(Imagine: Samsung 55QN85B review)
Comentarii (0)
Vizualizari (384)
(Nu există încă evaluări)
10 august 2022
de CelMaiBun

Samsung 55QN85B review: meniu cam lent, in rest nimic de reprosat

De departe, Samsung 55QN85B pare un televizor extrem de promitator. Gratie tehnologiei Mini-LED, aparatul se poate lauda cu ecran foarte subtire si luminozitate sporita. Mai mult, pentru iubitorii de gaming,  producatorul a prevazut porturi HDMI 2.1, Auto Low Latency Mode si rata de refresh variabila. Dar pentru ca luptele se castiga in practica si nu in teorie, am luat noul 55QN85B pentru un mic test. Iata ce am avea de spus.

Samsung 55QN85B: imagine

Samsung 55QN85B are la baza tehnologia Neo QLED, care „in popor” e cunoscuta drept Mini-LED. Aceasta utilizeaza mii de LED-uri pentru iluminarea panelului. LED-urile mici dar foarte multe permit un control considerabil mai precis al iluminarii, astfel incat zonele de negru sunt mult mai intunecate, iar cele deschide mai luminoase. Cu alte cuvinte, se obtine un constrast mai bun si imagini mai clare, cu obiecte mai bine definite.

Din primele clipe ale testului a devenit clar ca la capitolul „calitate imaginii” Samsung 55QN85B sta tare bine. Nu putem spune ca se ridica chiar la toate inaltimile unui OLED, dar va asiguram cu nu veti ramane dezamagit. Televizorul ofera exact luminozitatea de care ai nevoie, fara sa aiba de suferit claritatea. Aparatul e capabil sa expuna chiar si cele mai mici diferente intre nuantele cromatice, respectiv si redarea culorilor este ireprosabila. Negrul e si el de o calitate mai mult decat decenta, chiar daca nu vorbim despre un panel OLED. S-ar putea sa observati uneori un pic de bleeding, dar in cantitati foarte limitate.

Samsung 55QN85B opinii

Noul procesor de imagine face o treaba excelenta la adaptarea continutului FullHD la display-ului 4K. Pentru continutul 720p sau 480p rezultatele sunt tot bune, dar urmele prelucrarii sunt mai evidente. Una peste alta, e 9 din 10 pentru calitatea imaginii.

Samsung 55QN85B: sunet

Samsung 55QN85B are un sistem audio format din 6 difuzoare, cu RMS-ul total de 60W, plus Object Tracking Sound (OTS), o tehnologie care face ca sunetul practic sa urmareasca sursa pe ecran. De aceea, dialogurile sunt de o calitate perfecta. Bass-ul insa nu e foarte puternic, deci iubitorii de muzica s-ar putea vedea nevoiti sa caute si un soundbar. Claritatea generala a sunetului e de 9 din 10, iar tehnologia OTS are si aici un aport semnificativ. Putem deci considera integrarea OTS o decizie cat se poate de reusita

Samsung 55QN85B: meniu

Stiti zicala: „nu repara daca functioneaza”? Ei bine, Samsung a incercat sa „repare” una din cele mai reusite sisteme de operare de pe piata. Drept urmare, la deschiderea meniului, aproape toata suprafata ecranului se acopera cu recomandari de continut. Din pacate, volumul mai mare de date a provocat reducerea vitezei cu care sistemul raspunde la comenzi. Cu alte cuvinte, noul Tizen ni s-a parut cam lent.

Samsung 55QN85B design

Concluzii:

Samsung 55QN85B e un televizor 4K cu design de nota 10, imagini si sunet de 9 din 10, insa meniul smart e mai degraba de 7 din 10.

Merita laudate si capacitatile gaming cu care a fost inzestrat noul 55QN85B. TV-ul are rata de refresh variabila, auto low latency mode, FreeSync Premium Pro, HDMI 2.1 si multe altele. In plus, la detectarea sursei (ex. consola Xbox), televizorul trece automat in mod Gaming, aducand la suprafata tot ce are mai bun la capitolele imagine si sunet.

Preturile variaza de la un magazin la altul, incepand de la 6200 lei, media fiind undeva la 6600 lei. Pretul e destul de mare, insa un OLED decent (ex. LG OLED55C21LA) e mai scump cu cel putin 700-800 lei. Daca ar fi sa alegem acum, am merge pe varianta Samsung 55QN85B, altfel, am astepta 4-5 luni, pana scade pretul OLED-ului.

Samsung 55QN85B telecomanda

Una peste alta, 8,5 din 10 pentru Samsung 55QN85B.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Design placut si materiale de calitate
  • Imagini clare
  • Culori frumoase si bine definite
  • Sunet decent
  • OTS face o treaba tare buna
  • Functionalitati gaming bune
  • HDMI 2.1 pentru toate porturile HDMI
CONTRA
  • Destul de scump
  • Meniu smart cam lent
  • Fara Dolby Vision HDR

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 384)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne