(Imagine: LG 55C31LA full review)
Comentarii (0)
Vizualizari (672)
(Nu există încă evaluări)
21 iunie 2023
de CelMaiBun

LG 55C31LA (C3 OLED) review: noul rege al gamei OLED?

Noua linie de televizoare LG C3 fiind pozitionata intre seria entry-level B si cea premium G, se afla exact la mijlocul gamei OLED LG a anului 2023. Seria C este de regula si cea mai populara printre cumparatori. Aceasta e dotata cu aproape toate tehnologiile de top din domeniu, dar are un pret mult mai agreabil in comparatie cu televizoarele din seria G. Noua serie C3 contine 6 televizoare, cu diagonale de la 42 la 83 inch. Cele mai cautate vor fi probabil modelele de 48 inch (48C31LA) si in special cea de 55 inch (55C31LA). 

Verifica pretul aici

LG 55C31LA review: design si materiale 9,7 din 10

La capitolul design, noul LG 55C31LA este aproape identic modelului din seria C2 (2022). Televizorul e subtire, marginile din jurul ecranului sunt aproape inexistente, iar stand-ul din aluminiu e probabil cel mai elegant din cele vazute pana acum. In plus, standul ridica televizorul cu aproape 6,5 cm, astfel incat un soundbar instalat in fata televizorului sa nu intre in campul vizual.

Legat de calitatea materialelor, avem doar laude. Televizorul e premium de sus si pana jos. E foarte placut la atingere, nu scartaie si nu are componente slabe. Cu toate acestea, LG 55C31LA cantareste numai 16 kg cu tot cu stand, deci e usor de instalat ori mutat.

LG 55C31LA review - stand din aluminiu

LG 55C31LA review: imagine 9,6 din 10

Ca un OLED veritabil, noul 55C31LA are timpi de raspuns foarte mici si contrast aproape infinit. Prin urmare negrul e perfect, inclusiv in zonele de tranzitie, adica in locurile adiacente obiectelor luminoase de pe ecran. In plus, gama LG C3 are acoperire anti-reflexiva, care se descurca de minune. Una peste alta, LG 55C31LA produce imagini de o calitate imaculata indiferent de tipul continutului. Si vorbind despre continuturi, ar fi corect sa mentionam modul gaming al televizorului. Acesta incorporeaza toate functiile necesare gamingului: ex. rata de refresh variabila cu un maxim de 120 Hz, mod Low Latency, HGiG etc. Mai mult, modul gaming are 5 optiuni presetate pentru adaptarea parametrilor la genul jocului (Standard, First Person Shooter, RPG, Strategy si Sports), plus o optiune ce permite personalizarea setarilor dupa bunul plac al utilizatorului. Si inca ceva, LG 55C31LA detecteaza automat tipul de consola conectat si adaptateaza de unul singur setarile.

Performantele la upscaling, adica procesarea imaginilor cu rezolutie redusa cu scopul de a spori claritatea, sunt bune spre foarte bune. Se mai pierd cateva detalii pe drum, dar imaginile si textele devin mai bine definite si mai clare.

LG 55C31LA review: sunet 9,0 din 10

Televizorul vine cu un sistem audio compus din 2 difuzoare si un subwoofer, cu un RMS total de 40W, adica dublu fata de ce ofera majoritatea televizoarelor conventionale LED. Chiar cu setarile din fabrica, sunetul e bine echilibrat. Dialogurile sunt cat se poate de clare, muzica la fel. Ar fi insa de mentionat ca basul nu e foarte puternic, iar la volum maxim, claritatea are un pic de suferit. Dar acest lucru este comun pentru toate difuzoarele TV.

LG 55C31LA recenzie, lateral

Concluzie

LG 55C31LA este un televizor excelent si exact ca predecesorii sai, o alegere solida daca va doriti un OLED bun, cu un pret corect. Calitatea materialelor e de nota 10, contrastul infinit asigura claritate de exceptie, iar rata de refresh mare are grija sa pastreze imaginile clare si in scenele cu multa actiune.

Televizorul are specifacatii gaming bune spre foarte bune, in plus, dispozitivul e capabil sa recunoasca automat tipul consolei conectate.

Seria C3 foloseste aceeasi telecomanda Magic Remote ca seriile C1 si C2, insa din motive neclare, producatorul a redus numarul comenzilor vocale disponibile. Nu se mai pot modifica setarile televizorului, nu se poate schimba sursa de continut si nu poti intreba chestii simple, precum prognoza meteo. Din fericire, televizorul permite in continuare navigarea prin meniuri si deschiderea comenzi aplicatiilor prin comenzi vocale.

LG 55C31LA e un dispozitiv pe care il recomandam cu incredere inclusiv utilizatorilor experimentati, dar si celor cu gusturi mai rafinate.

 

 

 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 672)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne