(Imagine: Cele mai bune aparate de ras clasice cu lama - top 5)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.796)
(Nu există încă evaluări)
10 ianuarie 2023
de CelMaiBun

Cele mai bune aparate de ras clasice: top 5 lame de ras

Pentru ca multa lume ne-a rugat, am decis astazi sa realizam un top 5 cu cele mai bune aparate de ras clasice, in care produsele sunt aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret. Pentru asta, am achizitionat 10 modele de aparate de ras clasice, pe care le-am testat timp de aproximativ o luna si jumatate. Ne interesa in primul rand calitatea barbieritului si confortul.

Avem pe site un clasament al aparatelor de ras electrice, dar se pare insa ca cei mai multi folosesc aparate clasice. Acestea sunt mai ieftine, mai usor de gasit, si daca un aparat nu te multumeste, nu-i mare paguba, cumperi altul. Iata de ce am decis sa facem ce ne cer cititorii, respectiv sa incepem unul din cele mai lungi experimente din istoria site-ului celmaibuntop.ro.

Cele mai bune aparate de ras clasice: top 5

Varianta scurta a clasamentului arata in felul urmator:

1. BIC Flex3

2. Gillette Fusion5

3. BIC Flex5

4. Wilkinson Extreme 3 Sensitive

5. Gillette ProGlide FlexBall

1. BIC Flex3 – cele mai bune aparate de ras clasice

Verifica pretul aici

In timpul testelor, un lucru l-am inteles cu siguranta: mai scump nu inseamna mai bun, iar mai multe lame nu asigura neapat un barbierit mai confortabil. Iata de ce am optat pentru BIC Flex3 in calitate de cele mai bune aparate de ras clasice. Acestea au 3 lame, capatul se misca doar in plan vertical, iar pretul unui aparat e undeva 5-6 lei. Chiar daca nu sunt cele mai sofisticate aparate de pe piata, BIC Flex3 s-au prezentat cat se poate de bine. Rad excelent si aproape ca nu irita. In plus, producatorul a lasat intre lame distanta suficienta ca acestea sa nu se bata prea repede cu fire de par si sa se clateasca usor.

Cele mai bune aparate de ras clasice - BIC Flex3

2. Gillette Fusion5 – cele mai bune aparate de ras clasice cu 5 lame

Verifica pretul aici

Gillette Fusion5 este un aparat de ras care foloseste rezerve cu 5 lame + un trimmer de precizie. Eficienta barbieritului este aproape ireprosabila, de mare ajutor e si lama mica (trimmer-ul de precizie), iar iritatiile se fac prezente foarte rar. La minusuri am mentiona ca capatul se cere clatit mai des fata de aparatul de pe prima pozitie, iar pretul de achizitie a rezervelor nu e printre cele mai mici.

Cele mai bune aparate de ras clasice - Gillette Fusion5

3. BIC Flex5

Verifica pretul aici

BIC Flex5 sunt aparate de ras clasice de unica folosinta, cu capete ce contin 5 lame. Calitatea barbieritului e de 9 din 10, distanta dintre lame e potrivita, iar pretul variaza intre 8 si 10 lei pentru un aparat. Nu am avut probleme legate de iritatii, iar longevitatea capetelor de ras e mai mult decat satisfacatoare.

Top aparate de ras clasice - BIC Flex5

4. Wilkinson Extreme 3 Sensitive

Verifica pretul aici

Wilkinson Extreme 3 Sensitive sunt aparate de ras clasice de unica folosinta cu lame flexibile, care se prezinta tare bine cand vine vorba despre calitatea barbieritului. Pretul e de asemenea cat se poate de loial fata de cumparator, insa am observat ca spatiile dinte lame se infunda destul de repede cu fire de par, iar curatatul cere mai mult efort decat ne-am fi dorit.

Cele mai bune aparate de ras clasice - Wilkinson Extreme 3 Sensitive

5. Gillette ProGlide FlexBall

Verifica pretul aici

Gillette ProGlide FlexBall sunt cele mai scumpe aparate clasice din top. Aceste au capete de ras cu 5 lame principale, plus o lama de preciziei. In plus, aparatul e construit astfel incat capatul sa se miste dreapta-stanga, iar lamele se inclina in plan vertical. Toate bune si frumoase, insa am ramas intr-un fel dezamagit de calitatea barbieritului daca lasi barba de 3-4 mm. Am observat ca unele fire raman neatinse, iar la altele simti de parca ceva ar trage de ele, de aici si incidenta mai mare a iritatiilor. Ai senzatia de parca 5 lame ar fi prea multe, iar distantele dintre ele nu sunt suficiente.

Top aparate de ras clasice - Gillette ProGlide FlexBall

Cele mai bune aparate de ras clasice: concluzie

Nu exista un aparat de ras care sa multumeasca absolut toata lumea. Pentru unii se potrivesc mai bine capetele cu 5 lame, unii prefera 3 lame, iar altii afirma ca aparatele simple, cu o singura lama sunt cele mai bune aparate de ras clasice. Adevarul e ca nu ai cum sa stii ce iti prieste pana nu incerci toate variantele, inclusiv aparatele electrice. Cu toate acestea, riscam sa afirmam ca un aparat cu 3 lame distantate corect, are mai multe sanse sa ti se potriveasca.

Citeste si:

Top spume de ras

Cele mai bune aparate de ras cu lame

 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.796)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne