(Imagine: Producatori de televizoare - marca Samsung)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.777)
(2 evaluare, 2 voturi)
30 august 2022
de CelMaiBun

Cei mai mari producatori de televizoare si paneluri TV

Numar de producatori de televizoare a crescut impresionant in ultimii ani. Fenomenul se explica in primul rand prin dinamica pietii. Astfel, rapoartele spun ca de la un an la altul, numarul televizoarelor vandute creste cu 4-5%, iar in perioada 2020-2024, piata televizoarelor ar urma sa se extinda cu 21%, adica pana la vreo 293 de milioane de unitati pe an.

Lumea cumpara mai multe televizoare pentru ca acestea devin mai accesibile si ofera posibilitati din ce in ce mai extinse. Mai mult decat atat, se imbunatatesc nu doar televizoarele ci si continutul. In incercarea de a profita de explozia vanzarilor din segmentul televizoarelor 4K, producatorii de seriale, filme si show-uri TV pun tot mai mult accent pe continutul cu rezolutie sporita.

Iata care sunt cei mai importanti producatori de televizoare in 2020.

Top producatori de televizoare

1. Samsung Electronics

Fondata in anul 1969, cu sediul in orasul Suwon, Coreea de Sud, Samsung Electronics ocupa acum o cota de piata de aproape 20%, fiind prin urmare cel mai mare producator de televizoare din lume. Samsung a lansat primul HD LED TV si tot Samsung Electronics ocupa 50% din piata televizoarelor de 75 inch. Asul din maneca coreenilor este panoul QLED ce foloseste pelicula de puncte cuantice pe imbunatatirea culorilor si sporirea detalierii.

2. LG Electronics

LG Electronics a fost fondata in anul 1959 la Seoul, Coreea de Sud, iar astazi detine o cota de 12% din piata televizoarelor. LG ofera o gama foarte larga televizoare OLED, UltraHD si FullHD Smart TV . Cand vine vorba despre inovatii, LG este un jucator extrem de important, iar televizoarele OLED LG deseori sunt considerate cele mai bune de pe piata. Mai mult decat atat, LG este furnizeaza paneluri si pentru alti producatori insemnati, ex. Philips, Panasonic sau Toshiba si chiar display-uri pentru smartphone-urile Apple.

Producatori de televizoare - LG OLED, pareri

3. Sony

Cu o cota de 7%, Sony ocupa pozitia a 3-a in clasamentului cu cei mai importanti producatori de televizoare. Sony isi focuseaza foarte mult atentia pe avansul tehnologic, scopul principal fiind o experienta cat mai placuta de la vizionarea televizorului. Modelele din varful gamei utilizeaza display-uri OLED cu rata de refresh de 100 Hz si procesoare avansate pentru a controla cat mai bine parametrii imaginii. Mai mult decat atat, ultimele modele vin si cu tehnologia Acoustic Surface. Aceasta presupune niste actuatoare in spatele televizorului si o boxa pe centru, care impreuna fac ca sunetul sa vina direct din mijlocul ecranului.

4. Hisense

Compania Hisense, fondata in anul 1969 in orasul chinez Qingdao, provincia Shandong, a reusit un avans impresionant in ultimii ani, devenind unul din cei mai mari producatori nu doar pe piata locala, dar si in lume. Strategia de baza a companiei este oferirea de produse cat mai avansate tehnologic la preturi cat mai accesibile.

5. TCL

TCL este un producator in plina dezvoltare, oferind o gama larga de televizoare UltraHD si FullHD. Mai mult, Samsung a decis sa externalizeze o parte din productia de televizoare ieftine catre TCL. Pentru a creste notorietarea brandului, TCL a incheiat parteneriate cu companii din domeniile sport, tehnologie si entertainment.

Producatori de televizoare - istoria TCL

Top producatori de televizoare – urmatoarele 3 pozitii

Urmatoarele 3 pozitii din clasament sunt ocupate de Skyworth, Panasonic si Vizio. Cea mai veche dintr ele ele este Panasonic. Aceasta a fost fondata in anul 1918 in Osaka, Japonia, insa celelalte doua sunt mult mai recente. Skyworth a fost infiintata in anul 1988, in Shenzhen – China, iar Vizio este o companie americana fondata in 2002. Cota de piata totala a celor trei companii se apropie de 10%.

Sursa

Cei mai mari producatori de televizoare

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.777)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne