(Imagine: Cele mai bune anvelope moto de asfalt)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.260)
(Nu există încă evaluări)
8 septembrie 2022
de CelMaiBun

Cele mai bune anvelope moto: top 5 anvelope moto touring de asfalt

In cele ce urmeaza, incercam sa aflam care sunt cele mai bune anvelope moto dupa raportul calitate/pret. Pentru asta, am analizat sute de pareri ale motociclistilor, plus rapoarte intocmite de reviste auto/moto si organizatii de specialitate. La final, am alcatuit un top cu 5 modele de anvelope moto de asfalt, cu performante decente si preturi corecte. Iata care sunt acestea.

Cele mai bune anvelope moto: top 5

1. Bridgestone Battlax BT 023 – cele mai bune anvelope moto

Verifica pretul aici

Cu sigurante unele din cele mai bune anvelope moto touring, Bridgestone Battlax BT 023 au primit, si primesc in continuare multe laude din partea motociclistilor, dar si a expertilor. Pneurile stau bine la toate capitolele. Ofera aderenta excelenta pe asfalt uscat, inclusiv in curbe, se descurca mai mult decat decent pe asfalt ud, sunt destul de moi, dar se uzeaza greu, iar 9 din 10 cumparatori afirma ca vor repeta achizitia. Mai mult, Bridgestone Battlax BT 023 isi pastreaza calitatile chiar si pe asflat mai degradat. Recomandam cu toata increderea.

Cele mai bune anvelope moto de asfalt - Bridgestone Battlax BT 023

2. Michelin Pilot Road 3

Verifica pretul aici

Michelin Pilot Road 3 sunt anvelope prezente pe piata de multi ani, perioada in care s-au facut recomandate prin aderenta de exceptie si rezistenta la uzura decenta. Este evidenta ca uzura depinde de puterea motorului, stilul de condus, starea asfaltului si temperatura externa, dar si in conditii considerate extreme pentru o motocicleta de asfalt, Michelin Pilot Road 3 se uzeaza mai lent fata de Metzeler ROADTEC 01.

Top anvelope moto de asfalt Michelin Pilot Road 3

3. Metzeler ROADTEC 01

Verifica pretul aici

Cand vine vorba de aderenta si manevrabilitate, Metzeler ROADTEC 01 s-au dovedit a fi anvelope moto foarte bune, indiferent ca vorbim de asfalt umed sau uscat. Cu rezistenta la uzura insa, treaba sta ceva mai rau. Am gasit mai mult marturii care indica o uzura neasteptat de mare, in special pe asfalt fierbinte. In unele cazuri, cordul se facea vazut pe la 6000 km. E de mentionat insa, ca pe langa temperatura mare, e vorba si de motoare puternice. In conditii normale, Metzeler ROADTEC 01 rezista 13000-15000 km. In schimb, cu doi ani in urma, revista britanica MCM a testat distanta de franare pentru 6 cele mai bune anvelope moto de atunci, iar Metzeler ROADTEC 01 s-a clasat pe locul 2, la distanta foarte mica de Continental ContiRoadAtta.

Cele mai bune anvelope moto de asfalt - Metzeler ROADTEC 01

4. Dunlop RoadSmart III

Verifica pretul aici

Dunlop RoadSmart III se descurca de minune pe asfalt uscat (locul 3 in clasamentul MCM), aproape la fel de bine pe asfalt umed, iar uzura are loc cu o viteza moderata. Anvelopele intra in temperatura destul de repede, dupa care aderenta atinge valoare maxima. Toate bune si frumoase, chiar si zgomotul de la rulare e modest, insa preturile de achizitie nu sunt tocmai imbucuratoare. De aici si pozitiionarea in afara top 3.

Cele mai bune anvelope moto de asfalt - Dunlop RoadSmart III

5. Michelin Pilot Road 5

Verifica pretul aici

Michelin Pilot Road 5, cel mai recent model de anvelope moto din gama Pilot Road, se face remarcat prin performante bune spre foarte bune pe asfalt uscat, distanta mica de franare, dar si raspunsul excelent de la drum. Toate multumita faptului ca anvelopele sunt foarte moi. Insa din aceeasi cauza, se pare ca Michelin Pilot Road 5 fac pana mai frecvent. La minusuri am adauga si pretul mare, Michelin Pilot Road 5  fiind printre cele mai scumpe anvelope din top.

Top anvelope moto de asfalt Michelin Pilot Road 5

Cele mai bune anvelope moto

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.260)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne