(Imagine: Top televizoare LG - pareri, recomandari)
Comentarii (0)
Vizualizari (152)
(Nu există încă evaluări)
15 februarie 2024
de CelMaiBun

Top televizoare LG: modele de top, pareri, recomandari

Astazi ne axam exclusiv pe gama de televizoare LG. Vom realiza un top 5 cu cele mai bune modele, vom vedea cum sunt aranjate seriile TV in gama producatorului si vom explica principalele tehnologii folosite de LG, pe langa clasicul LED. Este vorba despre NanoCell, QNED MinilLED si OLED. Sa trecem la treaba.

Televizoare LG LED

Televizoarele LED reprezinta cea mai accesibila optiune pentru cei ce isi doresc un TV nou. Aceste dispozitive utilizeaza LED-uri pentru a lumina panoul LCD. Daca luminile sunt dispuse pe laturile panoului, vorbim despre un televizor Edge-lit, daca pe toata suprafata, avem un full -array LED. In cadrul industriei, edge-urile sunt considerate inferioare televizoarelor full-array.

Gama actuala de televizoare LG include un numar substantial de LED-uri clasice, dar pentru o intelegere mai usoara, acestea au fost impartite pe 3 serii: 70, 80 si 90 – seria 7 reprezentand baza gamei LED LCD, iar seria 90 fiind intr-un fel varful de lance.

Televizoare LG NanoCell

Televizoarele LG NanoCell reprezinta urmtorul nivel in structura producatorului coreean. NanoCell functioneaza pe baza unui strat de particule semiconductoare, care emit lumina de o anumita culoare atunci cand sunt iluminate. Stratul NanoCell este localizat intre stratul de lumini LED si panoul LCD. In functie de dimensiuni, particulele pot emite rosu, verde si albastru pur, prin urmare stratul NanoCell functioneaza ca un filtru, imbunatatind calitatea si precizia cu care sunt redate culorile.

Televizoarele LG NanoCell sunt si ele impartite pe serii, cele mai populare fiind modelele din seriile Nano70 si Nano 80.

Televizoare LG QNED

Asa cum am spus si in clasamentul general al televizoarelor, LG QNED reprezinta urmatoarea treapta in evolutia televizoarelor, tehnologia utilizand atat stratul NanoCell, cat si iluminarea Mini LED pentru panou. Ultima, e o imbunatatire de principiu, pentru ca Mini LED-urile au dimensiuni mult mai mici fata de LED-urile conventionale, deci permit un control mai precis asupra iluminarii, de aici si imaginile mai clare, inclusiv in timpul scenelor de actiune.

Gama de televizoare LG QNED MiniLED include dispozitive din 3 serii: QNED70, QNED80 si QNED90, unde seria QNED90 contine inclusiv televizoare 8K ce se bazeaza pe cea mai recenta generatie de procesoare α9.

Televizoare LG OLED

OLED-urile sunt cu totul altceva, iar televizoarele LG OLED poate chiar cele mai bune de pe piata. OLED e o impresioneaza prin faptul ca fiecare pixel al display-ului e alimentat cu curent, deci e o potentiala sursa de lumina. Vorbim deci despre milione de mici surse de lumina care sunt puse la treaba doar atunci cand o cere actiunea de pe ecran. Acest lucru inseamna un negru perfect, adica culori redate foarte bine si imagini fluente.

Top 5 televizoare LG

Iata cum arata varianta scurta a clasamentului:

1. LG OLED evo 55C31LA
2. LG QNED 50QNED813RE
3. LG 43UR81003LJ
4. LG 50NANO763QA
5. LG OLED evo 55G33LA

1. LG OLED evo 55C31LA

Verifica pretul aici

Dupa cum spuneam, LG face probabil cele mai reusite OLED-uri, iar seria C31 reprezinta echilibrul perfect intre performantele de top si pretul de achizitie corect. Recomandarea noastra este mergeti fie pe varianta de 55 inch ( LG OLED evo 55C31LA), fie pe cea de 48 inch ( LG OLED evo 48C31LA). Garantam ca nu veti regreta nicio clipa. Veti ramane impresionat de culorile vii, dar si de numarul detaliilor mici redate de display-ul. In plus, modelul vine cu pachet gaming complet, dar si cu sistem audio 2.2 de 40W.

Nota 10 pentru imagine si 9 pentru sunet

LG OLED evo 55C31LA - top televizoare LG

2. LG 50QNED813RE

Verifica pretul aici

LG 50QNED813RE are display QNED adica dispune de beneficiile ambelor tehnologii, adica NanoCell si Quantum Dot. Mai mult, televizorul este echipat cu procesorul α7 Gen 6 si are rata de refresh maxima de 100Hz. Cu alte cuvinte, LG 50QNED813RE se misca excelent prin meniuri si ofera imagini clare si fluente. Despre sistemul audio nu putem spune foarte multe, pentru ca producatorul a ales sa integreze doar 2 difuzoare cu puterea totala de 20W.

Una peste alta, e 9 din 10 pentru imagine si 7 din 10 pentru sunet.

LG 50QNED813RE - pareri televizoare LG

3. LG 43UR81003LJ

Verifica pretul aici

LG 43UR81003LJ e cel mai ieftin dispozitiv din top si unul dintre cele mai reusite televizoare LG LED LCD. Pe hartie, LG 43UR81003LJ e departe de un QNED si mai ales de un OLED, dar pentru un pret ce rareori trece de 1700 lei, televizorul ofera neasteptat de mult. Imaginile sunt de o calitate decenta, navigarea prin meniure se face fara pauze, iar lista de conectivitati include si un HDMI eARC. Sunetul nu te impresioneaza prin putere, dar claritatea e ok.

Nota 8 din 10 pentru imagine si 7 din 10 pentru sunet.

LG 43UR81003LJ - televizor LG LED LCD ieftin

4. LG 50NANO763QA

Verifica pretul aici

LG 50NANO763QA e cea mai buna oferta din gama de televizoare LG NanoCell. Calitatea imaginilor e decenta, culorile bogate si vii, insa cam mult bleeding, plus o rata de refresh limitata la 50 Hz. Sunetul e clar, insa daca aveti de gand sa utilizati televizorul intr-o incapere mai mare, s-ar putea sa aveti nevoie si de o bara de sunet.

Nota 8 din 10 pentru imagine si 7 din 10 pentru sunet.

Ce e nanocell LG 50NANO763QA

5. LG OLED evo 55G33LA

Verifica pretul aici

LG 55G33LA nu e un simplu televizor, e varful de gama printre televizorele LG. Dispozitivul le are pe toate. Claritatea impresionanta, culori imaculate, pachet gaming complet, procesor α9 Gen 6  si un sistem audio 4.2 de 60W. In plus, calitatea lui LG 55G33LA se face observata inca de la scoaterea din cutie. Toate materialele sunt placute la atingere si foarte solide, plus ca televizorul are o grosime de numai 2,7 cm.

10 din 10 pentru imagine si 9,5 din 10 pentru sunet

LG 55G33LA - imagini absolut impresionante

Top televizoare LG

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 152)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne