 1. Capatul periutei electrice se va uza mai repede daca este utilizat pe un aparat dentar. 2. Ar fi recomandabila setarea unei viteze cat mai mici de rotatie si montarea unui capat soft. 3. Utilizarea unei periute electrice nu exclude necesitatea unei periute interdentare pentru bracketi.

2. Cand e necesara inlocuirea capatului periutei? Regula generala este de o data la trei luni, insa majoritatea capetelor au totusi un indicator de uzura.

3. Care este cea mai buna periuta de dinti electrica? Pe o alegere cat mai corecta va vin in ajutor parerile cumparatorilor, dar si informatiile tehnice ale fiecarui produs. Am facut si noi acelasi lucru, insa am luat in calcul si preturile aparatelor. Rezultatul acestor eforturi este un top 5 al periutelor electrice, ce poate fi gasit mai jos.

Cea mai buna periuta de dinti electrica

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 23.528)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne