(Imagine: Top routere mesh Wifi pareri, opinii)
Comentarii (0)
Vizualizari (3.404)
(Nu există încă evaluări)
12 august 2022
de CelMaiBun

Top routere WiFi Mesh: cel mai bun sistem WiFi Mesh

Am pregatit un top routere WiFi Mesh pentru cei ce doresc sa-si extinda reteaua de net wireless in toata casa. Cel mai bun sistem WiFi Mesh este capabil sa rezolve practic toate problemele legate de reteaua actuala, fie ca vorbim despre semnalul slab din anumite zone ale locuintei/biroului sau de faptul sunt conectate prea multe dispozitive si reteaua nu mai face fata. Spre deosebire de routerele conventionale, sistemul Mesh este format din mai multe unitati, care pot fi plasate in locuri diferite, oferind astfel o zona de acoperire mult mai extinsa si cu semnal cat se poate de stabil. Iata cum arata top-ul celor mai bune routere Mesh.

Top routere WiFi Mesh

Varianta redusa a clasamentului aratat in felul urmator:

1. TP-Link Deco X50
2. ASUS Gigabit XD6
3. Huawei WS8100-23
4. LTP-Link Deco X90
5. Tenda Nova MW6

1. TP-Link Deco X50 – cel mai bun sistem WiFi Mesh

Verifica pretul aici

TP-Link Deco X50 deschide noul top routere WiFi Mesh, fiind deci cel mai bun sistem WiFi Mesh dupa raportul calitate/pret. Deco X50 are un design minimalist, dar ofera performante de top si instalare simpla – am spune chiar ridicol de simpla. In plus, sistemul este insotit de o aplicatie bine gandita care ajuta tare mult la monitorizarea retelei.

Acoperirea oferita de TP-Link Deco X50 e buna spre foarte buna, semnalul WiFi 6 e stabil si puternic, kit-ul din 3 unitati fiind suficient de potent pentru a acoperi o locuinta a carei suprafata trece de 400 mp. Mai mult decat atat, sistemul poate fi folosit si ca hub inteligent in cazul in care doriti transformarea locuintei intr-o casa smart. Securitatea nu ar trebui sa reprezinta o ingrijorare, lista dotarilor lui TP-Link Deco X50 fiind completata de un soft antivirus, dar si de numeroase functii de control parental.

Chiar daca e unul din cele mai recente sistem WIFi Mesh de pe piata, TP-Link Deco X50 poate fi gasit la preturi avantajoase, adica intre 1200 si 1300 lei pe set. Kit-ul din doua unitati este ceva mai ieftin.

Top routere WiFi mesh - TP-Link Deco X50

2. ASUS Gigabit XT9 – top routere WiFi Mesh

Verifica pretul aici

ASUS Gigabit XT9 este un sistem Mesh de exceptie, existand chiar voci care afirma ca acesta e cel mai reusit router WiFi produs pana acum de ASUS. XT9 reprezinta o incercare reusita de a aduce standardul WiFi 6 Tri-band in lumea routerelor Mesh. ASUS Gigabit XT9  e printre cele mai scumpe sisteme Mesh de pe piata, insa dispozitivul ofera viteze de transfer nemaivazute pana acum si flexibilitatea de a seta trei retele functionale folosind frecventele 2.4 si 5 GHz.

Instalarea sistemului este foarte simpla si se face in vreo 8 pasi, iar Smart Connect te ajut sa identifici automat cea mai performanta banda. Dupa ce ati trecut prin toate instructiunile din manualul printat, sistemul si aplicatia se vor descoperi cu tot amalgamul de functii si posibilitati. Puteti spre exemplu crea profiluri pentru fiecare utilizator din casa, si stabili chiar un grafic de acces sau limita pentru cei sub 18 ani paginile cu continut dubios. Mai mult, functia Adaptive QoS (quality of service) permite prioritizarea sau limitarea unei benzi. La minusuri am mentiona doar pretul destul de mare.

Top routere mesh WiFI 6 - ASUS Gigabit XT9 Tri-band

3. Huawei WiFi Mesh 3 (WS8100-23) – top routere WiFi Mesh ieftine

Verifica pretul aici

Daca in capul listei cu prioritati se afla pretul redus, Huawei WiFi Mesh 3 e probabil cel mai bun sistem WiFi Mesh pentru tine. Kit-ul format din 3 unitati se instaleaza extrem de simplu, genereaza o retea puternica, iar pentru conectare e suficient doar sa apropii telefonul cu NFC-ul pornit de router. In plus, aplicatia AI Life ofera numeroase setari pentru personalizarea functionarii, iar numarul functiilor poate fi marit prin conectarea cu cablu la router.

Cel mai bun sistem wifi mesh ieftin - Huawei WiFi Mesh 3

4. TP-Link Deco X90

Verifica pretul aici

TP-Link Deco X90 este inca un router WiFi 6, adica corespunde tehnologiei 802.11ax, cu net tri-band si o viteza maxima totala de 6600 Mbps. Performantele depasesc cu mult routerele lansate pana acum, si nu ar trebui sa aveti nicio problema cu streaming-ul video 4K si 8K, muzica, cloud, jocuri online etc. Mai mult, pentru cazurile in care este necesara conexiunea prin fir, fiecare unitate are cate cate un port 1 Gbps si unul 2,5 Gbps.

Routerele WiFi 6 sunt inca destul de scumpe. Insa cu modelul X90, incearca sa compenseze pretul mare cu performante si numeroase functii. Astfel, router-ul permite conectarea pana la 200 dispozitive, are si un sistem avansat de protectie a retelei, iar aplicatia Deco e printre cele mai reusite de pe piata. Cei care au casa mai mare sau o locuinta cu pereti grosi, pot opta pentru kit-ul cu doua unitati, insa aceasta „bucurie” vine cu un pret de aproape 2800 lei. Nu e ieftin, dar sa nu uitam ca WiFi 6 este tehnologie de varf in retelistica de „larg consum”, respectiv preturile nu au avut timpul necesar pentru a cobora.

Top routere WiFi mesh - TP-Link Deco X90

5. Tenda Nova MW6 – top routere WiFi Mesh

Verifica pretul aici

Tenda Nova MW6, noul intrat in acest top routere WiFi Mesh, este un sistem decent ca performante, si super ca pret. In plus, kit-ul format din 2 unitati WiFi 5 se instaleaza usor si aproape ca nu ocupa spatiu. Tenda Nova MW6 nu are USB, insa a fost dotat cu un sistem de securitate bunisor, iar performantele generale au depasit asteptarile, avand in vedere pretul atat de mic. Am testat kit-ul cu 14 dispozitive conectate simultan, iar router-ul s-a descurcat cat se poate de bine. Recomandam cu incredere.

Top routere mesh - Tenda Nova MW6

Top routere WiFi Mesh

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.404)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne