(Imagine: TCL 50C805 - review, pareri, merita)
Comentarii (0)
Vizualizari (183)
(Nu există încă evaluări)
1 martie 2024
de CelMaiBun

TCL 50C805 review: raport pret/calitate impresionant

TCL 50C805 este unul din modelele de top ai gamei de televizoare TCL de anul trecut. Specificatiile decente si pretul sub media pietii, au propulsat foarte mult vanzarile, TCL 50C805 fiind astazi unul dintre cele mai populare televizoare de pe piata. De aceea ne-am propus sa realizam un review, prin care sa explicam ce exact are de oferit TV-ul.

TCL 50C805: specificatii

Pe scurt:

Diagonala – 50 inch

Rezolutie – 3840×2160 px

Tehnologie display – QLED-MiniLED

Tip panou – VA

Procesor imagine – Mediatech Pentonic 700

RAM – 3 GB

Rata de refresh default – 100 Hz

Sunet – 2x15W

SmartTV – GoogleTV

TCL 50C805 este un Mini LED QLED dotat cu iluminare spate capabila sa ofere niveluri de luminozitate bune spre foarte bune, atat in HDR, cat si in SDR. Televizorul este capabil sa ofere o rata de reimprospatare de pana la 144Hz in 4K sau pana la 240Hz in FullHD, are suport pentru rata de reimprospatare variabila (VRR) si vine cu setul Game Master de la TCL, care ofera acces rapid la o multitudine de caracteristici orientate spre gaming. TV-ul suporta formate audio avansate DTS si Dolby prin portul sau HDMI eARC, plus suport pentru formatele de imagine Dolby Vision, HLG și HDR10+. TCL 50C805 este echipat cu sistemul de operare Smart Google TV si este compatibil cu asistentii vocali Amazon Alexa, Google Assistant si Apple Homekit. Pe langa varianta de 50 inch, televizorul mai este disponibil cu 5 dimensiuni: 55 inch, 65 inch, 75 inch, 85 inch si 98 inch.

La sunet, avem un sistem compus din 2 difuzoare Onkyo de 15W, care se prezinta Ok daca televizorul e utilizat doar in mod TV, insa pentru filme si jocuri, parca se cere un soundbar. Nu o spunem doar noi, ci si multiplele pareri lasate de cumparatori pe forumurile de specialitate Claritatea sunetului e buna, mai ales ca producatorul a prevazut mai multe tehnologii ce „curata” sunetul si elimina distorsiunile.

TCL 50C805 - televizor MiniLED cu panou VA

SmartTV si telecomanda

Pentru ca ruleaza pe Google TV, TCL 50C805 functioneaza aproape ireprosabil pe partea de smart. Navigarea prin meniuri se face fara delay, iar numarul aplicatiilor preinstalat e impresionant, televizorul venind din fabrica cu Netflix, Prime Video, Youtube, Disney+, Discovery+ si AppleTV. Pacat ca nu toate sunt disponibile in Romania.

Telecomanda din dotare are dimensiuni medii si butoane pentru cele mai populare servicii de streaming. Atat televizorul, cat si telecomanda au microfoane incorporate pentru comenzi vocale.

TCL 50C805: performante

Calitate imagini – 8,6 din 10

TCL 50C805 este un televizor cat se poate de reusit. E bun pentru gaming, deoarece suporta pana la 144Hz in 4K, are rata de refresh variabila si ALLM, iar luminozitatea sa este remarcabila atat in SDR, cat si in HDR, astfel incat jocurile sa arate luminos si cu culori vibrante. De asemenea, 50C805 are lag de intrare scazut in Game Mode. Timpul sau de raspuns este excelent, ceea ce este foarte util pentru jocuri, sporturi sau scene de actiune. Gratie luminozitatii bune, continutul HDR arata chiar uimitor pe TCL 50C805. Nivelul contrastului este decent, astfel incat filmele cu format HDR arata excelent, mai ales intr-o camera intunecata. Din pacate, unghiul de vizualizare al televizorului nu e chiar impresionant. De asta am redus scorul calitatii cu 0,4 puncte.

Calitate sunet – 8 din 10

Dupa cum spuneam TCL 50C805 are un sistem audio compus din 2 difuzoare Onkyo de 15W. Televizorul se prezinta destul de bine cand vine vorba despre claritatea dialogurilor, insa puterea bass-ului lasa de dorit. Insa acest lucru e valabil pentru toate televizoarele fara subwoofer.

Care televizor TCL merita cumparat

Conectivitati TCL 50C805 – 9 din 10

TCL 50C805 chiar sta bine la capitolul conectivitati. Pentru ca are HDMI 2,1 (port-urile1 si 2), cu VRR si ALLM, televizorul pune in valoarea toate beneficiile oferite de PS5 sau Xbox Series X. In plus, televizorul este capabil sa detecteze automat consola si sa treca de unul singur in Game Mode.

Calitate materiale – 8,4 din 10

Calitatea materialelor e ok. Televizorul e destul de subtire si are carcasa din plastic solid, la care se adauga stand-ul metalic. Dupa montare, televizorul e cat se poate de stabil.

Pret de achizitie – 9 din 10

Chiar daca nu e perfect la toate capitolele, TCL 50C805 compenseaza neajunsurile cu un pret care rareori trece de 2700 lei. Astfel, TCL 50C805 e unul din cele mai ieftine televizoare de 50 inch si display MiniLED.

TCL 50C805 - foto spate

TCL 50C805 – review, pareri

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Luminozitate buna
  • Contrast decent
  • Imagini clare si culori bogate
  • Materiale de calitate
  • Pret foarte bun
  • Sistem de operare stabil si intuitiv
  • Navigare rapida prin meniuri
CONTRA
  • Sistem audio mediu
  • Unghiuri de vizualizare modeste

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 183)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne