Top routere Mesh 2021: care e cel mai bun sistem WiFi Mesh
(Imagine: Top routere mesh Wifi pareri, opinii)
Comentarii (0)
Vizualizari (963)
(Nu există încă evaluări)
12 august 2021
de CelMaiBun

Top routere Mesh: cel mai bun sistem WiFi Mesh

Am pregatit un top routere Mesh pentru cei ce doresc sa-si extinda reteaua de net wireless in toata casa. Cel mai bun sistem WiFi Mesh este capabil sa rezolve practic toate problemele legate de reteaua actuala, fie ca vorbim despre semnalul slab din anumite zone ale locuintei/biroului sau de faptul sunt conectate prea multe dispozitive si reteaua nu mai face fata. Spre deosebire de routerele conventionale, sistemul Mesh este format din mai multe unitati, care pot fi plasate in locuri diferite, oferind astfel o zona de acoperire mult mai extinsa si cu semnal cat se poate de stabil. Iata cum arata top-ul celor mai bune routere Mesh.

Top routere Mesh

Varianta redusa a clasamentului aratat in felul urmator:

1. TP-Link Deco M9 Plus
2. ASUS Gigabit Mesh ZenWiFi AX XT8
3. Huawei WS5800-20
4. Linksys MX4200-EU AX4200
5. Tenda Nova MW5

1. TP-Link Deco M9 Plus – cel mai bun sistem WiFi Mesh

Verifica pretul aici

TP-Link Deco M9 Plus deschide noul top routere Mesh, fiind deci cel mai bun sistem WiFi Mesh dupa raportul calitate/pret. M9 Plus are un design minimalist, dar ofera performante de top si instalare simpla – am spune chiar ridicol de simpla. In plus, sistemul este insotit de o aplicatie bine gandita care ajuta tare mult la monitorizarea retelei.

Acoperirea oferita de TP-Link Deco M9 Plus e buna spre foarte buna, semnalul stabil si puternic, kit-ul din 3 unitati fiind suficient de potent pentru a acoperi o locuinta a carei suprafata trece de 400 mp. Mai mult decat atat, sistemul poate fi folosit si ca hub inteligent in cazul in care doriti transformarea locuintei intr-o casa smart. Securitatea nu ar trebui sa reprezinta o ingrijorare, lista dotarilor lui TP-Link Deco M9 Plus fiind completata de un soft antivirus, dar si de numeroase functii de control parental.

TP-Link Deco M9 Plus nu e chiar cel mai recent sistem Mesh de pe piata, prin urmare poate fi gasit la preturi avantajoase, adica intre 1700 si 1800 lei pe set. Kit-ul din doua unitati este ceva mai ieftin.

Top routere mesh - TP-LINK Deco M9 Plus

2. ASUS Gigabit Mesh ZenWiFi AX XT8 – cel mai bun router Mesh WiFi 6

Verifica pretul aici

ASUS Gigabit Mesh ZenWiFi AX XT8 este un sistem Mesh de exceptie, existand chiar voci care afirma ca acesta e cel mai reusit router WiFi produs pana acum de ASUS. AX XT8 reprezinta o incercare reusita de a aduce standardul WiFi 6 in lumea routerelor Mesh. ASUS Gigabit Mesh ZenWiFi AX XT8  e printre cele mai scumpe sisteme Mesh de pe piata, insa dispozitivul ofera viteze de transfer nemaivazute pana acum si flexibilitatea de a seta doua retele functionale folosind frecventele 2.4 si 5 GHz.

Instalarea sistemului nu e la fel de simpla ca in cazul altor sisteme Mesh, ex. TP-Link Deco M9 Plus, si din pacate aplicatia nu e de mare ajutor la aceasta etapa. Insa dupa ce ati trecut prin toate instructiunile din manualul printat, sistemul si aplicatia se vor descoperi cu tot amalgamul de functii si posibilitati. Puteti spre exemplu crea profiluri pentru fiecare utilizator din casa, si stabili chiar un grafic de acces sau limita pentru cei sub 18 ani paginile cu continut dubios. Mai mult, functia QoS (quality of service) permite prioritizarea sau limitarea unei benzi.

Top routere mesh - ASUS Gigabit Mesh ZenWiFi AX XT8

3. Huawei WS5800-20 – top routere Mesh ieftine

Verifica pretul aici

Daca in capul listei cu prioritati se afla pretul redus, Huawei WS5800-20 e probabil cel mai bun sistem WiFi Mesh pentru tine. Kit-ul format din 3 unitati se instaleaza extrem de simplu, genereaza o retea puternica, iar pentru conectare e suficient doar sa apropii telefonul cu NFC-ul pornit de router. In plus, aplicatia AI Life ofera numeroase setari pentru personalizarea functionarii, iar numarul functiilor  poate fi marit prin conectarea cu cablu la router.

Cel mai bun sistem wifi mesh ieftin Huawei

4. Linksys MX4200-EU AX4200

Linksys AX4200 este inca un router WiFi 6, adica corespunde tehnologiei 802.11ax, cu net tri-band si o viteza maxima de 4,2 Gbps. Performantele depasesc cu mult routerele lansate pana acum, si nu ar trebui sa aveti nicio problema cu streaming-ul video 4K, muzica, jocuri online etc. Mai mult, pentru cazurile in care este necesara conexiunea prin fir, fiecare unitate are cate 4 port-uri Gigabit Ethernet.

Routerele WiFi 6 sunt inca destul de scumpe. Insa cu AX4200, Linksys face standardul WiFi 6 ceva mai accesibil pentru „lumea” Mesh. Astfel, producatorul afirma ca chiar si un singur router (nod) poate acoperi o suprafata de peste 200 mp. Cei care au casa mai mare sau o locuinta cu pereti grosi, pot opta pentru kit-ul cu doua unitati, „bucurie” ce nu ar trebui sa coste mai mult de 1700-1800 lei. Nu e neaparat ieftin, dar sa nu uitam ca WiFi 6 este tehnologie de varf in retelistica de „larg consum”, respectiv preturile nu au avut timpul necesar pentru a cobora.

Top routere mesh - Linksys AX4200

5. Tenda Nova MW5 – top routere Mesh

Verifica pretul aici

Tenda Nova MW5 este un sistem decent ca performante, si super ca pret. In plus, kit-ul format din 3 unitati WiFi 5 se instaleaza usor si aproape ca nu ocupa spatiu. Tenda Nova MW5 nu are USB, insa a fost dotat cu un sistem de securitate bunisor, iar performantele generale au depasit asteptarile, avand in vedere pretul atat de mic. Am testat kit-ul cu 18 dispozitive conectate simultan, iar router-ul s-a descurcat cat se poate de bine. Recomandam cu incredere.

Top routere mesh - Tenda Nova MW5

Top routere Mesh

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 963)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne