(Imagine: Samsung HW-Q700A)
Comentarii (0)
Vizualizari (657)
(Nu există încă evaluări)
17 mai 2021
de CelMaiBun

Review Samsung HW-Q700A: cel mai nou soundbar Samsung

Samsung HW-Q700A este un soundbar cu 3.1.2 canale, din gama 2021 a producatorului coreean. Dispozitivul are suport pentru continutul Dolby Atmos si DTS, insa nu e compatibil cu Alexa, fiind deci nevoie de boxa Amazon Echo pentru activarea comenzilor vocale. In cele ce urmeaza va propun un review pentru Samsung HW-Q700A, unde pe langa materialele de fabricatie si calitatea sunetului, vom mai pune in discutie si concurenta.

Vezi pretul lui Samsung HW-Q700A aici

Review Samsung HW-Q700A: materiale si design – 9,5 din 10

Bara de sunet este destul de compacta, iar din punct de vedere stilistic e similara modelului HW-Q70T. Astfel, difuzoarele sunt acoperite cu un grilaj metalic solid, iar restul este plastic. Ca si dimensiuni, Samsung HW-Q700A masoara in lungime 98 cm si 6 cm in inaltime, deci nu ar trebui sa aveti dificultati cu instalarea, mai ales ca bara de sunet incape fara probleme sub un televizor de 55 inch. Calitatea finisajelor este pe alocuri impresionanta. Toatele componentele, inclusiv cele din plastic fiind cat se poate de rezistente.

Subwoofer-ul e si el destul de compact (I35,3 cm x A30,3 cm x L20,4 cm), iar la contructie s-a folosit lemn si ceva material sintetic pentru acoperirea difuzorului.

Samsung HW-Q700A este prezentat drept un sistem 3.1.2, adica bara + subwoofer-ul + doi sateliti. In setul standard insa, satelitii nu sunt inclusi, sistemul avand deci o configuratie 3.1. Cele doua difuzoare wireless pot fi cumparate separat, dar se gasesc destul de greu.

Review Samsung HW-Q700A

Review Samsung HW-Q700A: sunetul – 9 din 10

La capitolul performante, HQ-Q700A este asemanator modelului HW-Q70T. Astfel, setarile din fabrica fac ca soundbar-ul sa emita un sunet cu profil neutru, adica cu bass-uri bune si performante mai mult decat decenta la toate frecventele. Mai mult, cu volumul dat la maxim, sunetul ramane curat si placut. In plus, Samsung HW-Q700A permite personalizarea sunetului. Pentru asta se utilizeaza egalizatorul grafic, care pe langa toate are si 4 moduri presetate: standard, surround, game pro si adaptive sound. Mai mult, din aplicatia SmartThings „tratementului” pot fi supuse si vocile.

Dar pentru ca calitatea sunetului depinde in mare parte de sursa, producatorul a dotat soundbar-ul cu un port HDMI ARC, decizie ce a adaugat in lista cu compatibilitati si formaturile audio DTS:X si Dolby Digital. Pe langa asta, gratie conexiunilor Bluetooth si WiFi, HQ-Q700A poate reda de pe surse wireless.

Samsung HW-Q700A nu are microfon incorporat, deci pentru activarea comenzilor vocale, e nevoie de o boxa, gen Amazon Echo Dot.

Controlul barei de sunet sunt poate fi efectuat prin cel putin 3 metode: 1. telecomanda inclusa in set, 2. de pe smartphone prin aplicatia SmartThings si 3. de pe interfata barei.

Samsung HW-Q700A: concurenta 9 din 10

HQ-Q700A e probabil cea mai reusita bara de sunet in segmentul sau de pret. Printre rivali s-ar numara produse ca LG GX, Sony HT-Z9F sau Samsung HW-Q70T. Putem insa afirma ca obiectul recenziei e un dispozitiv mai aavansat. Acesta are materiale de o calitate mai buna, performante Atmos superioare si de cele mai multe ori, e mai avantajos si ca pret de achizitie.

Samsung HW-Q700A pareri

Citeste si:

Bose 700 review – soundbar cu materiale premium si sunet de calitate

Review Samsung HW-Q700A

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 657)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne