(Imagine: Samsung 50AU8072 foto recenzie, review)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.040)
(Nu există încă evaluări)
9 decembrie 2021
de CelMaiBun

Samsung 50AU8072 review: lider in 2021 la capitolul pret-calitate

Televizoarele sunt din nou la mare cautare, iar Samsung 50AU8072 e unul din cele mai discutate TV-uri ale momentului. Dispozitivul lansat in 2021 si plasat pe treapta mijlocie a gamei 4K Samsung (fara sa se ia in calcul modelele QLED), vine cu procesor Crystal 4K sistem audio de 20W si OS Tizen.

Am avut televizorul la dispozitie doua saptamani, si iata la ce concluzii am ajuns.

Samsung 50AU8072: design, stand, materiale, telecomanda

Samsung 50AU8072 e un televizor ce arata bine spre foarte bine, unul din avantajele principale fiind grosimea de numai 2,5 cm. In calitate de stand se folosesc doua picioruse care pe de o parte sunt destul de simpatice si se fixeaza foarte usor, insa ar fi fost bine sa fie fabricate din metal si nu din plastic. Printre altele, si carcasa e din plastic, insa e un plastic placut si solid, care nu scartie, nu joaca, nu irita.

Telecomanda are doar 17 butoane, lipsind spre exemplu cifrele sau butoanele separate pentru mute si ghid TV. Insa dupa cateva zile de utilizare, intelegi ca telecomanda e gandita destul de bine, unele butoane avand mai multe functii, ex. Vol+, Vol- si Mute pe un buton, iar pe butonul vecin – TV+, TV- si ghid TV.

Una peste alta, nota 8 din 10 pentru design si calitatea materialelor.

Samsung 50AU8072 review foto

Samsung 50AU8072: imagine si sunet

La capitolul imagine, Samsung 50AU8072 e un televizor de 8,5 din 10. Nu are cum sa atinga scorul maxim, segmentul 9 – 10 fiind destinat dispozitivelor OLED si QLED, insa prestatia modelor din gama AU8072 e mai mult decat decenta. Samsung 50AU8072 este dotat cu un panel VA care se descurca foarte bine daca incaperea nu e tare luminoasa, insa marimea unghiurilor de vizualizare nu impresioneaza. Tot la minusuri as mentiona lipsa ratei veriabile de refresh, o caracteristica de baza daca doriti utilizarea televizorului pentru gaming. In rest insa, nu prea ai ce sa-i reprosezi.

Chiar daca nu are Local Dimming, negrul e cat se poate de profund, iar contrastul pe alocuri impresionant. Procesorul face o treaba de laudat la imbunatatirea imaginilor daca sursa e cu rezolutie redusa. E adevarat ca imbunatatirile fac ca unele tipuri de continut sa para mai putin naturale. Ma refer aici in primul rand la filmele si serialele vechi. Insa pentru ele, a fost prevazut modul de imagine Filmaker Mode, care limiteaza procesarea continutului, dar care va permite sa veniti cu setari proprii. Dupa cateva zile de experimente, am concluzionat ca setarile optime arata in felul urmator: Mod de imagine – filmaker mode, setare claritate imagine – personalizat, reducere palpaiere – 6, miscare clara LED – dezactivat, reducere zgomot – automat. Asa am obtinut imagini placute, clare, fluente si cu foarte putin blur.

Sunetul e ok si atat. Televizorul vine cu un sistem audio de 20W, cu sunet clar si putere suficienta pentru o utilizare normala. Daca doriti mai mult, va trebui sa adaugati la sistem un soundbar.

Samsung 50AU8072 grosime

Samsung 50AU8072: software, meniuri si conectivitate

Samsung 50AU8072 functioneaza pe sistemul de operare Tizen, acompaniat de cateva tehnologii pentru performante avansate, dar si de asistentul vocal Bixby. Navigarea prin meniuri se face usor, iar schimbarea canalelor are loc aproape instantaneu. Televizorul nu se blocheaza si nu da impresia ca ar avea vreo dificultate cand modifici ceva in setari sau deschizi vreo aplicatie. Bixby functioneaza si el satisfator, raspunzand la intrebari, schimband canale sau regland volumul. Insa, comenzile trebui pronuntate in engleza, iar pentru a schimba canalul TV, trebuie sa numiti numarul si nu denumirea canalului.

Pentru viteza de navigarea in meniuri, 9 puncte din 10.

Ca si conectivitati, modelul 50AU8072 vine cu WiFi, Bluetooth 4.2, 3 slot-uri HDMI (din care unul ARC), 2 port-uri USB, un slot CI+ si o iesire audio optica. Conexiunea WiFi e stabila si rapida. Nu am intalnit nicio problema la vizualizarea continutului pe youtube, amazon prime sau netflix. Mai mult, televizorul permite afisarea continutului de pe smartphone, tableta si chiar PC, iar daca doriti o experienta imersiva, nu aveti decat sa conectati si o pereche de casti bluetooth.

Concluzie: Pro si Contra

Una peste alta, Samsung 50AU8072 este un televizor reusit, care pot sa-l recomand fara rezerve aproape oricui. Spun aproape pentru ca nu includ aici proprietarii de OLED-uri sau QLED-uri. In acest caz, trecerea la AU8072 ar fi un downgrade.

Samsung 50AU8072 – Pro

Contrast bun spre foarte bun si gri uniform.

Imagini clare si fluente.

Daca e calibrat, televizorul afiseaza culori bogate si placute ochiului.

Sunet curat.

Navigare fara lag-uri prin meniuri.

Conexiune WiFi stabila si rapida.

Perfect pentru Netflix, Amazon Prime s.a.

Pret bun, mai ales prin programul rabla electrocasnice

Samsung 50AU8072 – Contra

Nu are rata de refresh variabila, deci nu e televizorul cel mai potrivit pentru gaming.

Sistemul audio putea fi ceva mai puternic.

Unghiurile de vizualizare sunt destul de mici.

Vezi pretul aici

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.040)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne