(Imagine: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra review complet)
Comentarii (0)
Vizualizari (158)
(Nu există încă evaluări)
30 august 2023
de CelMaiBun

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra review – peste asteptari

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra este o tableta imensa, cu procesor puternic si display perfect pentru multitasking. Toate acestea sunt necesare pentru a rivaliza cu iPad Pro 12.9, care la multe capitole e tableta perfecta. Sarcina deci nu e deloc una simpla, dar pe hartie totul arata foarte promitator.

Verifica pretul aici

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra: display si design

Nu ai cum sa nu aprecieze display-ul OLED lui Tab S9 Ultra, cu diagonala de 14,6 inch, rezolutie 2960 x 1848 si rata de refresh 120 Hz. Chiar daca densitatea pixelilor e ceva mai mica fata de iPad Pro, claritatea si precizia sunt ireprosabile. La capitolul diagonala, Lenovo Tab Extreme este singurul rival care se apropie de Tab S9 Ultra, insa display-ul Samsung e mai aprins si mai placut pentru filme/seriale. Singurul aspect negativ ar fi lipsa suportului pentru formatul HDR – Dolby Vision. Samsung a dezvoltat propriul format (HDR 10+), dar acesta nu are o raspandire la fel de mare ca Dolby Vision.

Pe langa display, exteriorul lui Samsung Tab S9 Ultra se face remarcat prin grosimea de numai 5,5 mm. Tableta e ridicol de subtire si destul usoara. In spate, se afla traditionala insula magnetica pentru stocarea si incarcarea S Pen-ului. Solutia e ok, dar parca am prefera ca S Pen-ul sa fie pastrat in interiorul tabletei, pentru daca e pastrat la suprafata, gadget-ul pretios, se pierde destul de simplu.

Una peste alta e 9 din 10 la capitolul design

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - display

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra: performante

Dotata cu chip-ul Snapdragon 8 Gen 2 ‘for Galaxy’ si 12 GB RAM, tableta e pe cat de performanta se poate. Dispozitivul nu te lasa sa-i pui la indoiala capacitatile, chiar si cand e supus la sarcini compexe, precum editarea in Adobe Lightroom. Cu alte cuvinte, orice aplicatie sau joc cu varianta pentru Android, va rula excelent pe Samsung Galaxy Tab S9 Ultra.

De mentionat ar fi ca pentru editari foto/video mai potrivit e tot iPad-ul. Pe langa chip-ul fabulos M2, care e de fapt o unitate de procesare pentru desktop-uri, tableta Apple beneficiaza si de aplicatii care au fost gandite sa ruleze pe MacOS si iOS, ex. Affinity Photo, Logic Pro sau Final Cut Pro, si care s-au dovedit de-a lungul timpului mai bune.

Nu vrem sa sugeram ca Tab S9 Ultra ar fi insuficient de performant. Ba din contra. Noua tableta Samsung e printre cele mai puternice de pe piata, poate chiar cea mai performanta printre dispozitivele pe Android. iPad Pro are chip de laptop/calculator, cu specificatii fenomenale, insa un utilizator simplu nu le va putea pune in valoare niciodata.

9,6 din 10 la capitolul performante 

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - foto, spate

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra: autonomie

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra are o baterie de 11200 mAh, care e probabil e o solutie de compromis intre capacitate si dimensiuni. Tableta e subtire, deci nu era loc pentru un acumulator mai mare, iar producatorul a decis sa pastreze masa redusa si grosimea in detrimentul autonomiei mai extinse. Dupa cateva zile de teste, cred ca decizia e una buna, mai ales ca tableta nu are probleme sa reziste peste 12 ore de Amazon Prime sau Netflix in 4K.

Nu a fost prevazuta incarcare wireless. Nu e deloc o problema acest aspect. La un dispozitiv atat de mare, incarcarea wireless ar dura prea mult. In schimb, am o mica problema cu incarcarea prin fir, care e limitata la 45W. Este ok pentru un smartphone, dar la o tableta s-ar cere mai degraba 80 sau 100W, astfel incat incarcarea sa se faca in 60-70 minute.

8,3 din 10 la capitolul autonomie 

Concluzie:

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra e o tableta buna la toate. E mare, are un ecran cu detaliere excelenta, chip performant si autonomie decenta. Din minusuri, ar fi de mentionat pretul cam mare, lipsa formatului Dolby Vision din lista cu compatibilitati si incarcarea cu puterea maxima de 45W.

Acestea fiind spuse, recomand cu toata increderea noul Galaxy Tab S9 Ultra, mai ales pentru cei ce utilizeaza tableta la serviciu, indiferent de domeniul activitatii. Insa ar fi exagerat sa cumperi un asemenea dispozitiv doar pentru Netflix sau jocuri.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - review

Citeste si:

Top 5 tablete

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra – review

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 158)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne