Cea mai buna masina de tocat: top 5 dupa raportul pret calitate
(Imagine: Cea mai buna masina de tocat - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (14.699)
Rate it!
24 iunie 2018
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de tocat dupa raportul calitate pret: top 5

Astazi am avut de ales cea mai buna masina de tocat electrica dupa raportul calitate pret. Cand spunem calitate, avem in vedere performantele masinii, calitatea asamblarii, simplitatea curatarii si numarul de accesorii. Pentru fiecare masina de tocat analizata, toti acesti parametri au fost masurati, ca ulterior sa fie raportati la pretul de achizitie. Finalul acestor „operatiuni” a fost crearea unui top 5 al masinilor de tocat.

Cea mai buna masina de tocat: sfaturi de cumparare

Atunci cand aveti de ales cea mai buna masina de tocat, trebuie sa evaluati cateva aspecte. Primul aspect ce trebuie analizat este capacitatea de prelucrare. Aceasta este exprimata in kilograme pe minuta si de cele mai multe ori nu depaseste 3 kg/min. Cantitatea medie insa pentru produsele de uz casnic este in jur de 2 kg/min. Capacitatea maxima de prelucrare este asigurata de puterea motorului. Sa stiti ca producatorii prefera sa indice pe masinile de tocat puterea maxima, insa aceasta nu este foarte relevanta, mult mai importanta fiind puterea nominala. Deci atunci cand alegeti o masina de tocat, este indicat sa atrageti atentia la puterea nominala dezvoltata de candidat. De obicei, acest indicator, este aproximativ de 3 ori mai mic decat puterea maxima, ce este indicata cu cifre mari pe cutie ori chiar pe aparat.

Un alt lucru de maxima importanta este simplitatea curatarii. O masina de tocat se poate transforma intr-un focar de infectii daca nu este curatata adecvat, mai ales ca ramasitele de carne sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Deci aveti de ales un aparat ale carui componente pot fi indepartate simplu si rapid, iar spalarea lor sa fie posibila intr-o masina de spalat vase.

Sa stiti ca in linii mari, o masina de tocat electrica nu se deosebeste foarte multe de una manuala. Componentele interioare sunt practic aceleasi, diferenta limitandu-se doar la modul de actionare si evident, design-ul exterior. Astfel, este necesar ca masina de tocat sa fie facuta din componente calitative, cu durabilitate ridicata. Este acceptabil ca unele elemente sa fie din plastic, dar cand vine vorba spre exemplu despre cutite, otelul inoxidabil este unicul material capabil sa reziste in timp.

Inainte sa trecem la top-ul propriu-zis, am dori sa mentionam ca chiar daca cumparati cea mai buna masina de tocat, garantia de minim 24 luni este un imperativ. Asta pentru ca masina de tocat electrica este deseori supusa la eforturi ridicate, iar sansele ca ceva cu timpul sa cedeze sunt destul de mari.

Cea mai buna masina de tocat electrica: top 5

1. Masina de tocat Bosch MFW67440 – verifica pretul aici – Bosch MFW67440 este probabil ce mai buna masina de tocat dupa raportul calitate/pret. Aceasta are un motor ce dezvolta 2000 watti de putere maxima si 700 wati de putere nominala. Datorita acestuia, aparatul poate prelucra 3,5 kilograme de carne pe minuta. In plus, daca ceva a mers gresit, masina dispune si de functia revers. Spalarea unitatii este posibila este cat se poate de simpla, elementele se detaseaza usor si pot fi curatate intr-o masina de spalat vase.

Cea mai buna masina de tocat carne - Bosch MFW67440

2. Masina de tocat carne Zelmer ZMM4282W – verifica pretul aici – un produs ce poate prelucra 2,5  kilograme de carne pe minuta. Motorul ce pune celelalte componente in miscare produce 1900 watti de putere maxima, iar puterea nominala masoara 260 watti. Masina de tocat nu are sinctia revers, insa setul de accesorii include mai multe unitati, printre care: acc carnati, acc rosii, tava impingere si altele.

Cea mai buna masina de tocat - Zelmer ZMM4282W

3. Masina de tocat Bosch MFW68660 – verifica pretul aici – produsul de pe locul 3 din cursa pentru cea mai buna masina de tocat. Bosch MFW68660 este un aparat aproape perfect. Materialele de la exterior sunt foarte calitative, motorul devolta 2200 de watti de putere maxima, dar mai important, capacitatea de prelucrare atinge 4,3 kilograme pe minuta – cea mai mare valoare printre produsele din top. Totusi, Bosch MFW68660 are un minus destul de important – pretul de achizitie.

Cea mai buna masina de tocat - Bosch MFW68660

4. Masina de tocat Heinner MG16TA-WX – verifica pretul aici – aparatul are un motor de 1600 de watti, iar productivitatea este cea mai redusa din clasament – 2 kg/minuta. Totusi, diferenta fata de unitatile de pe primele 2 locuri nu este prea sesizabila in utilizarea zilnica, iar pretul destul de bun aduce un plus de atractivitate acestei masini de tocat. Heinner MG16TA-WX are 3 site de tocare plus alte 4 accesorii pentru diferite preparate. Elementele masinii se indeparteaza destul de simplu si se asambleaza de asemenea usor.

Cea mai buna masina de tocat carne - Heinner MG16TA-WX

5. Masina de tocat carne Bosch MFW45020 – verifica pretul aici – unitatea de pe locul 5 din top-ul ce anunta cea mai buna masina de tocat electrica, are un motor cu puterea maxima de 1600 watti, iar puterea nominala atinge 500 watti. Bosch MFW45020 se descurca extrem de bine. Masina de tocat este capabila sa prelucreze 2,7 kilograme de produse pe minuta, are functia revers si materiale exterioare calitative. Daca si pretul era un pic mai mic, MFW45020 cu siguranta isi gasea un loc mai avansat in top.

Cea mai buna masina de tocat - Bosch MFW45020

Cea mai buna masina de tocat carne electrica

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 14.699)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne