Cel mai bun robot de bucatarie: top 5 roboti calitativi
(Imagine: Cel mai bun robot de bucatarie - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (11.027)
Rate it!
5 februarie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun robot de bucatarie: top 5 dupa raportul calitate/pret

Dupa aproape 20 de ore de cercetari si teste comparative, putem anunta, care dupa parerea noastra este cel mai bun robot de bucatarie.
Cel mai bun robot de bucatarie: de ce as cumpara unul?
Robotul de bucatarie joaca rolul unui asistent in timpul gatitului. Acesta poate marunti/felia/stoarce produsele intr-un timp record sau cel putin mult mai scurt decat ar fie nevoie pentru aceeasi operatiune dar facut cu un cutit simplu. Cu alte cuvinte, robotul de bucatarie este menit sa reduca substantial timpul necesar gatitului, maruntirea morcovilor si a cepei pentru o tocanita ori un sos va dura maxim 30 de secunde.

Cel mai bun robot de bucatarie: cum il aleg?

Usor de asamblat – de multe ori aparentele sunt inselatoare, iar robotii de bucatarie se pot dovedi destul de greu de asamblat. Mai mult, pentru unele modele va fi nevoie chiar de patru ore pentru a aduce aparatul in stare functionala. De vina nu este doar constructia robotului, dar si detaliere slaba a instructiunii. Daca in cutia robotului nu gasiti instructiunea de utilizare, cautati una pe Internet.

Accesorii – numarul de accesorii variaza de la un aparat la altul. In linii mari, ar fi bine ca robotul ales sa aiba mai multe accesorii, sporind astfel posibilitatile de utilizare. Unele aparate contin pe langa un numar mare de lame, si un storcator de citrice. Adevarul e ca multe din lame ori alte accesorii raman neutilizate, respectiv si adaosul de pret pentru acestea a fost platit in zadar.

Puterea motorului – capacitatea robotului de bucatarie de a marunti alimentele este exprimata de puterea acestuia. Puterea oricarui aparat electric este masurata in watti (W). Cel mai bun robot de bucatarie ar trebuie sa aiba intre 600 si 800 watti.

Cel mai bun robot de bucatarie: top 5

1. Bosch MCM42024 – putere 800W, bol de 1,2 litri, blender de 1.25 litri, capacitate framantare 1 kg, 7 accesorii pentru framantare, maruntire, stoarcere si ventuze pentru fixare. Dupa parerea noastra Bosch MCM42024 este cel mai bun robot de bucatarie dupa raportul calitate/pret. Motorul puternic poate marunti legumele si fructele pana la starea de pasta, iar daca doriti, puteti pregati creme,  maioneza si chiar framanta aluat. Bosch MCM42024 e un pic mai zgomotos decat rivalii sai, dar avand in vedere calitatea asamblarii, numarul accesoriilor, specificatiile tehnice si pretul, am considerat ca putem face abstractie de nivelul mai mare de zgomot produs de aparat. Pentru mai multe detalii si o oferta CLICK aici.
Cel mai bun robot de bucatarie - Bosch MCM42024

2. Philips Viva Collection HR7762/00 – putere 750W, capacitate bol 1,5 litri, capacitate blender 1 litru, capacitate framantare 0,5 kg, 9 accesorii. Philips HR7761/00 ar fi putut deveni cel mai bun robot de bucatarie, insa puterea mai mica a motorului si volumele ceva mai reduse ale vasurilor/bolurilor din dotare l-au clasat pe locul 2. In rest insa, robotul Philips este demn doar de laude. Mai mult, minusurile enumerate mai sus, sunt compensate de un pret mai mic, care printre altele poate fi verificat aici.

Cel mai bun robot de bucatarie - Philips Viva Collection HR776200

3. Bosch MUM58224 – putere 1000W, capacitate bol 3,9 litri, capacitate blender 1,5 litri. MCM68861 cel mai puternic produs din top-ul ce desemneaza cel mai bun robot de bucatarie. Aparatul este inzestrat cu 10 accesorii ce ofera in total 50 de functii pentru prelucrarea alimentelor. A fost plasat pe locul 3 in clasament din cauza pretului peste rivali, dar si datorita faptului ca e cam greu de gasit. Cu toate acestea, robotul Bosch MUM58224 ramane un produs de exceptie ce il recomandam fara niciun dubiu. Verifica pretul aici.

<Cel mai bun robot de bucatarie - Bosch MUM58224

4. Philips HR7627/00 – putere 650W, capacitate bol 1,5 litri, capacitate framantare 500 grame. Philips HR7627/00 este cel mai ieftin produs din top-ul ce desemneaza cel mai bun robot de bucatarie. Aparatul este de cele mai multe ori accesibil pentru 270-280 ron (pretul poate fi verificat aici.) Pretul mic presupune insa si un numar de accesorii si optiuni mai mici. In cazul lui Philips HR7627/00, robotul nu poate fi folosit pentru stoarcerea fructelor, iar capacitatea de framantare a aluatului este destul de limitata. In schimb puteti utiliza aparatul pentru maruntirea rapida a fructelor, legumelor si a carnii, pentru prepararea de frisca si sosuri etc. Cu alte cuvinte Philips HR7627/00 este un robot de bucatarie foarte bun pentru pretul sau.

Cel mai bun robot de bucatarie Philips HR 762700

5. Tefal Masterchef Gourmet QB514G38 – putere 1100W, capacitate bol 4,6 litri, blender 1,5 litri, 6 viteze, 5 accesorii. Incepem cu lucrurile bune. Tefal Masterchef Gourmet QB514G38 este un aparat executat foarte bine, cu un bol foarte mare si motor puternic. Totusi, acesta a fost clasat doar pe locul 5 in top-ul ce numeste cel mai bun robot de bucatarie. Asta pentru ca Tefal Tefal Masterchef Gourmet QB514G38 este si cel mai scump produs din clasament. Aparatul fiind accesibil la preturi de peste 1000 de lei. Mai multe detalii aici.

Cel mai bun robot de bucatarie - Tefal Masterchef Gourmet QB514G38

Cel mai bun robot de bucatarie

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 11.027)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne