(Imagine: Cel mai bun intrerupator smart top-5-foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.474)
(Nu există încă evaluări)
29 decembrie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun intrerupator smart: top 5 intrerupatoare cu touch, wireless

Pentru ca dispozitivele inteligente sunt tot mai populare, am decis sa aflam care e cel mai bun intrerupator smart dupa raportul calitate/pret. Pentru asta am testat cateva produse, unele provenite de la producatori de renume, altele mai no-name. Mentionam din start ca ne-am axat doar pentru intrerupatoare care pot fi actionate wireless, adica de pe smartphone sau vocal. Consideram ca un intrerupator nu poate fi considerat smart doar pentru ca are butoane tactile. E adevarat, unitatile cu conexiune wireless sunt mai scumpe decat cele simple, dar va asiguram ca merita.

Iata la ce intrebari cautam raspunsuri la testarea intrerupatoarelor:

1. Cat de usor se monteaza intrerupatorul? Respectiv, are nevoie de nul suplimentar in doza?

2. Cat de simpla e imprerecherea intrerupatorului smart cu smartphone-ul? Adica, mai e nevoie de vreun hub?

3. Daca intrerupatorul are comenzi vocale, cat de repede raspunde?

4. Compatibilitatea cu diverse tipuri de becuri/corpuri de iluminat.

5. Calitatea aplicatiei prin care e controlat intrerupatorul smart.

Cel mai bun intrerupator smart: top 5

Asa arata varianta succinta a clasamentului:

1. Livolo VL-FC2Z-2G-2W

2. Luxion LX-ZT-201G-W

3. Onsag Luxury X801U-L Pro

4. Sonoff T2 EU TX

5. Sonoff NS Panel

1. Livolo VL-FC2Z-2G-2W – cel mai bun intrerupator smart

Verifica pretul aici

Livolo VL-FC2Z-2G-2W e un dispozitiv cu pret considerat mediu, dar cu avantaje ce iau permis intr-un final sa devina cel mai bun intrerupator smart dupa raportul calitate/pret.

1. Livolo VL-FC2Z-2G-2W arata bine, e fabricat din materiale de calitate si e rezistent la zgarieturi.

2. Se monteaza usor. Incape de minune in doza standard si nu are nevoie de nul suplimentar. 

3. Poate fi controlat de pe smartphone. Poate fi controla vocal cu o boxa inteligenta in care e integrat asistentul Google (ex. Google Nest Hub 2) sau Amazon (Alexa).

4. Intrerupatorul raspunde aproape instantaneu la comenzile din aplicatie si cu un delay de aprox. 2-3 secunde la comenzile vocale.

5. Pret bun pentru ce are de oferit.

6. Intrerupatorul vine cu 4 variante de culoare si tot 4 variante ca numar de butoane. Deci va puteti crea propria configuratie in functie nevoile tehnice si preferinte stilistice.

La dezavantaje am mentiona faptul ca pentru a putea fi operat wireless, Livolo VL-FC2Z-2G-2W are nevoie de hub-ul Livolo cu protocol ZigBee sau de o boxa smart cu Zigbee (ex. Amazon Echo 4).

"</p

2. Luxion LX-ZT-201G-W

Verifica pretul aici

Luxion LX-ZT-201G-W este un intrerupator smart, care se prezinta tare bine. Dispozitivul are design modern, se conecteaza usor (nu are nevoie de nul), se controleaza wireless atat vocal cat si de pe smartphone (prin hub-ul Luxion – se procura separat ), iar pretul pentru un intrerupator dublu, nu ar trebui sa treaca prea tare de 110 de lei. Mai mult, operarea de pe smartphone se face prin Smart Life- Smart Living, una din cele mai reusite si stabile aplicatii pentru dispozitive inteligente.

Astfel, pe langa operarea de la distanta, aparatul are si temporizator, permite partajarea controlului si crearea de scene. In plus, Luxion LX-ZT-201G-W corespunde standardului IP45, adica e rezistent la zgarieturi si are protectie contra jeturilor de apa de presiune joasa.

"</p

3. Onsag Luxury X801U-L Pro

Verifica pretul aici

Onsag Luxury X801U-L Pro este un produs premium, care era sa devina cel mai bun intrerupator smart daca nu era luat in calcule pretul. Dispozitivul are toate avantajele intrerupatorului de pe prima pozitie, plus faptul ca operarea wireless se face fara hub sau router suplimentar. Cu alte cuvinte, cumparati dispozitul, il montati in doza (nu e nevoie de nul), il conectati la smartphone (prin aplicatia Smart Life) si la boxa inteligenta dotare, dupa care va puteti bucura de confort si utilizarea simpla.

Partea mai putin buna e ca Onsag Luxury X801U-L Pro vine cu numai doua variante de culori (alb si negru). Parca s-ar mai cere macar un gri.

Cel mai bun intrerupator wireless cu touch - Onsag Luxury X801U-L Pro

4. Sonoff T2 EU TX – cel mai bun intrerupator smart ieftin

Verifica pretul aici

Sonoff T2 EU TX are toate calitatile unui intrerupator smart de calitate. E rezistent, vine de la un producator cu renume, e compatibil cu dispozitivele iOS si Android, plus comenzi vocale prin Amazon Alexa si Google Assistant (nu necesita hub/router), iar pretul e printre cele mai mici de pe piata.

Sonoff T2 EU TX insa are o probleme mica prin aparenta, dar destul de mare in realitate. Intrerupatorul are nevoie de un nul suplimentar in doza, nul care de cele mai multe ori nu este prevazut in schemele electrice din Romania. Solutia ar fi sa-l trageti din alta parta printr-un cablu, de exemplu de la o priza din apropiere. Daca aveti solutie pentru aceasta problema, puteti merge fara rezerve pe varianta Sonoff T2 EU TX, in cautarea celui mai bun intrerupator smart

"</p

5. Sonoff NS Panel – cel mai bun intrerupator smart multirol

Verifica pretul aici

Sonoff NS Panel e probabil cel mai bun intrerupator smart multifunctional sau multirol. Astfel, pe langa iluminare, dispozitivul poate fi utilizat ca termostat la reglarea temperaturii din incapere sau la crearea de scene. Sonoff NS Panel este compatibil cu relee si prize wifi, prin urmare, intrerupatorul poate opera si alte aparate electrice (ex. motoare pentru draperii). Cu alte cuvinte, puteti crea un scenariu conform caruia la parasirea incaperii sau la o anumita ora, draperiile sa se inchida automat, sa se opreasca luminile, iar temepratura sa se reduca de la 22 la 20 de grade celsius. Toate bune si frumoase, chiar si pretul e corect, insa pentru a deveni functional, Sonoff NS Panel are nevoie de nul suplimentar.

intrerupator smart cu termostat sonoff

Top yale smart

Cel mai bun intrerupator smart

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.474)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne