Cel mai bun robot de bucatarie: top 6 roboti de bucatarie, pareri
(Imagine: Cel mai bun robot de bucatarie - foto top 5 roboti de bucatarie)
Comentarii (0)
Vizualizari (13.698)
(49 evaluare, 49 voturi)
19 mai 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun robot de bucatarie: top 6 dupa raportul calitate/pret

Dupa aproape 20 de ore de cercetari si teste comparative, putem anunta, care dupa parerea noastra este cel mai bun robot de bucatarie. Am facut chiar si un top din 6 roboti de bucatarie, aranjati in ordinea descrascatoare a raprtului calitate/pret. Venim chiar si cu cateva sfaturi pentru alegerea unui robot de bucatarie.

Cel mai bun robot de bucatarie: cum il aleg?

Usor de asamblat – de multe ori aparentele sunt inselatoare, iar robotii de bucatarie se pot dovedi destul de greu de asamblat. Mai mult, pentru unele modele va fi nevoie chiar de patru ore pentru a aduce aparatul in stare functionala. De vina nu este doar constructia robotului, dar si detaliere slaba a instructiunii. Daca in cutia robotului nu gasiti instructiunea de utilizare, cautati una pe Internet.

Accesorii – numarul de accesorii variaza de la un aparat la altul. In linii mari, ar fi bine ca robotul ales sa aiba mai multe accesorii, sporind astfel posibilitatile de utilizare. Unele aparate contin pe langa un numar mare de lame, si un storcator de citrice. Adevarul e ca multe din lame ori alte accesorii raman neutilizate, respectiv si adaosul de pret pentru acestea a fost platit in zadar.

Puterea motorului – capacitatea robotului de bucatarie de a marunti alimentele este exprimata de puterea acestuia. Puterea oricarui aparat electric este masurata in watti (W). Cel mai bun robot de bucatarie ar trebuie sa aiba intre 600 si 1000 watti.

Cel mai bun robot de bucatarie: top 6 roboti de bucatarie

1. Philips Daily Collection HR7510/00

Verifica pretul aici

Specificatii: putere 800W, bol de 2,1 litri, blender de 1,5 litri, capacitate framantare 1 kg, 7 accesorii pentru framantare, maruntire, stoarcere si alte operatiuni. Dupa parerea noastra Philips Daily Collection HR7510/00 este cel mai bun robot de bucatarie dupa raportul calitate/pret. Motorul puternic poate marunti orice – frunze de salata, fructe, legume, miez de nuci si chiar alune, iar daca doriti puteti pregati creme, maioneza si chiar framanta aluat. Philips Daily Collection HR7510/00 e destul de silentios, e fabricat din materiale de o calitate peste medie, are multe accesorii, se curata usor si un pret cat se poate de corect. Cam aceasta e “reteta” unui robot de bucatarie bun.
Cel mai bun robot de bucatarie - Philips Daily Collection HR7510/00

2. Robot de bucatarie Heinner HPM-1000WH

Verifica pretul aici

Specificatii: putere 1000W, bol de 5,5 litri, blender de 1.5 litri, capacitate framantare 1,5 kg, accesorii pentru framantare, maruntire, stoarcere si tocare. Dupa parerea noastra Heinner HPM-1000WH este cel mai bun robot de bucatarie din gama Heinner dupa raportul calitate/pret. Motorul puternic poate marunti legumele si fructele pana la starea de pasta, iar daca doriti, puteti pregati creme, maioneza si chiar framanta aluat. Heinner HPM-1000WH e un pic mai zgomotos decat rivalii sai, dar avand in vedere calitatea asamblarii, numarul accesoriilor, specificatiile tehnice si pretul, am considerat ca putem face abstractie de nivelul mai mare de zgomot produs de aparat.

Cel mai bun robot de bucatarie - Heinner HPM-1000WH

3. Bosch MUM58364  – cel mai bun robot de bucatarie Bosch

vezi pretul aici

Specificatii: putere 1000W, capacitate bol 3,9 litri, capacitate blender 1,25 litri. Bosch MUM58364 este unul dintre cei mai puternici roboti de bucatarie din top. Aparatul este inzestrat cu accesorii pentru framantare aluat, blender, mixare oua, mixare, feliere si rasnire. A fost plasat pe locul 2 in clasament din cauza pretului peste rivali, dar si datorita faptului ca e cam greu de gasit. Cu toate acestea, Bosch MUM58364 0 ramane un produs de exceptie ce il recomandam fara niciun dubiu, mai ales ca acesta este unul dintre cei mai buni roboti de bucatarie pentru framantarea aluatului.

Cel mai bun robot de bucatarie - Bosch MUM58364

4. Tefal Masterchef Grande QB813D38 – cel mai bun robot de bucatarie Tefal

Verifica pretul aici

Putere 1500W, capacitate bol 6,7 litri, blender 1,4 litri, 8 viteze, 7 accesorii. Incepem cu lucrurile bune. Tefal Masterchef Gourmet QB514G38 este un robot de bucatarie excelent, cu un bol foarte mare si motor puternic. Mai merita sa mentionam calitatea materialelor. O sa gasiti cu mare greu piese din plastic, iar finisajale sunt executate perfect. Totusi, acesta a fost clasat doar pe locul 4 in top-ul ce numeste cel mai bun robot de bucatarie. Asta pentru ca Tefal Masterchef Grande QB813D38 este si cel mai scump produs din clasament.

Cel mai bun robot de bucatarie - Tefal Masterchef Grande QB813D38

5. Robot de bucatarie Philips Daily Collection HR7320/00

Putere 700W, capacitate bol 2,1 litri, capacitate framantare 500 grame. Philips Daily Collection HR7320/00 este cel mai ieftin produs din top-ul ce desemneaza cel mai bun robot de bucatarie. Aparatul este de cele mai multe ori accesibil pentru 300-400 ron (pretul poate fi verificat aici.) Pretul mic presupune si materiale de o calitate mai modesta, iar capacitatea de framantare a aluatului este destul de limitata. In schimb puteti utiliza aparatul pentru maruntirea rapida a fructelor, legumelor si a carnii, pentru prepararea de frisca si sosuri etc. Cu alte cuvinte Philips Daily Collection HR7320/00 este un robot de bucatarie foarte bun pentru pretul sau.

Cel mai bun robot de bucatarie - Philips Daily Collection HR732000

6. Tefal QB632D38 Masterchef Gourmet+

Verifica pretul aici

Tefal QB632D38 este un robot de bucatarie foarte reusit din toate punctele de vedere. Toate, mai putin pretul. Dar daca ne-am preface ca nu observam acest elefant din camera, Tefal QB632D38 s-ar clasa cu siguranta pe prima pozitie. Robotul are un motor de 1100 wati (8 viteze), bol de 4,6 litri, e fabricat din materiale de calitate si nu produce foarte mult zgomot la functionare. Cel mai bun robot de bucatarie - Tefal QB632D38 Masterchef Gourmet+

Ce face un robot de bucatarie?

Robotul de bucatarie joaca rolul unui asistent in timpul gatitului. Acesta poate marunti/felia/stoarce produsele intr-un timp record sau cel putin mult mai scurt decat ar fie nevoie pentru aceeasi operatiune dar facut cu un cutit simplu. Cu alte cuvinte, robotul de bucatarie este menit sa reduca substantial timpul necesar gatitului, maruntirea morcovilor si a cepei pentru o tocanita ori un sos va dura maxim 30 de secunde.

Citeste si:

Cel mai bun blender: top 5 blendere si sfaturi

Cel mai bun storcator de fructe: top 10 storcatoare de fructe si legume

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 13.698)
(49 evaluare, 49 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne