(Imagine: Philips AC1215/50 review)
Comentarii (0)
Vizualizari (362)
(Nu există încă evaluări)
20 aprilie 2022
de CelMaiBun

Philips AC1215/50 review – un purificator de aer aproape perfect

In sfarsit, am reusit sa obtin pentru review purificatorul de aer Philips AC1215/50, un dispozitiv despre care am auzit multe lucruri bune, in marea lor parte. Cel putin pe hartie, aparatul pare puternic, iar din poze s-ar parea ca arata foarte bine si e fabricat din materiale de calitate. Astazi, se fac 7 zile de cand utilizez noul purificator, deci am reusit sa aflu cam totul despre el.

Philips AC1215/50: design si materiale

Purificatorul are jumatate de metru in inaltime, vreo 20 cm latime si 33 cm lungime. Deci aparatul nu e tocmai mic, dar asta e un lucru bun. O carcasa incapatoare inseamna filtre mai mari si ventilator mai puternic, adica performante sporite. Din punct de vedere stilistic, Philips AC1215/50 se prezinta chiar bine. Corpul purificatorului e dominat de un alb lucios, insa interfata e  acoperita cu negru matuit. Combinatia celor doua culori e cat se poate de placuta. Butoanele de control sunt toate tactile si se actioneaza de fiecare data la prima atingere.

Materialele din care e fabricata carcasa sunt de o calitate mai mult decat decenta, iar finisajele sunt ireprosabile. Purificatorul nu are rotite, dar masa mica (5 kg) si manerul din spate fac mutatul rapid si simplu.

Vezi pretul purificatorului aici.

Philips AC1215/50 fitre

Philips AC1215/50: performante

Purificatorul are un debit maxim declarat de 270 mc/h, nivelul de zgomot nu ar trebui sa depaseasca 60 dB in treapta maxima a ventilatorului, iar recomandarea producatorului este sa fie folosit pentru incaperi nu mai mari de 32 mp. Nu am avut cum sa masor debitul real, insa am masurat nivelul sonor si nu stiu de ce, dar producatorul a exagerat. Nici macar in modul de functionare turbo, Philips AC1215/50 nu produce mai mult de 53 dB (masurat la distanta de jumatate de metru). Mai mult, in treapta unu, functionarea este practic lipsita de sunete. Vorbesc serios, nici macar nu am putut face masurari coerente, pentru ca alte zgomote minore din jur erau mai puternice decat ce producea purificatorului. Cu alte cuvinte, expresia „functionare ultra-silentioasa” pe care Philips o foloseste in descriere, e justificata suta la suta.

Despre purificarea aerului pot spune urmatoarele:

1. Philips AC1215/50 are indicator pentru calitatea aerului, dar nu e un afisaj, ci un cerc luminos care se coloreaza in albastru daca calitatea aerului e buna, albastru violet – calitate rezonabila, violet-rosu – aer de calitatea proasta, rosu – aer cu foarte multe impuritati.

2. Purificatorul are 4 viteze de functionare care pot fi setate manual, plus mod Automat, cand aparatul isi seteaza singur parametrii. Anume modul automat a fost folosit preponderent in timpul testului.

3. Nu am avut un monitor de calitate a aerului, dar judec performantele lui Philips AC1215/50 dupa alte indicii. Spre exemplu, incaperea de 25 mp, in care fost testat purificatorul, trebuie curatata de praf cel putin o data la 3 zile. Ei bine, cu Philips AC1215/50 chiar si dupa 6 zile, majoritatea suprafetelor au ramas curate.

4. Stiam ca purificatorul are senzor de praf, dar se pare ca aparatul simte si mirosurile. Astfel, daca gatiti ceva si lasati usa de la bucatarie deschisa, o sa observati ca purificatorul urca intr-o treapta de functionare superioara si nu se lasa pana nu trece tot aerul prin filtrul sau de carbon.

5. Dupa doua ore de functionare,  indicatorul de aer s-a facut albastru-violet si apoi albastru, iar aerul parca a inceput sa se simta altfel. Mai proaspat si mai usor de respirat.

6. Recomandarea mea este sa lasati purificatorul sa functioneze tot timpul cat va aflati in incapere. Nu deranjeaza auditiv, nu deranjeaza vizual, iar consumul de curent e mai degraba neglijabil.

7. La minusuri as mentiona doar lipsa controlului de la distanta. Ar fi tare util sa poti porni/opri purificatorul de pe smartphone atunci cand nu esti acasa.

Purificator Philips AC1215/50

Concluzie:

Pot spune ferm ca Philips AC1215/50 e unul din cele mai reusite purificatoare de aer de pe piata, iar singura piedica care nu ma lasa sa-l numesc „cel mai bun”, e lipsa conexiunii wireless. E pacat ca un aparat atat de eficace sa nu poate fi cotrolat de la distanta.

Purificator Philips AC1215/50 recenzie

Philips AC1215/50

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 362)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne