Cel mai bun acumulator auto: top 5 baterii pentru masina
(Imagine: Cel mai bun acumulator auto foto simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (86.314)
(11 evaluare, 11 voturi)
1 februarie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun acumulator auto: top 5 baterii pentru motoare pe benzina si diesel

Incercam sa gasim cel mai bun acumulator auto dupa raportul calitate/pret. Vom crea 2 top-uri, unul dedicat acumulatoarelor pentru motoarele pe benzina si unul pentru propulsoarele diesel. 

Iarna nu este atat de departe precum pare, iar diminetile in care o buna parte din masini vor refuza sa porneasca datorita bateriilor inghetate. Daca nu doriti sa va numariti printre cei ghinionisti, ar fi bine sa aveti grija deja acum sa achizitionati un acumulator nou. Si pentru a alege mai usor cel mai bun acumulator auto, recomandam sa faceti cunostinta cu materialul ce urmeaza.

Cel mai bun acumulator auto pentru motoarele diesel

1. Tudor High-Tech TA770 77Ah – probabil cel mai bun acumulator auto pentru motoarele diesel de dimensiuni medii. Curent de pornire 760 A. Verifica pretul aici.

2. Varta Blue 72 Ah – curent de pornire 680 A. Mai multe detalii aici.

3. Varta Black 70 Ah – locul 3 in top-ul pentru cel mai bun acumulator auto si un curent de pornire de 640 A. Verifica pretul aici.

4. Exide Premium 72 Ah – curent de pornire 720 A. Mai multe informatii aici.

5. Rombat Pilot 77 Ah – locul 5 in top-ul pentru cel mai bun acumulator auto. Curent de pornire 640 A.  Verifica pretul aici.

Cel mai bun acumulator auto pentru motoarele pe benzina

1. Varta Black Dynamic 56Ah – Probabil cel mai bun acumulator auto pentru motoarele pe benzina de dimensiuni medii 1.4, 1.6 si 1.8 litri. Varta Black este o baterie de tip low-cost, dar experienta noastra a demonstrat ca aceasta nu produce probleme, cel putin in primii 3-4 ani de utilizare. Mai multe detalii aici. 

2. Baterie auto Bosch S3 56 Ah – curent de pornire 480 A. O unitate in mare parte similara cu Varta Black. Ar fi putut primi titlul de cel mai bun acumulator auto, insa  are un pret un pic mai mare decat Varta Black 56 ah. Verifica pretul aici.

3. Tudor High-Tech 53 Ah TA530  – curent de pornire 540 A. Mai multe informatii aici. 

4. Rombat Premiere 60 Ah – locul 4 in top-ul pentru cel mai bun acumulator auto. Curent de pornire 580 A. Verifica pretul aici.

5. Varta Blue Dynamic 60Ah – . Curent de pornire 540 A. Mai multe detalii aici.
Cel mai bun acumulator auto foto Varta

Cel mai bun acumulator auto: capacitatea

Capacitatea unui acumulator auto se masoara in Ah (amper-ora). Acest indicator este mentionat pe eticheta produsului si indica capacitatea de stocare a electricitatii. Aici trebuie sa fiti atenti sa nu procurati o baterie cu capacitatea prea mica – nu va oferi destul curent, dar nici o baterie cu capacitatea prea mare – alternatorul masinii nu va reusi sa o alimenteze.Spre exemplu: pentru o masina cu motor de 1.6 litri pe benzina, echipat cu aer conditionat si geamuri electrice, cel mai bun acumulator auto ar avea o capacitate intre 50 si 56 Ah.

Cel mai bun acumulator auto: curent de pornire

Curentul de pornire este cantitatea de energie electrica necesara unei masini pentru a porni motorul. Marea majoritate a producatorilor de baterii auto, specifica capacitatea de pornire oferita de acumulator conform standartului EN. Spre exemplu, o baterie de 60 Ah ofera un curent de pornire de 540 A, iar un acumulator cu capacitatea de 63 Ah, ofera deja 610 A.

Cel mai bun acumulator auto: montare

Mare atentie la procesul de schimbare a acumulatoarelor. La demontarea celui vechi, deconectati intai borna de minus si apoi cea de plus. La montarea acumatorului noi, se conecteaza borna de plus si apoi cea de minus.

De asemenea este foarte important sa verificati functionarea alternatorului. Daca alternatorul masinii nu livreaza suficient curent electric, schimbarea acumulatorului este inutila.

Cel mai bun acumulator auto: concluzie

Alegeti cu mare grija acumulatorul. Nu cheltuiti prea mult pe el, dar nici nu incercati sa cumparati vreun produs foarte ieftin, ori doamne fereste vreo unul SH. Inainte sa procurati un acumulator, e de dorit sa cereti sfatul unui specialist.

Car kit CMC JRBC01 cu sunet in boxele auto: review

Cel mai bun acumulator auto Tudor TA770 foto

Cel mai bun acumulator auto

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 86.314)
(11 evaluare, 11 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne