(Imagine: Cel mai bun robot de bucatarie - foto top 5 roboti de bucatarie)
Comentarii (0)
Vizualizari (23.049)
(51 evaluare, 51 voturi)
19 mai 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun robot de bucatarie: top 6 dupa raportul calitate/pret

Dupa aproape 20 de ore de cercetari si teste comparative, putem anunta, care dupa parerea noastra este cel mai bun robot de bucatarie. Am facut chiar si un top din 6 roboti de bucatarie, aranjati in ordinea descrascatoare a raprtului calitate/pret. Venim chiar si cu cateva sfaturi pentru alegerea unui robot de bucatarie.

Cel mai bun robot de bucatarie: cum il aleg?

Usor de asamblat – de multe ori aparentele sunt inselatoare, iar robotii de bucatarie se pot dovedi destul de greu de asamblat. Mai mult, pentru unele modele va fi nevoie chiar de patru ore pentru a aduce aparatul in stare functionala. De vina nu este doar constructia robotului, dar si detaliere slaba a instructiunii. Daca in cutia robotului nu gasiti instructiunea de utilizare, cautati una pe Internet.

Accesorii – numarul de accesorii variaza de la un aparat la altul. In linii mari, ar fi bine ca robotul ales sa aiba mai multe accesorii, sporind astfel posibilitatile de utilizare. Unele aparate contin pe langa un numar mare de lame, si un storcator de citrice. Adevarul e ca multe din lame ori alte accesorii raman neutilizate, respectiv si adaosul de pret pentru acestea a fost platit in zadar.

Puterea motorului – capacitatea robotului de bucatarie de a marunti alimentele este exprimata de puterea acestuia. Puterea oricarui aparat electric este masurata in watti (W). Cel mai bun robot de bucatarie ar trebuie sa aiba intre 600 si 1000 watti.

Cel mai bun robot de bucatarie: top 6 roboti de bucatarie

Iata cum arata varianta scurta a clasamentului:

1. Bosch MUM58720

2. Philips Viva Collection HR7510/10

3. Kenwood KHC29.A0SI – cel mai bun robot de bucatarie pentru framantarea aluatului

4. Bosch MUMS2VS30

5. Philips Seria 7000 HR7962/21

6. Tefal Masterchef Gourmet QB514G38

1. Bosch MUM58720 – cel mai bun robot de bucatarie

Verifica pretul aici

Specificatii Bosch MUM58720: putere 1000W, bol de 3,9 litri, 3 accesorii pentru framantare, tocare, mixare oua si alte operatiuni. Dupa parerea noastra, Bosch MUM58720 este cel mai bun robot de bucatarie dupa raportul calitate/pret. Motorul puternic poate marunti/toca orice si evident, puteti pregati creme, maioneza ori framanta aluat. Bosch MUM58720 e silentios, fabricat din materiale de o calitate mult peste medie, are numeroase accesorii, se curata usor, iar pretul este cat se poate de corect. Cam aceasta e „reteta” unui robot de bucatarie bun.

Cel mai bun robot de bucatarie - Bosch MUM58720

2. Philips Viva Collection HR7510/10 – cel mai bun robot de bucatarie Philips

vezi pretul aici

Putere 800W, capacitate bol 2,1 litri, capacitate framantare 1000 grame. Philips Viva Collection HR7510/10 este cel mai ieftin produs din top-ul ce desemneaza cel mai bun robot de bucatarie. Aparatul este de cele mai multe ori accesibil pentru 400-500 ron. Pretul mic nu presupune neaparat si materiale de calitate proasta, insa capacitatea de framantare a aluatului este destul de limitata. In schimb puteti utiliza aparatul pentru maruntirea rapida a fructelor, legumelor si a carnii, pentru prepararea de frisca si sosuri etc. Cu alte cuvinte Philips Viva Collection HR7510/100 este un robot de bucatarie foarte bun pentru pretul sau.

Cel mai bun robot de bucatarie - Philips Viva Collection HR7510/10

3. KENWOOD Prospero+ KHC29.A0SI – cel mai bun robot de bucatarie pentru framantare

Verifica pretul aici

Kenwood KHC29.A0SI este un robot de bucatarie foarte reusit din toate punctele de vedere, fiind poate chiar cel mai bun robot pentru framantarea aluatului. Numarul de accesorii nu e foarte mare, altfel, Kenwood KHC29.A0SI s-ar clasa cu cu cel putin o pozitie mai sus. Robotul are un motor de 1000 wati (6 viteze), bol din de 4,3 litri, e fabricat din materiale de calitate, nu produce foarte mult zgomot la functionare si e compatibil cu o gama vasta de accesorii..

Cel mai bun robot de bucatarie - KENWOOD Prospero+ KHC29.A0SI

4. Bosch MUMS2VS30

vezi pretul aici

Bosch MUMS2VS30: putere 900W, bol de 3,8 litri, blender de 1,25 litri, multiple accesorii pentru framantare, maruntire, amestecare, razuire s.a. Dupa parerea noastra, Bosch MUMS2VS30 este cel mai bun robot de bucatarie din noua gama Bosch. Motorul puternic poate marunti legumele si fructele pana la starea de pasta, iar daca doriti, puteti pregati creme, maioneza si framanta aluat. Bosch MUMS2VS30 e un pic mai zgomotos decat rivalii sai, dar avand in vedere calitatea materialelor, puterea, numarul accesoriilor si pretul bun, am putea trece peste nivelul sonor.

Cel mai bun robot de bucatarie - Bosch MUMS2VS30

5. Philips Seria 7000 HR7962/21

Verifica pretul aici

Philips Seria 7000 HR7962/21 este un robot de bucatarie bine gandit din aproape toate punctele de vedere, fiind de mare ajutor in primul rand la framantarea aluatului. Robotul are un motor de 1000 wati (8 viteze), bol de 5,5 litri, accesoriu masina de tocat, e fabricat din materiale de calitate si nu produce foarte mult zgomot la functionare.

Cel mai bun robot de bucatarie - Philips Seria 7000 HR7962/21

6. Tefal Masterchef Grande QB813D38 – cel mai puternic robot de bucatarie

Verifica pretul aici

Specificatii Tefal Masterchef Gourmet QB514G38: putere 1500W, capacitate bol 6,7 litri, blender 1,4 litri, 8 viteze, 7 accesorii. Incepem cu lucrurile bune. Tefal Masterchef Gourmet QB514G38 este un robot de bucatarie excelent, cu un bol foarte mare si motor puternic. Mai merita sa mentionam calitatea materialelor. O sa gasiti cu mare greu piese din plastic, iar finisajale sunt executate perfect. Totusi, acesta a fost clasat doar pe locul 5 in top-ul ce numeste cel mai bun robot de bucatarie. Asta pentru ca Tefal Masterchef Grande QB813D38 este si cel mai scump produs din clasament.

Cel mai bun robot de bucatarie - Tefal Masterchef Grande QB813D38

Ce face un robot de bucatarie?

Robotul de bucatarie joaca rolul unui asistent in timpul gatitului. Acesta poate marunti/felia/stoarce produsele intr-un timp record sau cel putin mult mai scurt decat ar fie nevoie pentru aceeasi operatiune dar facut cu un cutit simplu. Cu alte cuvinte, robotul de bucatarie este menit sa reduca substantial timpul necesar gatitului, maruntirea morcovilor si a cepei pentru o tocanita ori un sos va dura maxim 30 de secunde.

Citeste si:

Cel mai bun blender: top 5 blendere si sfaturi

Cel mai bun storcator de fructe: top 10 storcatoare de fructe si legume

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 23.049)
(51 evaluare, 51 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne