(Imagine: Noul MacBook Air 13" review)
Comentarii (0)
Vizualizari (658)
(2 evaluare, 2 voturi)
25 iulie 2022
de CelMaiBun

Noul MacBook Air 13″ M2 review: elegant, performant, dar cu cateva minusuri

Noul MacBook Air 13″ cu procesorul M2 e aici si poate fi comandat cu livrare imediata. Cel mai popular laptop Apple vine cu variante de stocare de 256 si 512 GB SSD, plus 4 variante de culori. Am avut sansa sa testez timp de cateva zile un model de baza, adica 256 SSD si culoare Midnight. Iata ce impresii mi-a lasat noul Air 13″. 

Noul MacBook Air 13″ M2: design

Din punct de vedere stilistic, noul MacBook Air vine cu modificari aproape revolutionare pentru un dispozitiv Apple. Laptop-ul e foarte subtire (doar 11,3 mm) si usor (1,24 kg). Pe latura stanga a fost adaugata o intrare Magsafe pentru incarcator, deci cele doua port-uri USB Type-C pot fi utilizate oricand pentru alte lucruri.

Nu veti gasi difuzoarele foarte usor, pentru ca aceastea se afla pe latura superioara a bazei, langa balamalele laptop-ului. Chiar eram curios sau aud cat de mult a afectat sunetul amplasarea boxelor, dar se pare ca m-am ingrijorat in zadar. Noul MacBook Air 13″ are sunet de o calitate decenta.

Monitorul e mai luminos acum. In plus, a fost coborat si punctul de minim, facand mai placuta utilizarea in incaperi slab iluminate.

Nu pot sa nu mentionez cat de usor se prind amprentele de laptop. Noul Air e un adevarat magnet de amprente, care pe langa toate se si inteparteaza destul de greu.

Si daca tot am adus aminte de minusuri, spuneam ca noul MacBook e foarte subtire. Acest lucru s-a obtinut prin renuntarea la ventilator. Ati inteles corect, noul MacBook Air 13″ nu are ventilator de racire, producatorul spunand ca functionarea chip-ului a fost gandita astfel incat sa nu fie necesara racirea cu ventilator. Nu e chiar asa, insa despre asta discutam ceva mai tarziu.

Noul MacBook Air 13" pareri

Noul MacBook Air 13″ M2: performante

Chip-ul M2 se potriveste ca o manusa pentru noul Air 13″. Laptop-ul functioneaza perfect, mai ales in aplicatiile optimizate pentru pentru Mac OS. Procesorul e clar un pas inainte fata de M1, care printre altele e inca considerat un chip bun. M2 s-a prezentat in testele sintetice cu rezultate imbucuratoare. Astfel, in testele single-core, M2 e cu vreo 16% peste M1, iar la performantele multi-core, M2 a trecut si de Intel Core i9-12900HX.

Neajunsuri:

Chiar daca producatorul da asigurari ca noul Air 13″ nu are probleme cu supraincalzirea, realitatea e diferita. Pentru task-urile simple, MacBook Air nu are nicio problema, insa la sarcinile complexe, cu implicarea tuturor nucleelor, laptop-ul se incinge binisor. Mai mult, s-a constat si o reducere substantiala in performantele procesorului in aceste momente. Cand spun sarcini complexe, ma refer la chestii gen editare video sau export-ul simultan a mai multe clipuri lungi din Adobe Premiere. Pentru task-uri foarte solicitante, e mult mai portivit MacBook Pro 14″ cu procesor M1 Pro. Veti avea garantat performantele necesare, fara ca acestea sa se altereze din cauza temperaturii. In plus, MacBook Pro 14″ poate fi configurat cu 64 GB RAM si 8 TB SSD de stocare.

Inca ceva, pentru ca foloseste un singur modul SSD, noul MacBook Air 13″ in varianta de stocare 256 GB e mai lent ca cel cu stocare 512 GB.

Noul MacBook Air 13" minusuri

Noul MacBook Air 13″ M2: concluzie

Noul Air 13″ e un laptop de exceptie pentru uzul de zi cu zi, acasa, la serviciu sau intr-o calatorie. E compact, are ecran luminos, performante de top, si daca e privit ca un laptop de zi cu zi, singurul minus serios e pretul. Noul MacBook Air 13″ incepe de la 7400 lei, fiind deci cu vreo 1400 lei mai scump ca modelul M1 la startul vanzarilor. Mai mult, pentru varianta de 512 GB, pretul trece de 9000 lei (click aici).

Pareri Pro Si Contra

Pro
 • Design placut
 • Compact
 • Ecran clar si luminos
 • Procesor cu performante de top
 • Sunet decent
 • Functionare silentioasa
 • Camera web buna
CONTRA
 • Scump
 • Scad performantele daca se incalzeste prea tare
 • Magnet de amprente
 • Se vinde doar cu 8 GB RAM

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 658)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne